Üdvözöljük a

Heti hírlevél - 2017. június 1. | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Heti hírlevél - 2017. június 1.

Szerző: PBKIK | 2017. június 1.

Amennyiben a hírlevél nem jelenik meg levelezõ kliensében ide kattintva (vagy ezt a linket bemásolva: http://archiv.pbkik.hu/hu/pecs-baranyai-kereskedelmi-es-iparkamara/egyeb-anyagok/heti-hirlevel-2017-majus-25-4653) elolvashatja böngészõjében.

Pályaválasztási tábor

 

Idén első alkalommal, 2017. július 3-7. között egyhetes (5 munkanap) PÁLYAVÁLASZTÁSI TÁBORT szervez a kamara 5-6-7. osztályos gyermekek részére.

HÍREK

 

Nyár-diákmunka-szabályok

 

A diákok 16 éves kortól létesíthetnek munkaviszonyt, a megkötött munkaszerződés azonban csak a törvényes képviselő hozzájárulásával lesz érvényes - olvasható a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) honlapján a nyári diákmunka vállalásáról közzétett tájékoztatásában.

 

Diákmunka havi 120 ezerért

 

A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) idén is meghirdeti a Nyári diákmunkaprogramot 2,3 milliárd forintos támogatási összeggel, amelyben a 16-25 év közötti diákok a területi, települési önkormányzatoknál vagy önkormányzati fenntartású intézményeknél kaphatnak munkalehetőséget.

 

Tájékoztató az Ifjúsági Garancia munkaerőpaci programról

 

Az Ifjúsági Garancia Rendszer keretében megvalósuló Ifjúsági Garancia munkaerőpiaci program célja a 15-24 éves fiatalok - akik se nem tanulnak, se nem dolgoznak - munkaerőpiacra való belépésének segítése személyre szabott szolgáltatásokkal és támogatásokkal a konvergencia-régiókban.

 

Adatvédelem az Európai Unióban

 

Az új EU-s adatvédelmi rendelet alapján az adatkezelő cégeknek és nemzeti hatóságoknak fel kell készülniük az új követelmények teljesítésére, a türelmi idő pedig egyre fogy.

 

Mennyiért számolható el számla nélkül az üzemanyagköltség - 2017 júniusában

 

Idén különösen figyelni kell az egyszerűsített foglalkoztatás szabályainak betartására

 

Itt a jó idő, az idénymunkák szezonja, ezzel egyidejűleg megugrik az igény az egyszerűsített foglalkoztatás iránt.

 

Amit a készpénzfizetésről tudni kell

 

A nagy összegű készpénzfizetést számos esetben be kell jelenti. Érdemes megismerni részletesen a szabályokat, mert jelentős bírság fenyegeti azt, aki megszegi őket.

 

RENDEZVÉNYEK

 

Konferencia és üzletember találkozó a napenergia hasznosításáról

 

2017. 06. 20. 10:00

A Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara konferenciát szervez, melynek központi témája a napenergia hasznosításának helyzete Magyarországon és Németországban.

 

Tájékoztató a Magyarország-Horvátország Határon Átnyúló Együttműködési Programról

 

2017. 06. 06. 14:30

A Baranya Megyei Fejlesztési Ügynökség mint a Program helyi támogató szervezete 2017. június 6-án kedden 15 órakor tart tájékoztatást a Baranya Megyei Közgyűlés Dísztermében. A rendezvényen a program általános bemutatása mellett a kis- és középvállalkozások pályázat adta lehetőségeiről is szó lesz.

 

A kamara saját szervezésû rendezvényein hasznos információkat, ajánlott rendezvényein pedig üzleti partnereket találhat.

 

További rendezvények

 

PÁLYÁZATOK

 

A Duna egy napja

 

A Capa Központ és a Vízdiplomáciáért, Vízipari Exportért és a Duna Régió Stratégiáért Felelős Miniszteri Biztosi Titkárság A Duna egy napja címmel nemzetközi fotópályázatot hirdet a Duna Régió Stratégia országaiban.

 

Korábban megjelent pályázatok

 

Üzleti partnerközvetítés · Széchenyi kártya · Mobiltelefon flotta · Iparjogvédelmi tanácsadás · Szakmai utánpótlás

 

Várjuk a ddg@pbkik.hu e-mail címre a vállalkozásával kapcsolatos híreket (évfordulók, változások, beruházások, eredmények, díjak stb.), sajtóközleményeket!

 

További hírek, információk a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara honlapján!

 

Adatkezelés · Várjuk véleményét, észrevételeit