Üdvözöljük a

Heti hírlevél - 2017. augusztus 17. | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Heti hírlevél - 2017. augusztus 17.

Szerző: Prókai Csaba | 2017. augusztus 17.

Találjon üzleti partnert Ön is!

 

Megkezdődött az Open4Business konferencia és üzletember találkozó honlapján a kétoldalú tárgyalások foglalása. Az eddig 12 országból regisztrált 93 vállalkozás kezdi meg azt a folyamatot, ami során kialakul – a szoftver segítségével – annak az 500 üzleti tárgyalásnak a menetrendje, melyet október 5-6-án Pécsett fognak egymás között lebonyolítani a vállalkozások.

 

HÍREK

 

Kövessük a pályát!

 

Elkészült az Általános iskolások pályaválasztása 2017 című felmérés kiértékelése. A tanulmány a pályaválasztás előtt álló, hetedik osztályos tanulók körében vizsgálja meg a továbbtanulás és a szakmaválasztás iránti érdeklődést és szüleik pályairányítási szándékát.

 

Legyen Ön is ács mester! – Jelentkezzen most!

 

Szeptemberben ács, állványozó mesterképzés indul a kamarában. Jelentkezési határidő: 2017. szeptember 1.

 

A Komlosaurus nyomában

 

A vidéki ipari és kulturális örökség revitalizációja által Komló városában egy új, akadálymentesített regionális kulturális központ kerül létrehozásra kiállítótermekkel, vizuális előadásokkal a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara támogatásával.

 

Közeleg a határidő! - Megszűnő tanulószerződések

 

A kamara munkatársai elkezdték értesíteni azokat a saját bevallásuk szerint főtevékenységű gyakorlati képzőket, akiknél a kilencedik évfolyamon kötött tanulószerződések augusztus 31-én a törvény erejénél fogva megszűnnek. Az érintett cégek elektronikus és személyes tájékoztatást is kapnak a szükséges teendőkről és lehetőségekről.

Növekszik a kereslet a határon átnyúló online vásárlás iránt

 

Az eredménytábla szerint az elektronikus kereskedelembe vetett fogyasztói bizalom ugrásszerűen megnőtt. Tíz év alatt csaknem megkettőződött az interneten vásárló európaiak aránya (a 2007. évi 29,7%-ról 2017-ben 55%-ra).

 

Hiányos a tb-kiskönyv, hogyan lehet igazolni az előző munkaviszonyokat?

 

Kik dolgozhatnak idén augusztus 20-án?

 

Cégkapu-regisztráció: ezért kötelező alapítványnak, egyesületnek is

 

Időmenedzsment online eszközökkel

 

Felhő szolgáltatások

 

RENDEZVÉNYEK

 

B TERV - KÉPEZD MAGAD - pályaorientációs rendezvény

 

2017. 08. 23.

A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara ingyenes pályaorientációs, szakmaválasztási rendezvényt szervez az érettségivel rendelkező fiatalok számára.

 

Koreai üzleti delegáció Budapesten

 

2017. 11. 28.

A Koreai Nagykövetség Kereskedelmi Kirendeltségének felhívását tesszük közzé, melyben lehetőséget biztosítanak 9 koreai céggel való találkozásra. A delegáció tagjai sokféle iparágat képviselnek, az alábbi áttekintőtáblázat mellett bővebb információ letöltésére is lehetőség van.

 

A kamara saját szervezésû rendezvényein hasznos információkat, ajánlott rendezvényein pedig üzleti partnereket találhat.

 

További rendezvények

 

PÁLYÁZATOK

 

Szemléletformálás a környezettudatosságért

 

A Földművelésügyi Minisztérium pályázati felhívást tett közzé a hulladékgazdálkodással kapcsolatos lakossági szemléletformálásra, a környezettudatos gondolkodás erősítésére 200 millió forint összegben.

 

Év Felelős Foglalkoztatója 2017

 

Ösztönző, emberközpontú munkahely? Mutassa be vállalkozása elkötelezettségét, sikereit! Pályázzon és nyerje meg az "Év Felelős Foglalkoztatója" díjat!

 

Üzleti partnerközvetítés · Széchenyi kártya · Mobiltelefon flotta · Iparjogvédelmi tanácsadás · Szakmai utánpótlás

 

Várjuk a ddg@pbkik.hu e-mail címre a vállalkozásával kapcsolatos híreket (évfordulók, változások, beruházások, eredmények, díjak stb.), sajtóközleményeket!

 

További hírek, információk a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara honlapján!

 

Adatkezelés · Várjuk véleményét, észrevételeit