Üdvözöljük a

Heti hírlevél - 2017. március 2. | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Heti hírlevél - 2017. március 2.

Szerző: Nagy Eszter | 2017. március 2.
 
Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara
 
2017. március 2.
Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara
 
A kamara Facebook oldala   A kamara LinkdIn profilja   Kamarai YouTube csatorna
 

Gazdasági hírek, események

 
 
KKV Akadémia a versenyképesebb vállalkozásokért
 
Segítene? Tanácsot adna? Képezne? A napokban minden önkéntes kamarai tagvállalkozást megkeres a kamara. Amennyiben a KKV szektorban tevékenykedő vállalkozások és munkatársaik fejlesztéséhez szellemi termékeivel, szaktudásával, szakmai segítségnyújtással hozzájárulna, úgy várjuk támogató szolgáltatásait.
 
Tovább  Olvassa el a teljes hírt!
 
 
HÍREK
 
Baranya Megyei Üzleti Estély - a megye gazdaságának legjobbjai
 
A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara elismerésekkel díjazta a 2016-ban Baranya megyében kimagasló gazdasági tevékenységet végző vállalkozókat, kézműveseket, a szakképzés és idegenforgalom terén dolgozókat. A február 24-én második alkalommal megrendezett Baranya Megyei Üzleti Estélyen több mint 200-an ünnepelték a gazdasági élet kiválóságait. A pécsi rendezvény – a korábbi évek kamarai báljához hasonlóan – egyben jótékonysági est is volt, az elárverezett gyermekrajzok és műtárgyak árából befolyt összeget a PTE KK Gyermekgyógyászati Klinikája kapta meg.
 
Kamarai Közbeszerzési kabinet – szakmai támogatás a közbeszerzésekben
 
A közbeszerzés sokak számára egy szövevényes terület és érthetetlen jogi – gazdasági útvesztő. Nagyberuházások, eszközbeszerzések és állami megrendelések teljesítése során kikerülhetetlen eljárás. A pályázati rendszer és a közbeszerzési törvény változása a KKV-k számára is egyre több esetben kötelezővé teszi közbeszerzési eljárások lefolytatását.
 
Figyelem trükköznek a NAV nevével!
 
Illetéktelenek küldenek a NAV nevében hamis értesítéseket abban a reményben, hogy bizalmas ügyféladatokat szerezzenek meg.
 
Nem szerencsét hoz a kéményseprő a vállalkozásoknak...
 
... hanem számlát. A hír sajnos igaz, ráadásul a kéményseprőipari tevékenységről szóló 2015. évi CCXI. törvényen alapul. Fekete hír azoknak a vállalkozásoknak, melyek székhelye, telephelye társasházban, családi házban található. Nézzük pontosan, miről van szó.
 
Folyamatos műszak, avagy a megszakítás nélküli tevékenység
 
Egy napi 24 órában működő munkáltatóra eltérő szabályok vonatkozhatnak aszerint, hogy többműszakos tevékenységűnek minősül, vagy megszakítás nélkülinek. Az utóbbi fogalom ugyanis többet (illetve mást) jelent, mint hogy a munkáltató éjjel-nappal üzemel.
 
Heti jogász 8. hét
 
Minden gazdasági szereplő számára fontos, hogy tisztában legyen a területére vonatkozó jogszabályi előírásokkal, változásokkal. Alábbiakban az előző héten aktuális gazdasági témákat jeleztük, a Wolters Kluwer Kft. Magyar Közlönyből származó tájékoztatása alapján.
 
 
RENDEZVÉNYEK
Kinek kötelező energetikai szakreferens alkalmazása?
 
 
2017. 03. 03.
 
A jogszabály előírása alapján 2016. december 21-től minden olyan gazdálkodó szervezet köteles független, külsős energetikai szakreferenst igénybe venni, amelynek a tárgyévet megelőző 3 évben az éves energiafelhasználásának átlaga meghaladja a 400 000 kWh villamos energiát vagy a 100 000 m3 földgázt vagy a 3 400 GJ hőmennyiséget.
 
Nem maradunk adósok munkavédelem területén
 
2017. 03. 22.
 
A februárra tervezett munkavédelmi képzés nem marad el, a tervezett előadások más időpontban, a nyílt napok keretében lesznek megtartva - ez a rövid válaszunk minden érdeklődőnek, akik aggódásukat fejezték ki a praktikus, a gyakorlatban is használható képzések hiánya miatt. A március nyílt nap végleges programja már elkészült, de a további képzések során előnyben fogjuk részesíteni a könnyebben érthető és feldolgozható témákat.
 
 
 
Pályázatra felkészítő konzultáció: Horizont 2020 KKV Eszköz program, Fázis 2 - a Knowledge To Money Club keretében
 
2017. 03. 23.
 
Az Enterprise Europe Network tisztelettel meghívja Önt a 2017-es év második Knowledge To Money Club, Horizont 2020 - KKV Eszköz program Fázis 2 pályázatra felkészítő konzultációjára. A KKV Eszköz pályázati programon belül a magyar cégek sikerességének aránya alulmúlja az EU átlagát. A rendezvény célja a magyar pályázók hatékonyságának javítása!
 
További rendezvények
 
 
 
A kamara saját szervezésű rendezvényein hasznos információkat, ajánlott rendezvényein pedig üzleti partnereket találhat.
 
 
PÁLYÁZATOK
 
Helyi kézműves termékek védjeggyel
 
A Duna-Dráva Nemzeti Park pályázati felhívást tett közzé Termék védjegy kérelmezésére és használatára.
 
InnoEnergy
 
Fontos a vállalkozásának a fenntartható energiagazdálkodás és ehhez kapcsolódóan innovatív üzleti ötlete is van? Tegye próbára termékét vagy szolgáltatását az Innoenergy pályázatán, ahol befektetőkre tehet szert és tanácsoadáson is részt vehet!
 
Munkahelymegőrző támogatás
 
Ismét pályázható az „Azonnal cselekszünk” program az átmeneti nehézséggel küzdő vállalkozások foglalkoztatási kapacitásának megőrzése érdekében.
 
Innovációs termékeket az export piacokra!
 
Megjelent a GINOP 2.1.6-16 Exportképes innovatív termékek fejlesztésének támogatása az innováció vezérelt exportbővítés érdekében című felhívás.
 
Logótervezési pályázat – Gödöllő 2023
 
Gödöllő városa indul az Európa Kulturális Fővárosa 2023 címért, melyhez kapcsolódóan logótervezési pályázatot hirdettek. Terveikkel a baranyai vállalkozások is indulhatnak.
 
 

Üzleti partnerközvetítés · Széchenyi kártya · Mobiltelefon flotta · Iparjogvédelmi tanácsadás · Szakmai utánpótlás

 
Várjuk a ddg@pbkik.hu e-mail címre a vállalkozásával kapcsolatos híreket (évfordulók, változások, beruházások, eredmények, díjak stb.), sajtóközleményeket!
 
További hírek, információk a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara honlapján!
 
 
Adatkezelés · Várjuk véleményét, észrevételeit