Üdvözöljük a

Vonzó állások „Fünfkirchenben” | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Vonzó állások „Fünfkirchenben”

Szerző: Katona Petra | 2014. június 27.

Idén eddig már százat felvett, év végéig pedig újabb száz munkavállalót alkalmaz hazánk legnagyobb infokommunikációs (ICT) foglalkoztatója, a kamarai tag, IT Services Hungary (ITSH) pécsi telephelyére. A két éve a városban működő egységnél – amely a hazai telephelyek közül a legintenzívebben fejlődik - már 255-en találtak munkát, ezért a cég hamarosan bővíti pécsi irodakapacitását is – hangzott el az ITSH pécsi sajtótájékoztatóján.

- Története új korszakához ért az IT Services Hungary – mondta Sümegi Zsuzsanna kommunikációs igazgató. - A közelmúltban végzett több munkáltatói felmérés (AON Hewitt, Randstad) azt bizonyította, hogy a német T-csoporthoz tartozó ITSH-nak nemcsak az ismertsége növekedett az elmúlt két évben, hanem a vonzereje is: a pályakezdők és a külföldről hazatérő szakemberek jelentős része ezt a céget választaná munkahelyéül. Igaz ez a Baranya megyében tanuló vagy itt élő szakemberekre is, hiszen a jelenleg 5 magyarországi helyszínen közel 3600 munkatársat alkalmazó vállalatnak már ma is Pécs, illetve a helyi egyetem az egyik legfontosabb „végvára”. A közeljövőben itt megvalósuló fejlesztések, például az újabb pécsi iroda megnyitása révén ez a kitüntetett szerep csak erősödni fog.

 

Új toborzási kampányuk, az „Irány Fünfkirchen!”, azt is kifejezi a leendő munkavállalók számára, hogy elengedhetetlen az idegen nyelv(ek) tudása a cégnél való munkavégzéshez, cserébe viszont a nemzetközi karrier lehetőségét kínálják, hiszen az új pécsi munkatársak is nemzetközi projektekben dolgoznak majd, időről-időre akár fizikai értelemben is német nyelvterületen.

 - Kicsit olyan lesz tehát a pécsi ITSH-nál dolgozni, mintha valaki „itthon menne világgá” – mondta Zalay Buda, a ITSH pécsi kirendeltségének vezetője. A közeljövőben létesítendő új munkahelyek mindegyike olyan kiemelten fontos területekhez kapcsolódik, mint a rendszerintegráció és az ún. computing services.

 

 A sajtóeseményen elhangzott: a pécsi fejlesztéseket idén két lépcsőben hajtják végre, az év első felében 100 kollégát vettek fel a céghez és ugyanilyen bővüléssel számolnak az év végéig.  Augusztusban átadják az ITSH második pécsi telephelyét a Nagy Lajos király úton, amely a jövőben a meglévő Rákóczi úti telephellyel párhuzamosan üzemel majd. A második körben, 2016-ig pedig újabb, hasonló nagyságrendű szakemberállomány-bővítést tervez a cég menedzsmentje, illetve a tervek között szerepel több szolgáltatás Magyarországra, azon belül Pécsre hozása is.

 

Gerner Péter, a cég Computing Services and Solutions (CSS) ágazatának képviseletében hangsúlyozta, hogy az ITSH-nál tapasztalható növekedés nemcsak mennyiségi, hanem minőségi bővülés is mind a cég, mind Pécs városa számára.

- A pécsi portfolió egyik része sem ”összeszerelő üzemnek” számít az ICT világában, hanem a legkomolyabb szaktudással rendelkező, magas hozzáadott értéket előállító kollégák ágazatainak. Így Pécs a fejlesztések révén egyre nagyobb és egyre jelentősebb ”infokommunikációs várossá” válhat – fogalmazott az ágazatvezető.

 

Perényi László, az ITSH System Integrations üzletágának vezetője mindehhez hozzátette: a magyar ICT-óriás valóban otthonra talált Pécsett, hiszen azon túl, hogy a két évvel ezelőtti „kezdőcsapat” létszámát mára megsokszorozta a vállalat - 2012. év végén 99 fő, míg ma 255 kolléga dolgozik a telephelyen -, szoros kapcsolatot alakítottak ki a helyi oktatási intézményekkel, önkormányzati és civil szervezetekkel is.

 

Dr. Kovács Zoltán, az ITSH Telekom IT ágazatvezetője elmondta: a cég erős pécsi, baranyai beágyazódottságát azonban talán a Pécsi Tudományegyetemmel kialakított egyre szorosabb együttműködés jelzi leghívebben. A most lezáruló tanévben már arra is volt példa, hogy a hallgatók az egyetem természettudományi kara és az ITSH szakemberei által közösen kidolgozott SAP-kurzuson sajátíthattak el verseny- és „életképes” ismereteket. A világ vezető vállalatirányítási rendszerével foglalkozó, kifejezetten az ITSH vállalati igényeihez alkalmazkodó kurzusra már első alkalommal is túljelentkezés volt a pécsi hallgatók között. Az együttműködés sikerét nemcsak az jelzi, hogy a kurzus végzősei közül többeket állásinterjúra hívott be az ITSH két, Pécsett jelenlévő ágazata, hanem az is, hogy a tervek szerint jövőre már kétszemeszteresre bővítik a tananyagot, illetve a kurzust kiegészítik intenzív németnyelv-oktatással is, hogy az itt kapott tudás a lehető leginkább „valóság-kompatibilis” legyen.