Üdvözöljük a

Heti hírlevél - 2017. január 19. | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Heti hírlevél - 2017. január 19.

Szerző: Nagy Eszter | 2017. január 19.
 
Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara
 
2017. január 19.
Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara
 
A kamara Facebook oldala   A kamara LinkdIn profilja   Kamarai YouTube csatorna
 

Gazdasági hírek, események

 
 
Modern Vállalkozások Programja - Vállalkozz digitálisan! - Megyei Információs Napok
 
Bizonyára hallott már a Modern Vállalkozások Programjáról. Ennek a programnak a keretében írták ki a GINOP-3.2.2-8.2.4-16 kódszámú felhívást. A pályázat vissza nem térítendő támogatással, kedvezményes hitellel, minimális önrész megléte mellett kívánja támogatni a hazai kkv-k informatikai fejlesztéseit, ezáltal növelve hatékonyságukat, versenyképességüket. Ehhez kapcsolódóan kamaránk tájékoztató napot szervez, amelyre Önt is szeretettel meghívjuk.
 
Tovább  Olvassa el a teljes hírt!
 
 
HÍREK
 
Mi az, ami közös minden vállalkozásban?
 
Minden cégnek van neve, amely elvileg alkalmas arra, hogy megkülönböztesse más vállalkozásoktól. Ezzel a névvel azonosítja a vásárló, felhasználó és ez az a név, amihez visszatér az ügyfél!
 
Kikből lesznek a jövő villanyszerelői?
 
A 7. éve sikerrel futó Gép-Ésszel Baranyában versenysorozat eredményein felbuzdulva, a kamara kezdeményezésére az elektronika szakmacsoportban is hasonló program veszi kezdetét.
 
Üzleti ajánlatok Horvátországból
 
A Horvát Köztársaság pécsi konzulátusáról két üzleti ajánlat is érkezett Kamaránkhoz. Egy mosószer gyártó és egy törpeberkenye termesztő cég keres disztribútorokat termékei számára.
 
Támogatott üzleti delegáció Berlinbe a digitalizáció és az Ipar 4.0 témában
 
A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Magyar-Német Tagozata Dr. Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnökének vezetésével 2017. február 20-22. között üzleti delegációt szervez Berlinbe, a digitalizáció és az Ipar 4.0 témában. A kiutazás a Pallas Athéné Domus Innovationis Alapítvány támogatásával valósul meg.
 
Új időszak, új arcok, magas igény az Enterprise Europe Network-ben
 
Idén januártól új periódus kezdődött az Enterprise Europe Network (EEN) számára. A tavaly év végi kamarai választások után bekövetkezett változásokat most újabbak követték. Az egész – 63 országot lefedő – hálózatban átalakulás zajlik. Ez a dél-dunántúli képviseletért felelős pécsi irodát is érinti. Bár még csak az év 2. hetét zárjuk, az ügyfelek, és így a kollégák aktivitása is kiemelkedően magas.
 
Nőtt a duális felsőoktatási gyakorlati képzés támogatása
 
A duális képzésben jelentősen nőtt a szakképzési hozzájárulást csökkentő gyakorlati képzési normatíva napi összege.
 
Az egészségügyi hozzájárulás szabályainak változásáról
 
A NAV honlapján az egészségügyi hozzájárulással kapcsolatban fontos információkat tett közzé.
 
 
RENDEZVÉNYEK
 
Hatósági fórum az éttermi vendéglátás ÁFA változásairól
 
2017. 01. 23. 09:00
 
A Pécs-Baranya Megyei Kereskedelmi és Iparkamara hatósági fórumot szervez a januárban bevezetett étkezőhelyi vendéglátást érintő Áfa változásokról. Sokan sokféleképpen értelmezik a jogszabály gyakorlati alkalmazását, ennek részleteit szeretnénk a hatóság részvételével tisztázni, hogy elkerüljük az ebből adódó problémákat, esetleges bírságokat.
 
Modern Vállalkozások Programja - Vállalkozz digitálisan! - Megyei Információs Napok
 
2017. 01. 25. - 2017. 01. 26.
 
A hazai kkv-k jelentős lemaradásban vannak a digitális eszközök használatában európai versenytársaikkal szemben. A projekt célja, hogy olyan szemléletformáló tevékenységet végezzen, amelynek eredményeként a kkv-k megszabadulnak az informatikai eszközökkel szembeni fenntartásaiktól, meggyőződhetnek arról, hogy a vállalkozás életében a korszerű eszközök bevezetése a gazdaságosabb működést szolgálja, és ezáltal ledolgozzák a digitalizáció területén lévő hátrányukat, fokozzák versenyképességüket. Továbbá segítséget kapjanak ahhoz, hogy milyen pályázati források bevonásával tudnak elindulni a fejlődés irányába.
 
Építőipari szakmai nap Mohácson
 
2017. 01. 26. 14:00
 
Ha Ön építőipari vállalkozó, és munkájáért nem fizettek, hová fordulhat segítségért? Online építési napló vezetéséről vannak kérdései? Melyek az építésügyi hatóság elvárásai ellenőrzés során? Válaszokat kaphat a rendezvény szakértőitől Mohácson.
 
 
 
Junior Expo – Fiatal Vállalkozók Szakkiállítása
 
2017. 03. 03.
 
Egerben, az Agria Universitas Egyesület szervezésében megrendezésre kerülő VIII. Junior Expo a 35 évesnél fiatalabb vállalkozók díjmentes bemutatkozására ad lehetőséget ahol a résztvevők megismertethetik vállalkozásukat a nagyközönséggel, személyes kapcsolatot építhetnek ki leendő üzleti partnereikkel és pontosabb képet kaphatnak a vállalkozói környezetről.
 
Turizmus A-tól Z-ig - ITB 2017
 
2017. 03. 08. 09:00
 
Az idén is megrendezett ITB 2017 (International Tourism Fair) keretében – ami Európa vezető turisztikai vására – az EEN helyi irodájának szervezésében üzletember találkozót tartanak Berlinben.
 
Hannover Messe 2017 - Ipar minden mennyiségben és elsőrangú minőségben
 
2017. 04. 24. 08:00
 
A világ vezető ipari kiállításának, a Hannover Messe-nek keretein belül 2017. április 24-28. között már 13. alkalommal kerül megrendezésre az a nemzetközi üzletember találkozó, amely 2005 óta 60 ország, 4000 üzletember és 3000 cég részvételével több mint 23000 üzleti tárgyalásnak adott otthont. A b2fair találkozó az Enterprise Europe Network (EEN) üzletfejlesztési hálózat tagjainak és több más szakmai szervezetnek a rendezésében valósul meg, együttműködésben a kiállítás “Global Business & Markets” részlegével.
 
 
 
PÁLYÁZATOK
 
Pályázati felhívás a Horizont 2020 programban, valamint egyéb közös EU-s és regionális programokban való magyar részvétel ösztönzésére (EU_KP_16)
 
A Felhívás célja, hogy ösztönözze a magyar pályázókat az EU kutatási, fejlesztési és innovációs keretprogramjában (Horizont 2020 program), közös programjaiban (ECSEL, AAL, EUROSTARS) és regionális együttműködéseiben (Duna Régió Stratégiához kapcsolódó együttműködés) való minél nagyobb számú és támogatási részesedésű részvételre, valamint arra, hogy minél többször vállaljanak koordinátor szerepet ezekben a programokban.
 
Módosult az IPARJOG_15 pályázati felhívás
 
A pályázat célja a szellemitulajdon-védelem eszköztárának tudatos, versenyképességet fokozó, minél szélesebb körű alkalmazásának támogatása. A megváltozott kiírás elérhető a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal honlapján.
 
Hajrá baranyai grafikusok
 
Debrecen városa pályázatot írt ki a Debrecen 2023 Európa Kulturális Fővárosa projekt arculatának megtervezésére.
 
 
Üzleti partnerközvetítés · Széchenyi kártya · Mobiltelefon flotta · Iparjogvédelmi tanácsadás · Szakmai utánpótlás
 
Várjuk a ddg@pbkik.hu e-mail címre a vállalkozásával kapcsolatos híreket (évfordulók, változások, beruházások, eredmények, díjak stb.), sajtóközleményeket!
 
További hírek, információk a Pécs-Baranyai Kereskeldemi és Iparkamara honlapján!
 
 
Adatkezelés · Várjuk véleményét, észrevételeit