Üdvözöljük a

Életmű Díj | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Életmű Díj

Szerző: Katona Petra | 2015. február 17.

Hirth Ferenc:
Kisvállalkozásból középvállalkozássá fejlődött az elmúlt harminc évben a pécsi Kontakt-Elektro Kft. A cég ipari automatizálással, villamos kapcsolószekrények gyártásával, ipari berendezések villamos szerelésével, ipari elektronikával foglalkozik és közel 100 főt alkalmaznak. Termékeik mintegy 20 országba jutnak el. A cég kiemelt figyelmet fordít a fejlesztésre, így a munkavállalók képzése és a fejlesztő mérnökök alkalmazása is egyre bővülő mértéket mutat.
Hirth Ferenc Baranya megye gazdasági fejlesztését is szívügyének tekinti, kamarai testületi tagként évtizedes önzetlen szakmai tevékenysége segítette és segíti ma is a megyét.
Két fia is már a cégvezetésben dolgozik. Hirth Ferenc életműve példamutató, hiszen magyar tulajdonú családi vállalkozás alapítása és folyamatos fejlesztése, a cég eredményességének megőrzése a kihívások közepette embert próbáló feladat.

 

Maszler József:

 

A szó legnemesebb értelmében vendéglátós Maszler József középiskolai tanulmányai után, egy iskolai felhívásnak köszönhetően, szerzett felszolgálói képesítést. Először az Olympia étteremben dolgozott, ahol hamar kitűnt szorgalmával és főpincér lett. Hamarosan önálló egység vezetésével bízták meg. Elismerték vezetőként is, így az akkori Vendéglátó Vállalat ajánlatát elfogadva az akkor gyengén működő Tettye étteremhez került. Felelősséget érezve a gyönyörű kerthelyiség hangulatának megőrzéséért is, egy igazi svábos jellegű vendéglő kifejlesztése volt a terve. A megvalósítás tökéletesen sikerült, a vendéglőt ma is a legnépszerűbbek között tartják számon. Maszler József aktívan részt vett a tanulók gyakorlati oktatásában és nevelésében is.