Üdvözöljük a

Heti hírlevél - 2017. március 16. | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Heti hírlevél - 2017. március 16.

Szerző: Nagy Eszter | 2017. március 16.
 
Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara
 
2017. március 16.
Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara
 
A kamara Facebook oldala   A kamara LinkdIn profilja   Kamarai YouTube csatorna
 

Gazdasági hírek, események

 
 
Adatmódosítás és hozzájárulás március végéig
 
A 2017. évi 5000 Ft-os kamarai hozzájárulás megfizetésének határideje: 2017. március 31. Kamarai hozzájárulását az alábbi bankszámlára várjuk: MKB 10300002 - 24617019 - 70073285
 
Tovább  Olvassa el a teljes hírt!
 
 
HÍREK
 
Kamarai vélemény: Problémák az online pénztárgépekkel
 
Az online pénztárgépek üzemeltetésével, karbantartásával kapcsolatos aktuális gondokról kért jelentést a Magyar Kereskedelemi és Iparkamara. Kereskedelmi Kollégiumának alakuló ülésén több tag jelezte, hogy továbbra is komoly gondok vannak az online pénztárgépekkel, ezért az MKIK levélben szeretné felhívni a Nemzetgazdasági Minisztérium figyelmét ezekre a problémákra.
 
Új előírások vonatkoznak az e-kereskedelmi vállalkozásokra
 
A fogyasztóvédelem területén a 2017-es esztendő egészében az e-kereskedelemmel kapcsolatos kérdések állnak a középpontban. A következőkben a témával kapcsolatos, új előírásokról adunk tájékoztatást.
 
HIPA: határidő jön, de kérhető könnyítés
 
Az utóbbi időben sokan kaptak értesítést a helyi önkormányzatoktól, hogy 2017. március 16-i határidővel fizessék be gépjármű-, építmény-, vagy telekadó kötelezettségüket. Ekkor esedékes előbbiek mellett a naptári évvel megegyező üzleti évű helyi iparűzési adó (hipa) fizetésre kötelezett vállalkozók esetében a 2017. első félévi hipa-előleg is.
 
Minőségi szakképzés-minősített képzőhelyeken
 
A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara elkötelezett a minőségi szakképzés feltételeinek megteremtésében. A Kamara elfogadott eljárásrendje szerint, a tavalyi évben a szakképzési tanácsadók a szakértőkkel közösen elvégezték a Baranya megyében működő csaknem valamennyi gyakorlati képzőhely objektív mutatószámokon alapuló besorolását szakmánként.
 
A szakmai versenyek országos döntőjébe jutottak tanulóink!
 
A januári elődöntőket követően 20 baranyai tanuló folytathatta a küzdelmet a „szakma legjobbja” címért. A döntőt megelőző válogató versenyek február 25. és március 14. között zajlottak le az ország több pontján. Idén 9 baranyai tanulót üdvözölhetünk a döntőben, gratulálunk a továbbjutásukhoz!
 
Horvát cégek magyar partnereket keresnek
 
A Horvát Köztársaság Pécsi Főkonzulátusáról érkezett az alábbi céglista, azon horvát vállalkozásokról, amelyek magyar partnereket keresnek. A cégek között található mezőgazdasági, kereskedelemi, textil-, és építőipari vállalkozás is.
 
Ötmilliárdos ingatlanértékesítési kampány indul a CIB Csoportnál
 
A továbbra is élénk ingatlanpiaci keresletnek köszönhetően és a tavaly évvégi 27 ingatlanból álló sikeres portfolióértékesítést követően ingatlancsomag-értékesítési kampányt indít a CIB Csoport március 1-től kezdve négy hónapon át. A promóció során hat magyarországi régióban összesen tizenegy, lakó- és kereskedelmi ingatlanokat tartalmazó csomag értékesítésére kerül sor. A kampányban szereplő ingatlanok becsült piaci értéke meghaladja az 5 milliárd forintot. A promóció különlegessége, hogy a 3-12 ingatlant tartalmazó, havonta meghirdetett csomagokra a vásárlási lehetőség mindössze 30 napig él, és nincs hivatalos kikiáltási ár.
 
 
RENDEZVÉNYEK
 
Nem maradunk adósok munkavédelem területén
 
2017. 03. 22.
 
A februárra tervezett munkavédelmi képzés nem marad el, a tervezett előadások más időpontban, a nyílt napok keretében lesznek megtartva - ez a rövid válaszunk minden érdeklődőnek, akik aggódásukat fejezték ki a praktikus, a gyakorlatban is használható képzések hiánya miatt. A március nyílt nap végleges programja már elkészült, de a további képzések során előnyben fogjuk részesíteni a könnyebben érthető és feldolgozható témákat.
 
Pályázatra felkészítő konzultáció: Horizont 2020 KKV Eszköz program, Fázis 2 - a Knowledge To Money Club keretében
 
2017. 03. 23.
 
Az Enterprise Europe Network tisztelettel meghívja Önt a 2017-es év második Knowledge To Money Club, Horizont 2020 - KKV Eszköz program Fázis 2 pályázatra felkészítő konzultációjára. A KKV Eszköz pályázati programon belül a magyar cégek sikerességének aránya alulmúlja az EU átlagát. A rendezvény célja a magyar pályázók hatékonyságának javítása!
 
Fiatal vállalkozások üzleti piactere / EEN speed business meeting - Üzletépítési technikák
 
2017. 03. 28.
 
Fiatal vállalkozások üzleti piactere / EEN speed business meeting - Üzletépítési technikák konferencia célja a kapcsolatépítés, egymásnak való bemutatkozás, valamint a gyakorlati bevezetés az üzleti megbeszélések világába. Üzleti ötlet eladása és saját tevékenységek reklámozása és üzletépítési technikák és ismeretek elsajátítása.
 
 
 
XI. Pécsi Pénzügyi Napok
 
2017. 03. 30.
 
A kétnapos rendezvény plenáris ülésein a monetáris és a fiskális rendszer aktuális kérdéseit vizsgálják a szakemberek a magyar adórendszer és bankrendszer aspektusából.
 
Maradj a sikerig és azon túl is! Szakmai együttgondolkodás a munkaerő megtartásáról
 
2017. 04. 11.
 
A szervezetek, vállalatok azzal szembesültek, hogy 2016 közepére szinte kiürült a magyar munkaerőpiac. A vállalkozásvezetők és a HR szakemberek azzal is szembesültek, hogy nem tudnak munkatársakat toborozni. Ezzel párhuzamosan elindult egy olyan tendencia, hogy cégeik munkatársait más vállalatok „csábítják” el. Megnőtt a fluktuáció a munkaerő piacon, hiszen mindenkinek fontos, hogy a szaktudásáért, idejéért minél magasabb árat és megbecsülést kapjon. A tavalyi nagy sikerű rendezvény után a PBKIK Humán Klub az IFKA Iparfejlesztési Nonprofit Kft-vel együttműködve 2017. április 11-én tartja a II. dél-dunántúli regionális humán erőforrás konferenciát.
 
További rendezvények
 
 
 
A kamara saját szervezésű rendezvényein hasznos információkat, ajánlott rendezvényein pedig üzleti partnereket találhat.
 
 
PÁLYÁZATOK
 
Újabb nemzetközi IKT pályázat nyílt
 
A Horizon 2020 alprogramja, az Industrial Leadership pályázati felhívásának célja, hogy a kis-, közép-, valamint startup vállalkozásokat támogatási lehetőséghez juttassa, elősegítve ezzel az új piacok megnyitásának, az infokommunikációs technikai koncepcióknak a megvalósítását.
 
Nemzetközi Kulturális Vezetői Program kulturális menedzsereknek
 
2017 nyarán Athénban Nemzetközi Kulturális Vezetői Programot (Cultural Diplomacy Platform ) rendeznek kulturális menedzserek számára. A képzésre 25 és 39 év közötti kulturális menedzserek jelentkezését várják.
 
InnoEnergy
 
Fontos a vállalkozásának a fenntartható energiagazdálkodás és ehhez kapcsolódóan innovatív üzleti ötlete is van? Tegye próbára termékét vagy szolgáltatását az Innoenergy pályázatán, ahol befektetőkre tehet szert és tanácsoadáson is részt vehet!
 
Innovációs termékeket az export piacokra!
 
Megjelent a GINOP 2.1.6-16 Exportképes innovatív termékek fejlesztésének támogatása az innováció vezérelt exportbővítés érdekében című felhívás.
 
KREATÍV EURÓPA pályázati felhívás
 
A Kreatív Európa program (2014-2020), Média alprogramjának keretén belül írták ki az EACEA/20/2016: Egyedi projektek tartalomfejlesztésének támogatása pályázatot.
 
 
Üzleti partnerközvetítés · Széchenyi kártya · Mobiltelefon flotta · Iparjogvédelmi tanácsadás · Szakmai utánpótlás
 
Várjuk a ddg@pbkik.hu e-mail címre a vállalkozásával kapcsolatos híreket (évfordulók, változások, beruházások, eredmények, díjak stb.), sajtóközleményeket!
 
További hírek, információk a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara honlapján!
 
 
Adatkezelés · Várjuk véleményét, észrevételeit