Heti hírlevél - 2017. február 9.

Szerző: Nagy Eszter | 2017. február 9.
 
Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara
 
2017. február 9.
Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara
 
A kamara Facebook oldala   A kamara LinkdIn profilja   Kamarai YouTube csatorna
 

Gazdasági hírek, események

 
 
Várják a véleményeket az Ipar 4.0 pályázat tervezetéhez
 
Elindult a GINOP-1.2.8-17 kódszámú „Kis- és középvállalkozások ipari digitalizációhoz (IPAR 4.0) kapcsolódó fejlesztéseinek támogatása” című felhívás tervezetének társadalmi egyeztetése.
 
Tovább  Olvassa el a teljes hírt!
 
 
HÍREK
 
Gép-Ésszel Baranyában - kezdődnek az üzemlátogatások
 
A kamara idén 7. alkalommal rendezi meg az általános iskolások pályaválasztását segítő, gépipari szakmák népszerűsítését szolgáló vetélkedő-sorozatot.
 
Heti jogász 5. hét
 
Minden gazdasági szereplő számára fontos, hogy tisztában legyen a területére vonatkozó jogszabályi előírásokkal, változásokkal. Alábbiakban az előző héten aktuális gazdasági témákat jeleztük, a Wolters Kluwer Kft. Magyar Közlönyből származó tájékoztatása alapján.
 
Kreatív ipar támogatása minden mennyiségben
 
Megjelent az Enterpise Europe Network nemzetközi vállalkozásfejlesztési hálózat legfrissebb összegzése a jelenleg elérhető, kreatív ipari pályázati és támogatási lehetőségekről. A hálózat kifejezetten ezzel foglalkozó szektorcsoportja minden negyedévben összeállítja az aktualitásokat, melyet a mellékletben olvashatnak.
 
Nagyvállalatok K+F tevékenységének támogatása
 
2017. január 1-től megnyílt a lehetőség nagyvállalatok számára, hogy a kutatás-fejlesztési projektek a Kormány egyedi döntése alapján vissza nem térítendő támogatásban részesüljenek a beruházás ösztönzési célelőirányzat felhasználásáról szóló 210/2014. (VIII.27.) Korm. rendelet módosítása alapján.
 
Az Eva tv. 2017-es adóévre vonatkozó változásai
 
Az egyszerűsített vállalkozói adóról szóló 2002. évi XLIII. törvény (a továbbiakban: Eva tv.) változásai jellemzően a törvény pontosítása érdekében kerültek bevezetésre.
 
 
RENDEZVÉNYEK
 
Nagy bírság vagy kis képzési díj? Ön választ!
 
2017. 02. 22.
 
A munkavédelmi törvény tavalyi változása - 20 főnél több munkavállaló esetén munkavédelmi képviselőt kell választani - tovább növelte a munkáltatók felelősségét: több százezer forintos bírságot jelenthet ennek elmulasztása. A képviselők számra lehetőséget kell biztosítani a továbbképzésre. Kamaránk önkéntes tagjai részére díjmentesen, más vállalkozásoknak és szervezeteknek díj megfizetésével biztosítja a képzés lehetőségét.
 
CE jelölés - rendezvény döntéshozóknak
 
2017. 02. 23.
 
A rendezvény elsősorban a CE Megfelelőségi Nyilatkozat aláíróinak ajánlott, mely segít megérteni a CE megfelelőségi folyamatot, tisztázza a döntéshozók felelősségét, segít eligazodni nem szokványos döntési helyzetekben.
 
Turizmus A-tól Z-ig - ITB 2017
 
2017. 03. 08.
 
Az idén is megrendezett ITB 2017 (International Tourism Fair) keretében – ami Európa vezető turisztikai vására – az EEN helyi irodájának szervezésében üzletember találkozót tartanak Berlinben.
 
Future Match - CeBIT 2017
 
2017. 03. 20.
 
A világ legjelentősebb ICT kiállítása, a CeBIT ismét Hannoverben kerül megrendezésre.
A rendezvénnyel párhuzamosan kerül sor a "Future Match" partnerkereső találkozóra az Enterprise Europe Network szervezésében.
 
 
 
Energy Match 2017
 
2017. 03. 22.
 
Az Energy Match 2017 nemzetközi üzletember találkozó a Vaasa Energy Week rendezvény részeként kerül megrendezésre az Enterprise Europe Network szervezésében.
 
GastroPan Expo 2017
 
2017. 03. 23.
 
Idén Romániában kerül megrendezésre Délkelet-Európa legjelentősebb nemzetközi sütőipari, cukrászati gasztronómiai, fagylalt, kávé és vendéglátóipari szakmai kiállítása.
 
Wasser Berlin 2017 - Ne hagyja elúszni a lehetőséget!
 
2017. 03. 28.
 
Az Enterprise Europe Network szervezésében nemzetközi üzletember találkozót tartanak a berlini vízgazdálkodási témájú konferenciával és kiállítással párhuzamosan.
 
Hannover Messe 2017 - Ipar minden mennyiségben és elsőrangú minőségben
 
2017. 04. 24. 08:00
 
A világ vezető ipari kiállításának, a Hannover Messe-nek keretein belül 2017. április 24-28. között már 13. alkalommal kerül megrendezésre az a nemzetközi üzletember találkozó, amely 2005 óta 60 ország, 4000 üzletember és 3000 cég részvételével több mint 23000 üzleti tárgyalásnak adott otthont. A b2fair találkozó az Enterprise Europe Network (EEN) üzletfejlesztési hálózat tagjainak és több más szakmai szervezetnek a rendezésében valósul meg, együttműködésben a kiállítás “Global Business & Markets” részlegével.
 
 
 
PÁLYÁZATOK
 
Logótervezési pályázat – Gödöllő 2023
 
Gödöllő városa indul az Európa Kulturális Fővárosa 2023 címért, melyhez kapcsolódóan logótervezési pályázatot hirdettek. Terveikkel a baranyai vállalkozások is indulhatnak.
 
Munkahelymegőrző támogatás
 
Ismét pályázható az „Azonnal cselekszünk” program az átmeneti nehézséggel küzdő vállalkozások foglalkoztatási kapacitásának megőrzése érdekében.
 
Új támogatási lehetőség K+F tevékenység támogatására
 
2017. január 1-től lehetőség nyílik nagyvállalatok számára, hogy jövőbeli kutatás-fejlesztési projektjeik a Kormány egyedi döntése alapján vissza nem térítendő támogatásban részesüljenek a beruházás ösztönzési célelőirányzat felhasználásáról szóló 210/2014. (VIII. 27.) Korm. rendelet módosítása alapján.
 
Innovációs termékeket az export piacokra!
 
Megjelent a GINOP 2.1.6-16 Exportképes innovatív termékek fejlesztésének támogatása az innováció vezérelt exportbővítés érdekében című felhívás.
 
Hajrá baranyai grafikusok
 
Debrecen városa pályázatot írt ki a Debrecen 2023 Európa Kulturális Fővárosa projekt arculatának megtervezésére.
 
 
Üzleti partnerközvetítés · Széchenyi kártya · Mobiltelefon flotta · Iparjogvédelmi tanácsadás · Szakmai utánpótlás
 
Várjuk a ddg@pbkik.hu e-mail címre a vállalkozásával kapcsolatos híreket (évfordulók, változások, beruházások, eredmények, díjak stb.), sajtóközleményeket!
 
További hírek, információk a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara honlapján!
 
 
Adatkezelés · Várjuk véleményét, észrevételeit