Üdvözöljük a

Életmű Díj | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Életmű Díj

Szerző: Jakab Szabina | 2017. március 20.

Gulácsi János kézműves mester iskoláinak elvégzése után villanyszerelő szakmunkásként dolgozott. Ismereteit ezután is folyamatos képzéssel és önképzéssel fejlesztette, 1964-ben a város legfiatalabb villanyszerelő mestere lett. Kisiparosként a toronyórák és templomi harangok mechanikusról elektronikus működtetésre való átalakításával kezdett foglalkozni. Saját tervezésű és gyártású haranghajtóművei és toronyórái hazánkban és a határokon túl több mint 400 toronyban működnek, csaknem 50 éve hibátlanul.

 

 

Windt Ferencet a villamos szakmában szinte az egész országban ismerik és mai napig hatalmas tisztelettel és szeretettel beszélnek róla. Rengeteg szakembert képzett évtizedek alatt. Mai napig intenzíven dolgozik és tesz a jövő szakembereinek képzéséért és neveléséért. Munkájában nyitott az új technológiák, eljárások iránt.

 

 

Bognár József 65. születésnapja előtt néhány nappal tragikus hirtelenséggel hunyt el. Koreográfus, táncos és nem utolsó sorban grafikus szakember volt. Harnóczy Örssel együtt számos minőségi városi kiadványt alkottak. Önálló vállalkozói létük kezdetétől, évtizedek óta tagjai a kamarának. Bognár a kamara gazdasági magazinjának grafikai munkáit tervezte évtizedekig, magas színvonalon, rendkívül kreatívan. A keze közül kikerült címlapok egyediek, maguk is egy-egy komplett történetet mesélnek el. A kamara által kiadott Példaképp kötet grafikai munkáit is ő végezte, de a kötet átadását már nem élte meg, utolsó munkája volt. A díj mellé átadjuk azt a kötetet is, amelyet a benne szereplő példaképek dedikáltak a család számára.