Üdvözöljük a

Heti hírlevél - 2017. április 13. | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Heti hírlevél - 2017. április 13.

Szerző: Prókai Csaba | 2017. április 13.

Nemzetközi partnerség és akik ebben segítenek

A fenti címen szervez egész napos rendezvényt április 26-án szerdán a Magyar – Horvát Tagozat és az Enterprise Europe Network pécsi irodája bosnyák, horvát és magyar cégek, valamint a külpiaci megjelenésben és annak finanszírozásában komoly segítséget nyújtó partnerszervezetek részvételével.

Tovább  Olvassa el a teljes hírt!

 

Villamos szakmák - hiányszakmák

Az évek óta hiányszakmaként jegyzett villamos szakmák megismertetése a célja annak a versenynek, amelyet – hagyományteremtő szándékkal – idén 1. alkalommal rendezett meg a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara a baranyai meghatározó vállalkozásokkal karöltve.

 

Mesterképzések a kamarában

Április végén kezdődnek az év első tanfolyamai: autószerelő és kereskedő mester cím megszerzésére felkészítő képzés már biztosan indul.

 

Vizsgaelnökök, vizsgabizottsági tagok és jegyzők figyelmébe! - Továbbképzés az NSZFH-nál

A Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal továbbképzést szervez május-június hónapban vizsgaelnökök, tagok és jegyzők számára Budapesten.

 

 

Online utazásfoglalás – az ellenőrzött weboldalak kétharmada nem ment át az uniós ellenőrzésen

Az Európai Bizottság és az Unió fogyasztóvédelmi hatóságai 2016 októberétől kezdődően 352, EU-szerte elérhető ár-összehasonlító és utazásfoglalási weboldalt vontak összehangolt átvilágítás alá. Az eredmények nem túl bíztatóak.

 

Hogyan ültetnek fel mindenkit a felhőre?

Véget ért a kamara, a Digischool, az ITSH és a Nagy Lajos Gimnázium közös szervezésében megvalósult, az IT szakmákat népszerűsítő négy előadásból álló sorozata.

 

 

"Dolgozni csak pontosan, szépen..." - itt az új varázsszó, a precíziós gazdálkodás

„Technológiai forradalom a mezőgazdaságban. Precíziós gazdálkodás”címmel tartottak üzleti találkozót Szerbiában április 6-án, melyen önkéntes kamarai tagunk, a CERT Tanúsító Zrt. vezérigazgatója is előadást tartott.

 

 

Az utánpótlás nevelés adóalapot is csökkent!

 

 

Osztalékfizetés: az egyik tag kéri, a másik nem?

 

A munkába járással eltöltött idő munkajogi minősítése

 

RENDEZVÉNYEK

 

Szakmák pirkadattól alkonyatig

2017. április 21.

Baranya megye egy teljes napot szentel a szakképzésnek. Az erre a napra szervezett, a szakmák szépségét bemutató rendezvényekre minden fiatal és szülője figyelemét felhívja a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara.

 

Folytatódik a CE-klub rendezvénysorozat

2017. április 27.

A rendezvény a kollaboratív robotok világába kíván betekintést adni a biztonság és a vonatkozó követelmények tekintetében. A klubnap nyitott minden érdeklődő számára is, akinek a témában való eligazodásában segítségre van szüksége.

 

bigmarketingday

2017 május 16.

A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara és az RG Stúdió Kft. közös szervezésében valósul meg az I. Dél-Dunántúli Online Marketing Konferencia.

 

Nemzetközi kontaktnapok fémipari cégek számára

2017. május 25-26.

A Kárpátaljai Kereskedelmi és Iparkamara Ungváron Nemzetközi Kontaktnapokat szervez a következő témakörökben: fémipar, fém megmunkálás, fémipari termékek gyártása, fémipari termékek forgalmazása.

 

Globális Fenntarthatósági Divathét Budapesten

2017. június 9.

Az Enterprise Europe Network szervezésében nemzetközi üzletember találkozót és konferenciát tartanak a Globális Fenntarthatósági Divathét társrendezvényeként.

 

További rendezvények

A kamara saját szervezésű rendezvényein hasznos információkat, ajánlott rendezvényein pedig üzleti partnereket találhat.

 

PÁLYÁZATOK

 

 

Magyar Formatervezési Díj pályázat

A Magyar Formatervezési Díj pályázatot a nemzetgazdasági miniszter – a Magyar Formatervezési Tanács közreműködésével –immár 38. alkalommal hirdeti meg. A pályázatra tervezők, gyártók, megrendelők jelentkezését egyaránt várják! Beadási határidő május 5.!

 

 

Bútor a plázson - bútor vagy bútorcsalád tervezése

A pályázat célja olyan megvalósítható bútor vagy bútorcsalád tervezése, amelyet strandon lehet használni. Megkötés nincs arra nézve, hogy milyen strandbútor legyen: pihenőbútor, napozóágy, szék, asztal, árnyékoló. Beadási határidő április 30.!

 

Korábban megjelent pályázatok

 

Üzleti partnerközvetítés · Széchenyi kártya · Mobiltelefon flotta · Iparjogvédelmi tanácsadás · Szakmai utánpótlás

 

Várjuk a ddg@pbkik.hu e-mail címre a vállalkozásával kapcsolatos híreket (évfordulók, változások, beruházások, eredmények, díjak stb.), sajtóközleményeket!

 

További hírek, információk a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara honlapján!