Heti hírlevél - 2017. december 21.

Szerző: Prókai Csaba | 2017. december 21.

HÍREK
 
TOP 100 : Nem változott az élmezőny
 
A megye gazdasági teljesítményét, a legnagyobb vállalkozások szereplését elemző kiadványban az idei évben sem volt átütő változás az élmezőny sorrendjében. Továbbra is az E.ON Dél-dunántúli Áramhálózat Zrt. vezeti a listát a Mecsek Füszért Zrt. és a Hauni Hungária Kft. előtt. A TOP 100 kiadványt december 15-én mutatták be Baranya vállalkozói számára a kamara székházában.
 
PEGAZUS DÍJ a kiváló gazdasági teljesítményt nyújtó TERMOPLAST Kkt-nak
 
A Pegazus Díj a legdinamikusabban fejlődő növekedést felmutató magyarországi kis- és középvállalkozások teljesítményét ismeri el. Az elismeréseket a díjat alapító Enterprise investors magán- és kockázati tőkealap-kezelő vállalat, a BISNODE, Európa egyik vezető digitális üzleti információszolgáltatója, valamint a DENTONS, a világ legnagyobb ügyvédi irodája adományozza a kiemelkedő növekedést felmutató vállalkozásoknak.
 
GKI: gyorsít a gazdaság
 
A GKI Gazdaságkutató Zrt. előrejelzése szerint gyorsul a magyar gazdasági növekedés az EU-támogatások hatására, a választásokkal és a munkaerőhiánnyal összefüggő gyors bérkiáramlás által gerjesztett fogyasztásnövekedés következtében.
 
3D és Én – virtuális kiállítás a kamarában
 
Virtuális kiállítással egybekötött eredményhirdetésen kapták meg a 3D és Én versenyen megmérettetett diákok a díjaikat 2017. december 19-én a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamarában. A verseny szervezői a Greypixel Geometrics Kft. és a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara.
 
Hogyan adózik a céges ajándék?
 
Az ajándékozásnak jövedelemadó és áfa következménye, valamint jelentős adminisztrációs terhei is lehetnek, nem árt az adótanácsadónkat, könyvelőnket még az ajándékok beszerzése előtt bevonni a terveinkbe a legoptimálisabb megoldás kiválasztása érdekében.
 
RENDEZVÉNYEK
 
Divat, Design, Dekor - EU FashionMatch 7.0 @ Modefabriek Amsterdam
 
2018. január 21-22.
 
2017. december 31-ig lehet jelentkezni!
A tavalyi sikereket követően az Enterprise Europe Network (EEN) ismét örömmel hívja meg a kreatívipari termelő cégeket, kézműves vállalkozókat az amszterdami Modefabriek keretein belül megrendezésre kerülő EU FashionMatch 7.0 kiállítás és üzletember találkozóra, ahol a nemzetközi dizájnerek elsősorban olyan hazai vállalkozókkal szeretnének tárgyalni – varrodák, bőrdíszművesek, kesztyűsök, keramikusok – akik fizikálisan is megvalósítják és gyártani tudják a tervezők ötleteit.
 
A kamara saját szervezésû és ajánlott rendezvényein hasznos információkat, üzleti partnereket találhat.
További rendezvények
 
PÁLYÁZATOK
 
COSME pályázati lehetőség
 
A felhívás célja az ipari versenyképesség és az EU-ban folytatott beruházások növelése a régiók közötti együttműködés és a hálózatépítés révén azáltal, hogy a projekt támogatja az intelligens beruházásokkal foglalkozó európai stratégiai klaszter-partnerségek létrehozását.
 
Munkahelymegőrző támogatás
 
Jelentkezési határidő közeleg: 2017. december 29. Éjfél!
Az "Azonnal cselekszünk" program az átmeneti nehézséggel küzdő vállalkozások foglalkoztatási kapacitásának megőrzése érdekében került kiírásra.
 
MVM EDISON Light UP! 2017
 
Jelentkezési határidő közeleg: 2017. december 22. Éjfél!
Minden baranyai KKV, vállalkozó és akár egyetemi hallgató jelentkezését is várják az energiatudatosság és kreatív innováció jegyében meghirdetett pályázat és startup versenyre.
 
Ipar, közösség és tudásátadás kreatívan
 
Jelentkezési határidő közeleg: 2017. december 31. 16.00!
A nemzetközi ICCI projekt örömmel várja minden baranyai kreatív ipari szereplő jelentkezését az "Internationalization Creative Cultural Industries" (ICCI) projekt keretében meghirdetett egy hetes kurzusra.
 
Korábban megjelent pályázatok