Üdvözöljük a

Heti hírlevél - 2017. augusztus 24. | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Heti hírlevél - 2017. augusztus 24.

Szerző: Prókai Csaba | 2017. augusztus 24.

A Vajdasági Kereskedelmi és Iparkamara látogatása

 

A Vajdasági Kereskedelmi és Iparkamara képviselői és új elnöke az első helyszínek egyikeként látogatta meg a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamarát. A január elsején megválasztott új elnököt, Bosko Vucurevic urat Bojana Miljus helyettes főtitkár asszony és Jovana Apic PR vezető kísérték el. A találkozó célja a bemutatkozáson túl a két kamara közti kapcsolat szorosabbra fűzése és a közös együttműködési pontok beazonosítása volt a határmenti vállalkozói üzleti kapcsolatok erősítése érdekében.

 

Nyári Kihívás – az energiamegtakarítással csak nyerni lehet

 

Az Enterprise Europe Network és a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara kommunikációs támogatásával megvalósuló START2ACT projekt keretében energiahatékonysági verseny indul vállalkozások részére.

 

Őszi programok a DDGK-ban

 

A lazább nyári időszakot követően, ősszel gőzerővel indulnak a Dél-Dunántúli Gépipari Klaszterben a projektek. Üzletfejlesztési témakörben legalább négy üzletember találkozóra készülünk, Thessalonikiben, Linzben, Stuttgartban és nem utolsó sorban Pécsen veszünk részt klasztertalálkozókon, matchmaking rendezvényeken képviselve a klaszter és a klasztertagok érdekeit.

 

Ellepik a külföldi szakmunkások Budapestet

 

Összesen 1340 darab egyágyas, három- és négycsillagos szállodai szoba bérlésére írt ki közbeszerzést a SkillStar 2018 Nonprofit Kft. Ez hatalmas szám, a KSH adatai szerint az egész országban összesen 29 ezer darab három és négycsillagos szállodai szoba van. A kiírás tanúsága szerint 2018 márciusában 250 szobára lesz szükség, a többire 2018 novemberében.

Dönts okosan, tájékozottan, magabiztosan!

 

Az ingyenes, elsősorban érettségizett diákok számára szervezett rendezvényen a Pécsi Szakképzési Centrum tizenhárom tagintézménye, a Pécsi Tudományegyetem Szociális és Egészségügyi Szakgimnázium és Szakközépiskolája, valamint olyan önkéntes kamarai tagok vettek részt, akik képzett és motivált szakembereket keresnek a vállalkozásukba.

Arany Érdemkeresztet kapott a harkányi vállalkozó

 

A térség turizmusának fellendítése érdekében végzett sikeres munkája elismeréseként vehette át Végi János az egyik legrangosabb magyar kitüntetést.

 

100 millió forint az agrár Széchenyi kártyában igényelhető maximális hitelösszeg

 

Az Agrár Széchenyi kártya keretében a maximális hitelösszeg duplájára emelése mellett idén a kedvezőtlen időjárás miatt kárt szenvedett gazdák ismét kamat- és költségmentes hitelt kaphatnak.

 

 

 

RENDEZVÉNYEK

 

 

2017. szeptember 1-3.

A Komlóért Expo 19. alkalommal kerül megrendezésre a Komlói Városi Sportközpontban. A térség és Baranya egyik legnépszerűbb kiállítás és vásárának célja a közösség építés mellett a helyi és a régiós vállalkozások népszerűsítésének megfelelő színtér biztosítása.

 

 

2017. szeptember 11-12.

A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara részt vesz a Job Developer elnevezésű EU-projektben, melynek célja az, hogy impulzusokat adjon az Európában magas fiatalkori munkanélküliség mérséklésére, az egyes országokban a szakmai (tovább)képzés és a pályaválasztási tanácsadás munkaerőpiac követelményeihez való igazításával.

 

 

2017. szeptember 2.

Több kategóriában is várják még a jelentkezőket a szervezők. Idén immár 19. alkalommal kerül megrendezésre a Kamara Kupa társasági teniszverseny szeptember 2-án a Pécsi Elektromos SE pályáin.

 

 

2017. szeptember 13.

A Knowledge 2 Money Club egy non-profit kezdeményezés, egy rendezvénysorozat melyet negyedévente rendeznek meg budapesti helyszíneken. A klubnapokon valós, innovatív megoldás piacra vitelét célul tűző projekteket elemeznek a H2020 szerződött szakértői (coach-ok, bírálók, pályázatírók, KAM-ok) és tőkebefektetők. A pályázók azonnali visszajelzéseket kapnak a bemutatott üzleti modelljükről az értékelés legfontosabb kritériumait áttekintve, továbbá hasznos tanácsokat kapnak ahhoz, hogy miként tudják továbbfejleszteni azt.

 

A kamara saját szervezésû rendezvényein hasznos információkat, ajánlott rendezvényein pedig üzleti partnereket találhat.

 

 

PÁLYÁZATOK

 

 

A Gazdaságfejlesztési Programok Végrehajtásáért Felelős Helyettes Államtitkárság és az MFB Zrt. meghosszabbította a Versenyképes vállalatok tevékenységének emelt szintű digitalizálása (GINOP-3.2.6-8.2.4-17) pályázatának benyújtási határidejét!

 

 

Az idei évben új formában indítja el az Ernst & Young Tanácsadó Kft. az Év Üzletembere díjat. A nagy presztízsű, világviszonylatban egyedülálló elismeréssel ebben az évben nem csak a legkiválóbb üzletembereket díjazzák, hanem kifejezetten olyan vállalkozókat keresnek, akik élen járnak a fejlesztésben, az újításokban.

 

 

A "Kis- és középvállalkozások ipari digitalizációhoz (IPAR 4.0) kapcsolódó fejlesztéseinek támogatása" GINOP-1.2.8-17 pályázat előminősítéséhez szükséges adatok és dokumentumok a hónap végéig nyújthatók be.

 

 

Várjuk a ddg@pbkik.hu e-mail címre a vállalkozásával kapcsolatos híreket (évfordulók, változások, beruházások, eredmények, díjak stb.), sajtóközleményeket!

 

További hírek, információk a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara honlapján!