Üdvözöljük a

Zárul a 21. század technológiái előadássorozat a Jókaiban | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Zárul a 21. század technológiái előadássorozat a Jókaiban

Szerző: Erdős-Pohli Krisztina | 2016. december 19.

December 19-én Marton Ferenc, Veolia kommunikációs igazgatója tartotta meg az idei utolsó előadást az érdeklődő gyerekek számára.

 

 

 

A 21. század technológiái előadássorozat keretében a pécsi Jókai Mór Általános Iskola 4-5. osztályos diákjai 8 alkalommal vehettek részt olyan interaktív programon, ahol a jelenüket és a jövőjüket meghatározó technológiákkal ismerkedhettek meg. A rendhagyónak számító előadásokat mind a diákok, mind az előadók nagyon élvezték. Témák között szerepelt többek között az internetes technológia, biotechnológia, kreatív ipar, virológia.

Az utolsó alkalmon a zöldenergia és a Pécsi Hőerőmű tevékenysége került a középpontba. Marton Ferenc olyan kérdéseket tett fel a diákoknak mint például, mi az az energia, hogyan állítják elő vagy éppen mi az a biomassza. A gyerekek az előadót is meglepő lelkesedéssel és tudással válaszolgattak a kérdésekre.

 

A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara ezúton köszöni meg az előadássorozat résztvevőinek, Erős Gábornak, Keresnyei Jánosnak, Dr. Szekeres Györgynek, Tislerics Máténak, Dr. Háber Istvánnak, Dr. Lustyik Györgynek, Dr. Jakab Ferencnek és Marton Ferencnek a gyerekek számára felejthetetlen előadásokat és az iskola nevelőinek és igazgatójának, Priskin Pálnak a helyszín biztosítását és a közreműködést.