Heti hírlevél - 2017. július 7.

Szerző: Prókai Csaba | 2017. július 7.

Sikeres egyeztetés: MKIK a vendéglátás áfaváltozásáról

 

Az áfatörvény életszerű módosítását is javasolja többek közt a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Turisztikai Kollégiuma. A testület július 4-én tartott ülésén a vendéglátás legfontosabb kérdéseit tárgyalta.

 

HÍREK

 

Nőtt az alapnormatíva összege

 

2017. január 1-jétől a gyakorlati képzésért elszámolható alapnormatíva összege 480 000 forint/fő/év-re változott.

 

Ki vagyok és mivé legyek? Kamarai pályaválasztási tábor

 

dén első alkalommal szervezett pályaválasztási tábort a kamara az önkéntes kamarai tagcégeknél dolgozók 5-6-7. osztályos gyermekei részére.

 

Elkészült a „Techcsajok” rendezvény kisfilmje

 

Sikeresen lezárult a „Techcsajok” Roadshow pályaorientációs rendezvény mintegy 1300 szakközépiskolás és gimnazista lány részvételével, melyen a Dél-Dunántúli Gépipari Klaszter és tagvállalatai is részt vettek.

 

Modern Vállalkozások Programja - Szemléletformálás

 

Vállalkozz digitálisan! Elérhetőek a programhoz kapcsolódó tájékoztató videók!

 

2018-tól jön a céges ügyfélkapu, azaz cégkapu

 

Az eddig csak természetes személyek által egyéni döntés vagy szükségszerűség alapján igényelt ügyfélkapu mellett hamarosan a gyakorlatban is találkozhatunk a cégek számára kötelező elektronikus ügyfélkapu, vagy más néven cégkapu intézményével.

 

Megjelent a legújabb Dél-Dunántúli Gazdaság

 

Tájékoztató a kisadózó vállalkozásokat érintő változásokról

 

Az egyszerűsített foglalkoztatás szabályai

 

RENDEZVÉNYEK

 

Google Digitális Workshop - Pécs

 

2017. 07. 11.

Vegyen részt a 2 órás, ingyenes előadáson, melyen a Google Magyarország bemutaja a hazai KKV-k lehetőségeit az online világban!

 

InnoSport 2017 nemzetközi üzletember találkozó

 

2017. 07. 27.

A nemzetközi partnerkereső rendezvény kiváló lehetőség a sport, szabadidős tevékenységek és az egészségipar területén tevékenykedő vállalkozásoknak arra, hogy új K+F illetve üzleti partnereket találjanak, új üzleti lehetőségekre és projektötletekre leljenek, növeljék versenyképességüket és megjelenjenek a nemzetközi piacokon. Az InnoSport 2017 rendezvény házigazdája a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara.

 

A kamara saját szervezésû rendezvényein hasznos információkat, ajánlott rendezvényein pedig üzleti partnereket találhat.

 

További rendezvények

 

PÁLYÁZATOK

 

Graffiti Pályázat a Pécsi Orgonaépítő Manufaktúránál

 

A cég megalapításának 25. évfordulója alakalmából pályázatot hirdet graffiti művészek számára, a manufaktúra épület külső falának kidekorálására. A pályázat során elkészített műveknek kötődniük kell az orgona hangszerhez, orgonazenéhez.

 

Szálláshelyfejlesztés pályázat indul

 

A Kisfaludy Turisztikai Fejlesztési Program keretében, a vissza nem térítendő forrásokra épülő Kisfaludy Szállásfejlesztési Konstrukcióra 2017. szeptember 1-jétől lehet majd benyújtani a támogatási igényeket. A programnak köszönhetően az összes vidéki szálláshely megújulhat a következő években.

 

PowerUp! - energiaipari verseny

 

Harmadik alkalommal hirdeti meg Európa vezető fenntartható energiagazdálkodást támogató vállalata, az InnoEnergy a kontinens legnagyobb versenyét.

 

Korábban megjelent pályázatok

 

Üzleti partnerközvetítés · Széchenyi kártya · Mobiltelefon flotta · Iparjogvédelmi tanácsadás · Szakmai utánpótlás

 

Várjuk a ddg@pbkik.hu e-mail címre a vállalkozásával kapcsolatos híreket (évfordulók, változások, beruházások, eredmények, díjak stb.), sajtóközleményeket!

 

További hírek, információk a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara honlapján!

 

Adatkezelés · Várjuk véleményét, észrevételeit