Üdvözöljük a

Heti hírlevél - 2017. május 18. | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Kamarai rendezvények

<< 2020 Szeptember >>
KeSzeCsüSzoVa
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28
29
30    

Heti hírlevél - 2017. május 18.

Szerző: Prókai Csaba | 2017. május 18.

Amennyiben a hírlevél nem jelenik meg levelezõ kliensében ide kattintva (vagy ezt a linket bemásolva: http://archiv.pbkik.hu/hu/pecs-baranyai-kereskedelmi-es-iparkamara/egyeb-anyagok/heti-hirlevel-2017-majus-18-4650) elolvashatja böngészõjében.

 

Innováció és vállalkozói érdekvédelem a kereskedelemben

 

A kamara kereskedelemfejlesztési bizottságának ez évi második ülésén a kamara tevékenységében zajló pozitív változásokról, és vállalkozói érdekvédelmi tevékenységéről szóló beszámolókat vitatott meg a testület.

HÍREK

 

Változások az egészségügyi szakképzésben

 

Várhatóan 2017. szeptember 1-től változások lesznek a Baranya megyei egészségügyi szakképzésben. Közös fenntartói megállapodás van előkészítés alatt arról, hogy Baranya megyében minden szintű egészségügyi képzést (így a szakképzést is) a jövőben a Pécsi Tudományegyetem végez.

 

Bigmarketingday – válaszok az online kihívásokra

 

Hogyan használjuk az internetes csatornákat üzeneteink, hirdetéseink közvetítésére? Miként segíti a cégek eladását a közösségi média, az online hirdetés? – ezekre a kérdésekre is keresték a választ május 16-án a kamarában tartott I. Dél-dunántúli Online Marketing Konferencia, a Bigmarketingday résztvevői.

 

Üzleti Prezentáció a Radnótiban

 

A kamara munkatársa is részt vett a Pécsi SZC Radnóti Miklós Közgazdasági Szakgimnáziuma 2017. május 16-án megrendezett Üzleti Prezentáció zsűrizésében, ahol 14 csapat prezentációját kellett értékelni egy kilenc pontos részletes értékelési szempontrendszer alapján.

 

Támogatott standok a Szentlőrinci Gazdanapokon

 

A kamara a Baranya Megyei Vállalkozói Központtal együttműködve 10 db támogatott standot biztosít önkéntes tagjai részére a Szentlőrinci Gazdanapok kamarai pavilonjában, kiemelt kiállítói ajánlat keretében augusztus 11-13. között.

 

Kamarai elismerés a győztes diákoknak

 

Ünnepélyes Küldöttgyűlés keretében a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara elnöksége is elismerésben részesítette az idei tanév országos szakmai versenyein dobogós helyezést elért tanulóit, iskolai felkészítő tanárokat és a gyakorlati képzőhelyek oktatóit.

 

Reklámadó visszajár: mennyi és hogyan?

 

Kisvállalati adóra áttérés kapcsán keletkező számviteli kötelezettsége

 

A kötetlen munkarend

 

RENDEZVÉNYEK

 

Magyar Klub - Gépipari Fórum Eszéken

 

2017. május 18.

Magyarország Eszéki Főkonzulátusa május 18-án a Magyar Klub keretében tájékoztató fórumot tart a régió gépipari szektorát érintő nehézségekről és azok áthidalásáról - különös hangsúllyal a határon átnyúló együttműködési lehetőségekről.

 

Munkáltató fórum – Szentlőrinc

 

2017. május 23.

A Baranya Megyei Kormányhivatal Szentlőrinci Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztálya Munkáltatói fórumot szervez május 23-án 10 órától.

 

Külpiaci lehetőségek: Szlovénia, Ausztria és Horvátország

 

2017. május 30.

A Magyar Nemzeti Kereskedőház Külpiaci Roadshowja május 30-án kedden érkezik Pécsre. Ezúttal Szlovánia, Ausztria és Horvátország üzleti lehetőségeiről lesz szó a lendvai, kismartoni és eszéki irodavezetők részvételével.

 

Pályaorientációs szakmai nap a kamarában - "Tájoló nap"

 

2017. június 1.

Pedagógusok részére pályaválasztást segítő szakmai napot "Tájoló napot" szervez kamaránk június elsején.

 

Munkavédelmi nyílt nap

 

2017. június 14.

Kamaránk a kormányhivatal munkavédelmi szakembereivel közösen rendezi meg az idei második nyílt napot, melyen munkaügyi kérdések is terítékre kerülnek.

 

A kamara saját szervezésû rendezvényein hasznos információkat, ajánlott rendezvényein pedig üzleti partnereket találhat.

További rendezvények

 

PÁLYÁZATOK

 

Pályázat magyarországi szakértők kiválasztására

 

Gazdaságfejlesztési és mezőgazdasági szakmai területeken tapasztalattal és tudományos címmel rendelkező szakemberek jelentkezését várja a Külgazdasági és Külügyminisztérium.

 

Munkahelyi képzések támogatása mikro-, kis- és középvállalatok munkavállalói számára (GINOP-6.1.6-17 )

 

A nyertes cégek 3 és 50 millió forintos uniós támogatást kaphatnak.

 

Korábban megjelent pályázatok

 

Üzleti partnerközvetítés · Széchenyi kártya · Mobiltelefon flotta · Iparjogvédelmi tanácsadás · Szakmai utánpótlás

 

Várjuk a ddg@pbkik.hu e-mail címre a vállalkozásával kapcsolatos híreket (évfordulók, változások, beruházások, eredmények, díjak stb.), sajtóközleményeket!

 

További hírek, információk a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara honlapján!

 

Adatkezelés · Várjuk véleményét, észrevételeit