Heti hírlevél - 2017. április 27.

Szerző: Erdős-Pohli Krisztina | 2017. április 27.

Baranyai klímaszerelő tanulók sikere


A Mecsek-Klíma Kft-nél - önkéntes kamarai tag - tölti gyakorlati idejét az a két tanuló, akik a nemzeti kamara által szervezett Szakma Sztár Fesztiválon a dobogó felső két fokán végeztek.

Tovább

 

HÍREK

 

Shirazi delegáció kamarai látogatása


Négyfős iráni delegáció érkezett Pécs testvérvárosából Shirazból hogy tovább mélyítsék a két város közötti gazdasági és kulturális kapcsolatokat.

Te mi alapján döntesz?


Ez volt a kérdés, amire a pályaválasztás előtt álló általános iskolás fiataloktól vártak a szervezők választ az április 21-i Szakmák éjjel-nappal Mohácson rendezvényen.

Átadták a mohácsi vágóhidat


Kedden adták át az MCS Vágóhíd Zrt. mohácsi beruházását a vágó, csontozó, daraboló és csomagoló üzemet. A hivatalos megnyitón Orbán Viktor miniszterelnök többek között beszélt a Szeged és Pécs között tervezett négysávos összeköttetés megteremtéséről, valamint a mohácsi hídról.

Végzős tanulókkal kapcsolatos tájékoztatás


Végzős tanulók számára a 2. félév 2017. május 4-én véget ér. Év végi teljesítményük befolyásolja a számukra fizetett tanulói juttatást és a szakképzési normatíva igénybe vételét.

Új növényvédő szer fejlesztése kezdődik meg Pécsett


Az önkéntes kamarai tag Enviroinvest Zrt. és a Szegedi Tudományegyetem 72 millió forint támogatást nyert a Szent István Egyetem kezelésében lévő Norvég Alap - Zöld Ipari Innováció program keretében. A 94 millió Ft összköltségű projekt során egy új, a rizs levélelhalás betegséget okozó baktérium elleni növényvédő szer kifejlesztése a cél.


Mennyiért számolható el számla nélkül az üzemanyagköltség - 2017 májusában


Jótanácsok papír alapú szja-bevalláshoz


Heti jogász 16. hét


Napi MNB-árfolyam alkalmazása

 

RENDEZVÉNYEK

 

Ingyenes digitális képzés a magyar KKV-knak


2017. május 11.

A Google bejelentette Digital Workshop programjának bővítését a magyar kis- és középvállalkozásokra. Az ingyenes képzés és oktatási anyag a digitális világ adta lehetőségek kihasználásában segíti a vállalkozásokat, mely hosszútávon a magyar gazdaság növekedését segíti elő. Az online platform tavalyi elindulását követően, 2017-ben a program ingyenes előadásokkal és személyes konzultációval bővül az ország több, mint 30 városában, így Pécsett is.

Vállalkozók napja


2017. május 12.

A Baranya Megyei Vállalkozói Központ fontos és kiemelt célja, hogy a megyében és régiónkban működő vállalkozások számára információkat nyújtson a piaci- és gazdasági környezet változásairól, különféle fejlesztési irányokról, uniós és hazai forrásokról, trendekről.

"bigmarketingday"


2017. május 16.

A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara és az RG Stúdió Kft. közös szervezésében valósul meg május 16-án az I. Dél-Dunántúli Online Marketing Konferencia.


További rendezvények


A kamara saját szervezésû rendezvényein hasznos információkat, ajánlott rendezvényein pedig üzleti partnereket találhat.

 

PÁLYÁZATOK

 

Még nem késő: nevezzen Ön is Az Év Kereskedelmi Kampánya pályázatra!


A pályázat során azokat a magyar nagykereskedelmi, gyártó és kereskedelmi cégeket díjazzák, akik 2016-ban a megszokott marketing- és reklámmegoldásoknál színesebb, kreatívabb és eredményesebb kampányokat terveztek és valósítottak meg.


Korábban megjelent pályázatok

Üzleti partnerközvetítés · Széchenyi kártya · Mobiltelefon flotta · Iparjogvédelmi tanácsadás · Szakmai utánpótlás

Várjuk a ddg@pbkik.hu e-mail címre a vállalkozásával kapcsolatos híreket (évfordulók, változások, beruházások, eredmények, díjak stb.), sajtóközleményeket!

További hírek, információk a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara honlapján!

Adatkezelés · Várjuk véleményét, észrevételeit