Üdvözöljük a

Baranya Megyei Innovációs Díj | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Baranya Megyei Innovációs Díj

Szerző: Katona Petra | 2015. február 17.

IT'S WOD Kft.:

Az IT’S WOOD Kft. által gyártott fatégla falburkolat egy teljesen új, exkluzív építészeti, belsőépítészeti megoldás falak, bútorok burkolására, díszítésére bel-, és kültérben. A falburkolat hagyományos téglaburkolatot mutat, de tömör fa anyagának köszönhetően különleges, meleg légkört biztosít az általa burkolt helységben. Kiemelkedő a cégnél az a termékfejlesztés, aminek eredményeként olyan belsőépítészeti elem jött létre, ami egyedülálló az egész világon.

 

Tega-Led Kft.:

A Tega-Led Kft. ipari üzemekben, középületekben, bevásárló csarnokokban, köztereken a világítás korszerűsítésével foglalkozik. A korszerűsítés az eddigi higanygőz kisülésű csöves világítás helyett LED fénycsövek alkalmazásával történik, amely során az eddigi elektromos energia költségek átlagban a harmadára csökkenthetők. A cég megvalósította a LED fénycsöves világítás elemeinek előállítását, és kialakította az új szerelés technológiát is. Ezen lépésekkel magas hozzáadott értéket biztosítanak az alapanyagként beszerzett részegységek összeállításával. 

 

Strausz János:

Strausz János fejlesztése egy szabadtérben elhelyezhető önműködő tankoló automata, ami nagyobb mennyiségű készpénz tárolására is alkalmas és megfelel valamennyi biztonsági követelménynek. A termék szoftveres fejlesztését a Sólyomsoft Kft–vel közösen valósították meg, az automata fémtest, a hozzá tartozó design, a mechanikus biztonsági kiegészítőkkel ellátott berendezés fejlesztése Strausz János tervei alapján valósult meg.