Üdvözöljük a

Heti hírlevél - 2017. június 22. | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Heti hírlevél - 2017. június 22.

Szerző: Erdős-Pohli Krisztina | 2017. június 22.

Amennyiben a hírlevél nem jelenik meg levelezõ kliensében ide kattintva (vagy ezt a linket bemásolva: http://archiv.pbkik.hu/hu/pecs-baranyai-kereskedelmi-es-iparkamara/egyeb-anyagok/heti-hirlevel-2017-junius-22-4661) elolvashatja böngészõjében.

 

Enterprise Europe Network – Ön is ossza meg tapasztalatait

 

Kérjük mondja el véleményét, tapasztalatait, amennyiben igénybe vette szolgáltatásaink valamelyikét!

 

HÍREK

 

Egy hatósági ellenőrzés margójára

 

Építőipari kivitelezéssel foglalkozó vállalkozó jelent meg az ügyfélszolgálaton, akihez még aznapra, bejelentkezett az Építésügyi Hatóság, ellenőrzésre. Az egyéni vállalkozó viszont még nem rendelkezett a tevékenysége végzéséhez szükséges nyilvántartási számmal, melyet a hatóság ellenőriz. Mire kellet volna figyelnie?

 

DDGK Taggyűlés eredményei

 

2017. június 14-én tartotta a Dél-Dunántúli Gépipari Klaszter éves Taggyűlését, mely során a Klasztertagok számos témában döntést hoztak.

 

Agrárkamarai tagdíjkedvezmények visszamenőleges érvényesítése

 

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) tájékoztatása szerint a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) 2017. május 24-én megtartott Küldöttgyűlése a tagdíjkedvezmények visszamenőleges érvényesítésére alakított ki lehetőséget.

 

Az adatbázisok jogi védelméről szóló nyilvános konzultáció

 

Az Európai Bizottság 2017. május 24-én nyilvános konzultációt indított az adatbázisok jogi védelméről szóló, az Európai Parlament és a Tanács 96/9/EK irányelvének felülvizsgálata kapcsán. A konzultáció 2017. augusztus 30-ig tart.

 

Idén is újra pályaorientációs programok a Bártfában

 

A Bártfa Utcai Általános Iskola a 7. osztályos tanulói számára immár a harmadik éve szervez a kamarával együttműködve tematikus pályaorientációs hetet.

 

Legfrissebb nemzetközi üzleti lehetőségek

 

Tervezők figyelem! Fontos változás a közműegyeztetésben

 

Heti jogász 24. hét

 

RENDEZVÉNYEK

 

meet@A+A – több mint biztonság

 

2017. 10. 18.

Az Enterprise Europe Network társrendezésében idén is nemzetközi üzletember találkozót tartanak a világ egyik vezető nemzetközi munkavédelmi és biztonságtechnikai vására mellett Németországban.

 

A kamara saját szervezésû rendezvényein hasznos információkat, ajánlott rendezvényein pedig üzleti partnereket találhat.

 

További rendezvények

 

PÁLYÁZATOK

 

Induló külhoni magyar fiatal vállalkozások tevékenységének támogatása

 

A külhoni magyar családi vállalkozások éve program keretében megjelent egy pályázati felhívás, melynek célja Magyarországgal szomszédos országokban nyilvántartott és működő induló külhoni magyar fiatal vállalkozások tevékenységének támogatása.

 

Korábban megjelent pályázatok

 

Üzleti partnerközvetítés · Széchenyi kártya · Mobiltelefon flotta · Iparjogvédelmi tanácsadás · Szakmai utánpótlás

 

Várjuk a ddg@pbkik.hu e-mail címre a vállalkozásával kapcsolatos híreket (évfordulók, változások, beruházások, eredmények, díjak stb.), sajtóközleményeket!

 

További hírek, információk a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara honlapján!

 

Adatkezelés · Várjuk véleményét, észrevételeit