Üdvözöljük a

Heti hírlevél - 2017. július 20. | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Heti hírlevél - 2017. július 20.

Szerző: Erdős-Pohli Krisztina | 2017. július 20.

Pécsi Gazdasági Fórum a Kontakt-Elektronál

 

Lepsényi István Gazdaságfejlesztésért és Szabályozásért felelős Államtitkár részvételével Pécsi Gazdasági Fórumot tartott a Kamara Iparfejlesztési Bizottsága a Kontakt-Elektro Kft. telephelyén.

 

HÍREK

 

Rövidesen: innovációs kapacitás-felmérés kisvállalkozások számára is – Innovation Health Check

 

Az Enterprise Ireland 2011-ben fejlesztette ki az Innovation Health Check (IHC) módszert, mely hasonlóan az IMP3rove-hoz, a vállalkozások azon jellemzőit méri fel, hogy milyen mértékben képesek és hajlandóak előidézni és integrálni az innovatív folyamatokat, termékeket, szolgáltatásokat. Nagy különbség viszont, hogy az IHC a mikro és kisméretű, akár kezdő (start-up) vállalkozások számára is ajánlott.

 

DDGK - Munkaerőt keresünk

 

A Dél-Dunántúli Gépipari Klaszter (menedzsment szerv: PBKIK) tagja, a Max Blank Hungária Kft. fatüzelésű kandallók gyártásához keres gépészmérnököt, összeszerelőt, hegesztőt, hegesztőrobot kezelőt, gránit és márvány burkoló lapok csiszolásában jártas munkatársat keres.

 

Cégkapu regisztráció, közeleg a határidő

 

Amit feltétlenül tudnia kell az érdekelteknek: 2017. augusztus 31-ig kötelező a Cégkapun történő regisztráció a gazdálkodó szervezeteknek, továbbá – az illetékesek hivatalos tájékoztatása szerint – a hivatalos és kötelező használatig, 2018. január 01-ig, történő regisztrációt az augusztusi időpontot követően nem fogják szankcionálni.

 

Forget Heritage - Az épített örökség védelme közös ügy

 

A Kreatív Ipari Klaszter egyike annak a 10 partnernek, aki részt vesz a Forget Heritage című projektben, melynek célja, hogy a városokban, kisebb településeken elhagyottan álló, ám értékes épületek kreatív ipari hasznosításához menedzsment és tréning modellt dolgozzon ki. A klaszter felkérte a kamarát, hogy szervezzen meg egy fókuszcsoportot a téma megvitatására.

 

Adómentes lehet a tanulók részére kötelezően biztosítandó étkezés

 

A SZJA törvény változása miatt adómentes lett a szakképző iskolai tanulóknak kötelezően biztosított nem pénzbeli juttatások köre, így az étkezés is.

 

Irodavezetőt keresünk!

 

Tovább erősítik a nemzetközi jelleget - Szentlőrinci Gazdanapok

 

Aktuális üzleti ajánlatok

 

RENDEZVÉNYEK

 

Partnering Day 2017 - Graz

 

2017. 09. 21.

Egyetemek, kutatóintézetek és az egészségügyben aktív vállalkozások számára ajánljuk a szeptember 21-én Grazban rendezendő Partnering Day 2017 elnevezésű üzletember-találkozót.

 

Jelentkezzen a DesignPécsre!

 

2017. 09. 29.

 

Idén 2017. szeptember 29. és október 8. között negyedik alkalommal szervezi meg a kamara együttműködő partnereivel (intézmények, vállalkozások) a DesignPécs rendezvénysorozatot, mely a Design Hét Budapest kísérőrendezvénye.

 

A kamara saját szervezésû rendezvényein hasznos információkat, ajánlott rendezvényein pedig üzleti partnereket találhat.

 

További rendezvények

 

PÁLYÁZATOK

 

Önindító 2017 - Munkaerő-piaci program

 

Az országban egyedülálló szakmai és munkaügyi program abban segít, hogy kockázat nélkül kezdje meg vállalkozását, melyhez a pályázat képzést és vissza nem térítendő támogatást biztosít.

 

PowerUp! - energiaipari verseny

 

Harmadik alkalommal hirdeti meg Európa vezető fenntartható energiagazdálkodást támogató vállalata, az InnoEnergy a kontinens legnagyobb versenyét.

 

Korábban megjelent pályázatok

 

Üzleti partnerközvetítés · Széchenyi kártya · Mobiltelefon flotta · Iparjogvédelmi tanácsadás · Szakmai utánpótlás

 

Várjuk a ddg@pbkik.hu e-mail címre a vállalkozásával kapcsolatos híreket (évfordulók, változások, beruházások, eredmények, díjak stb.), sajtóközleményeket!

 

További hírek, információk a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara honlapján!

 

Adatkezelés · Várjuk véleményét, észrevételeit