Heti hírlevél - 2017. február 16.

Szerző: Nagy Eszter | 2017. február 16.
 
Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara
 
2017. február 16.
Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara
 
A kamara Facebook oldala   A kamara LinkdIn profilja   Kamarai YouTube csatorna
 

Gazdasági hírek, események

 
 
Megtévesztő adatbekérés - hiányzó közösségi adószámra hivatkozva
 
A napokban kapott kézhez számos baranyai vállalkozás egy hivatalosnak tűnő, megtévesztő levelet, a feladó a European Business Number EBN, DAD GmbH. Az angol nyelven íródott levél végső emlékeztető, és a közösségi adószám, valamint a cég adatainak egyeztetésére szólít fel. Aki azonban eleget tesz a felszólításnak, sajnos szerződést köt, három évre kötelezi el magát, éves 771 EUR szolgáltatási díj megfizetésére.
 
Tovább  Olvassa el a teljes hírt!
 
 
HÍREK
 
Eladó a Tüke Online Piac
 
„A Tüke Online Piac lényegi részét képezi, hogy a palettát kizárólag egy, vagy több minősítésen átesett Partnerek termékei alkotják. Minden alkotó Baranya megyéből kerül meghívásra az oldalra és csak az előzetes minősítést követően kerülhet be terméke az oldal kínálatába, így garantálva azt a törekvésünket, hogy tökéletes, hozzáadott értékkel és szeretettel készült online piacot teremtsünk.” - olvasható a Tüke Online Piac, rövidebb nevén a TOP webshop oldalán.
 
Február 13-tól pályázhatnak az Ipar 4.0 mintaalkalmazások kialakítására
 
Február 13-tól van lehetőség támogatási kérelem benyújtására a „Termelő KKV-k digitális és automatizációs fejlesztéseinek élénkítése érdekében „Ipar 4.0” mintaalkalmazások kialakítása” című pályázati felhívás esetében – hívta fel a figyelmet a Rákossy Balázs, az NGM európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára. A rendelkezésre álló keretösszeg 2,35 milliárd forint, a kérelmek benyújtására konzorciumi formában van lehetőség.
 
160 millió euró finanszírozás innovatív kis- és középvállalkozásoknak
 
Az Európai Beruházási Alap és az UniCredit garanciamegállapodást írtak alá, melynek révén nyolc országban, köztük Magyarországon könnyebben juthatnak finanszírozáshoz az innovatív kis- és középvállalkozások (kkv-k) és a közepes piaci tőkeértékű vállalatok.
 
Együttműködés Baranya felzárkózásáért
 
A Baranya Megyei Foglalkoztatási Paktum Szervezetet hivatalosan is megalapító Együttműködési Megállapodás 2017. február 13-án került aláírásra. A térség foglalkoztatási helyzetének javítása érdekében létrejövő együttműködés ezer új munkahelyet jelenthet, több mint 2,7 milliárd forintnyi támogatással.
 
Heti jogász - Kft-k figyelmébe: közeledik 2017. március 15.
 
Közeledik a határidő, ameddig a hárommillió forint alatti törzstőkével rendelkező korlátolt felelősségű társaságok törzstőkéjét legalább hárommillió forintra fel kell emelni. Amennyiben a kft. ezt nem tudja megtenni, lehetősége van más gazdasági társasággal történő egyesülésre vagy átalakulásra.
 
Vonatkozik Önre a REACH rendelet? 6 „igen-nem” kérdéssel
 
A REACH teszt feladata, hogy segítsen beazonosítani, hogy egy vállalkozás érintett-e a REACH rendeletben. Ennek a tesztnek az Országos Közegészségügyi Központ a „REACH rendelet szerinti, alapvető szerepek beazonosítására szolgáló kérdőív” nevet adta.
 
Új év, változó számviteli szabályok
 
Az előző évek gyakorlatához hasonlóan 2017-től is változó számviteli szabályokkal kell megismerkednünk. A 2016. január 1-től hatályos számviteli változásokhoz képest azonban szerényebb mennyiségű a módosítás.
 
 
RENDEZVÉNYEK
 
Nagy bírság vagy kis képzési díj? Ön választ!
 
2017. 02. 22.
 
A munkavédelmi törvény tavalyi változása - 20 főnél több munkavállaló esetén munkavédelmi képviselőt kell választani - tovább növelte a munkáltatók felelősségét: több százezer forintos bírságot jelenthet ennek elmulasztása. A képviselők számra lehetőséget kell biztosítani a továbbképzésre. Kamaránk önkéntes tagjai részére díjmentesen, más vállalkozásoknak és szervezeteknek díj megfizetésével biztosítja a képzés lehetőségét.
 
ÉPÍTÉSI FÓRUM-2017
 
2017. 02. 24.
 
A Baranya Megyei Mérnöki Kamara, a Dél-Dunántúli Építész Kamara, a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara és a Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Kar közös szervezésében 2017. február 24-én Építési fórum lesz a Pollack Expo-n.
 
 
 
Pályázatra felkészítő konzultáció: Horizont 2020 KKV Eszköz program, Fázis 2 - a Knowledge To Money Club keretében
 
2017. 03. 22.
 
Az Enterprise Europe Network tisztelettel meghívja Önt a 2017-es év második Knowledge To Money Club, Horizont 2020 - KKV Eszköz program Fázis 2 pályázatra felkészítő konzultációjára. A KKV Eszköz pályázati programon belül a magyar cégek sikerességének aránya alulmúlja az EU átlagát. A rendezvény célja a magyar pályázók hatékonyságának javítása!
 
További rendezvények
 
 
 
A kamara saját szervezésű rendezvényein hasznos információkat, ajánlott rendezvényein pedig üzleti partnereket találhat.
 
 
PÁLYÁZATOK
 
Moholy-Nagy László Formatervezési Ösztöndíj 2017.
 
A Magyar Formatervezési Tanács, - a kamara szakmai partnere - idén is meghirdeti a Moholy-Nagy László Formatervezési Ösztöndíjpályázatot. A pályázat legfőbb célja a fiatal (35 év alatti) tehetségek önálló alkotói munkájának és szakmai fejlődésének segítésével tovább erősíteni a hazai kreatív ipart, valamint segíteni az önálló alkotói munkát folytató tervezők szakmai fejlődését.
 
Gran Prize Interdiszciplináris Innovatív Díj Pályázat 2017
 
A díj bolygónk legégetőbb kihívásaira válaszoló kiemelkedő innovatív megoldásokat, projekteket, munkákat jutalmazza, a környezetvédelem, fenntartható fejlődés, design, orvostudomány, egészségmegőrzés, - fejlesztés és oktatás területéről évente egy alkalommal.
 
Munkahelymegőrző támogatás
 
Ismét pályázható az „Azonnal cselekszünk” program az átmeneti nehézséggel küzdő vállalkozások foglalkoztatási kapacitásának megőrzése érdekében.
 
Innovációs termékeket az export piacokra!
 
Megjelent a GINOP 2.1.6-16 Exportképes innovatív termékek fejlesztésének támogatása az innováció vezérelt exportbővítés érdekében című felhívás.
 
Hajrá baranyai grafikusok
 
Debrecen városa pályázatot írt ki a Debrecen 2023 Európa Kulturális Fővárosa projekt arculatának megtervezésére.
 
Logótervezési pályázat – Gödöllő 2023
 
Gödöllő városa indul az Európa Kulturális Fővárosa 2023 címért, melyhez kapcsolódóan logótervezési pályázatot hirdettek. Terveikkel a baranyai vállalkozások is indulhatnak.
 
 
Üzleti partnerközvetítés · Széchenyi kártya · Mobiltelefon flotta · Iparjogvédelmi tanácsadás · Szakmai utánpótlás
 
Várjuk a ddg@pbkik.hu e-mail címre a vállalkozásával kapcsolatos híreket (évfordulók, változások, beruházások, eredmények, díjak stb.), sajtóközleményeket!
 
További hírek, információk a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara honlapján!
 
 
Adatkezelés · Várjuk véleményét, észrevételeit