Üdvözöljük a

Heti hírlevél - 2017. augusztus 4. | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Heti hírlevél - 2017. augusztus 4.

Szerző: Prókai Csaba | 2017. augusztus 3.

B TERV - KÉPEZD MAGAD - pályaorientációs rendezvény

 

A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara ingyenes pályaorientációs, szakmaválasztási rendezvényt szervez az érettségivel rendelkező fiatalok számára 2017. augusztus 23-án.

 

HÍREK

 

A duális felsőoktatás fejlesztéséért

 

A kamara elkötelezett a duális szak-, és felsőoktatás fejlesztéséért, kiszélesítéséért, népszerűsítéséért. A Pécsi Tudományegyetem sikeres pályázatot nyert "A duális képzés fejlesztése a Pécsi Tudományegyetemen" címmel, melynek megvalósításában a PBGSZ Nkft. és a kamara is szerepet vállal.

 

NAV ellenőrzések Baranyában

 

A NAV Baranya megyei munkatársai augusztus 1. és 6. között Mohácson, Villányban, Siklóson, Harkányban és Komlón, valamint a megyeszékhelyen végeznek ellenőrzéseket

 

Állami támogatás az italautomatásoknak

 

Megjelent az étel- és italautomaták felügyeleti egységének támogatásáról szóló NGM rendelet, mely értelmében a kormány 120 ezer forint támogatást ad az élelmiszer-automásoknak.

 

Kreatív ipar támogatása minden mennyiségben 2.0

 

Megjelent az Enterpise Europe Network nemzetközi vállalkozásfejlesztési hálózat legfrissebb összegzése a jelenleg elérhető, kreatív ipari pályázati, támogatási és nemzetközi üzleti partnerkeresési lehetőségekről. A hálózat kifejezetten ezzel foglalkozó szektorcsoportja minden negyedévben összeállítja az aktualitásokat, melyet a mellékletben olvashatnak.

 

Ételkészítés mester szinten – elindult a szakácsok szakmai képzése

 

Hibakeresés, javítás, diagnosztika – kezdődik az autószerelők szakmai képzése

 

Szabadság megszakítása

 

Egyszerűsített végelszámolás: mikor kell benyújtani a záró bevallásokat?

 

RENDEZVÉNYEK

 

"MEET4BUSINESS" AGRA 2017 - Nemzetközi üzletember találkozó

 

2017. 08. 29.

Az Enterprise Europe Network és a Maribor Fejlesztési Ügynökség társszervezésében „MEET4BUSINESS” AGRA 2017 néven nemzetközi üzletembertalálkozót tartanak az 55. Nemzetközi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Vásár keretében Szlovéniában. Jelentkezési határidő 2017. augusztus 22.

 

Jelentkezzen a DesignPécsre!

 

2017. 09. 29.

Idén 2017. szeptember 29. és október 8. között negyedik alkalommal szervezi meg a kamara együttműködő partnereivel (intézmények, vállalkozások) a DesignPécs rendezvénysorozatot, mely a Design Hét Budapest kísérőrendezvénye.

 

A kamara saját szervezésû rendezvényein hasznos információkat, ajánlott rendezvényein pedig üzleti partnereket találhat.

 

További rendezvények

 

PÁLYÁZATOK

 

Mikro-, kis- és középvállalkozások munkahelyteremtő beruházásainak támogatására (NFA-2017-KKV)

 

A Nemzetgazdasági Minisztérium (a továbbiakban: Minisztérium) nyílt pályázatot hirdet a mikro-, kis- és középvállalkozások (a továbbiakban: KKV-k) munkahelyteremtő beruházásainak támogatására.

 

Gábor Dénes-díj 2017

 

A NOVOFER Alapítvány – szakmai-erkölcsi támogatói között tudva a szakminisztériumok és az MKIK, továbbá az MTA, az SZTNH, az MGYOSZ, a VOSZ, a MISZ, a MKK és a Magyar Mérnökakadémia vezetőit – immár 29. alkalommal hirdeti meg a Gábor Dénes-díj felterjesztési felhívását, mely az innovációs folyamatban alkotó módon résztvevő szakemberek fokozott erkölcsi elismerését célozza. Az Alapítvány kuratóriuma a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamarát is felkérte a felhívásban megfogalmazott feltételeknek megfelelő szakemberek felterjesztésre.

 

Üzleti partnerközvetítés · Széchenyi kártya · Mobiltelefon flotta · Iparjogvédelmi tanácsadás · Szakmai utánpótlás

 

Várjuk a ddg@pbkik.hu e-mail címre a vállalkozásával kapcsolatos híreket (évfordulók, változások, beruházások, eredmények, díjak stb.), sajtóközleményeket!

 

További hírek, információk a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara honlapján!

 

Adatkezelés · Várjuk véleményét, észrevételeit