Heti hírlevél - 2017. április 20.

Szerző: Prókai Csaba | 2017. április 20.

Partnerkereső horvát és bosnyák cégek érkeznek a Kamarába

Bútor- és faipar, mezőgazdasági gépek, turizmus, kommunikáció, gyógynövények - többek között ezekből a szektorokból várják partnereiket azok a horvát cégek, amelyek április 26-án érkeznek a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara, a Magyar – Horvát Tagozat és az Enterprise Europe Network rendezésében megvalósuló partnerkereső rendezvényre.
Mivel az INTERREG V-A kkv-kat támogató pályázati programja immár hivatalosan is elindult, ezért erről tart egy rövid bemutatót a Baranya Megyei Fejlesztési Ügynökésgtől Kis-Pongrácz Judit, akivel ezt követően személyesen is lehet konzultálni.

Tovább  Olvassa el a teljes hírt!

HÍREK

Ipar 4.0 – A jövő záloga

A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara is csatlakozott az Ipar 4.0 Nemzeti Technológiai Platformhoz.

Változás a szállítmányozásban

Életbe lépett az ökológiai termékek behozatalát, a szállítmányok unión belüli mozgását pontosabban nyomon követő új uniós elektromos tanúsítási rendszer.

Súlyos következményei lehetnek, ha ez nem szerepel a számlán

Kell-e a számlán szerepeltetni a „fordított adózás” kifejezést, vagy megfelel helyette egy tartalmilag ugyanezt jelentő változat?

Adományozással kapcsolatos társasági adó szabályok

Továbbra is népszerű az adományozás, különösen azoknak a vállalkozásoknak a körében, amelyek figyelmet fordítanak a társadalmi felelősségvállalásra. Mi szükséges ahhoz, hogy az adomány elszámolható legyen a társasági adó rendszerében és kapcsolódó adóelőnyök is elérhetőek legyenek?

Összeférhetetlenség a munkaviszonyban

A legsúlyosabb kötelezettségszegések körébe tartozhat, ha a munkavállaló a munkaviszonnyal összeférhetetlen magatartást tanúsít. Ám ahogy az összeférhetetlen magatartás maga is ezerféle lehet, hasonlóan árnyaltan kell megválasztani azt is, milyen szankciót alkalmazzon a munkáltató.

RENDEZVÉNYEK

Szakmák pirkadattól alkonyatig

2017. április 21.

Baranya megye egy teljes napot szentel a szakképzésnek. Az erre a napra szervezett, a szakmák szépségét bemutató rendezvényekre minden fiatal és szülõje figyelemét felhívja a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara.

MIE 2017. tavaszi iparjogvédelmi konferencia

2017. május 25.

Az idei konferencia - az előző években már bevált trendet követve - érdekes mixtúráját szeretné adni a szabadalmi, védjegy, használati minta és egyéb iparjogvédelmi témáknak.

"A világ a piacom"

2017. április 27.

A konferencia Budapesten kerül megrendezésre többek között az Enterprise Europe Network és a Magyar Nemzeti Kereskedőház társszervezésében.

"Techcsajok" – avagy nők a műszaki pályán

2017. május 16.

2016 őszétől megismerhették a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara által fejlesztett és elindított „ Fiús szakmát lányoknak” programját, mely során számos cégvezetői és női munkatársi interjút követően választ kaphattunk arra, mely szakmában látnának szívesen több hölgyet, milyen a női dolgozók megítélése a „fiús szakmában”. Nagy örömünkre szolgál, hogy a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara követi a pécsi kamarát és elindította e témában a „TechCsajok” című pályaorientációs rendezvénysorozatot.

A kamara saját szervezésû rendezvényein hasznos információkat, ajánlott rendezvényein pedig üzleti partnereket találhat.

További rendezvények

PÁLYÁZATOK

50 ezer eurót nyerhetnek innovatív egészségügyi vállalkozások - EIT Health

Egészségügyi újításokkal foglalkozó start-upok, kis- és középvállalkozások számára írt ki versenyt az Európai Innovációs és Technológiai Intézet (EIT) által életre hívott és támogatott EIT Health. Az EIT Health a világ egyik legnagyobb egészségügyi innovációs kezdeményezése. Tagjai közt megtaláljuk Európa vezető egészségipari és gyógyszeripari vállalatait, kutatóintézeteit valamint a kontinens tíz leginnovatívabb egyeteme közül nyolcat is. Magyarországról két kategóriában nevezhetnek az érdeklődők.

Korábban megjelent pályázatok

 

Üzleti partnerközvetítés · Széchenyi kártya · Mobiltelefon flotta · Iparjogvédelmi tanácsadás · Szakmai utánpótlás

 

Várjuk a ddg@pbkik.hu e-mail címre a vállalkozásával kapcsolatos híreket (évfordulók, változások, beruházások, eredmények, díjak stb.), sajtóközleményeket!

További hírek, információk a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara honlapján!