Heti hírlevél - 2017. március 24.

Szerző: Erdős-Pohli Krisztina | 2017. március 23.
 
Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara
 
2017. március 24.
Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara
 
A kamara Facebook oldala   A kamara LinkdIn profilja   Kamarai YouTube csatorna
 

Gazdasági hírek, események

 
 
Adatmódosítás és hozzájárulás március végéig
 
A 2017. évi 5000 Ft-os kamarai hozzájárulás megfizetésének határideje: 2017. március 31. Kamarai hozzájárulását az alábbi bankszámlára várjuk: MKB 10300002 - 24617019 - 70073285
 
Tovább  Olvassa el a teljes hírt!
 
 
HÍREK
 
Szeretne szakmája mesterévé válni? - Jelentkezzen most!
 
Mestercím megszerzésére a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara számos szakmában szervez felkészítő képzést és vizsgát 2017-ben is. A jelentkezéseket valamennyi - rendeletben kiadott - mesterszakma esetében 2017. március 31-ig várjuk!
 
Eredményes kamarai véleményezési munka
 
A KKV-fejlesztési Bizottság a februári ülésén az adózással és bürokráciacsökkentéssel kapcsolatban egyeztetett. Eredményt értünk el!
 
IT és TI - oszlassuk el az informatikával kapcsolatos tévhiteket
 
Kezdetét vette az IT és TI-az informatika mindent visz elnevezésű előadás-sorozat, melynek célja, hogy felhívja a figyelmet az informatikában rejlő lehetőségekre.
 
Ötletroham egy élhetőbb városért
 
A Szigetvári Városi Elnökség korábbi ülésein megfogalmazódott ötlet vált valóra, amikor összeült a helyi önkéntes tagok és egyéb gazdasági szereplők egy szűkebb csoportja, hogy beszélgessen Szigetvár jövőképéről, és választ keressen arra, hogyan lehet egy ötlet, egy cél köré hatékonyan együttműködő közösséget építeni.
 
Szerezz piacképes szaktudást - Közbeszerzési referens és (IFRS) mérlegképes könyvelő
 
A JuridEco Zrt. a Pécsiközgázzal és a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamarával együttműködve olyan képzéseket kínál, amelyek értékes szakmákhoz, új kompetenciákhoz juttatja a résztvevőket. Közbeszerzési referens-, IFRS mérlegképes könyvelő- és Vállalkozási mérlegképes könyvelőképzés indul tavasszal!
 
Ötmilliárdos ingatlanértékesítési kampány indul a CIB Csoportnál
 
A továbbra is élénk ingatlanpiaci keresletnek köszönhetően és a tavaly évvégi 27 ingatlanból álló sikeres portfolióértékesítést követően ingatlancsomag-értékesítési kampányt indít a CIB Csoport március 1-től kezdve négy hónapon át. A promóció során hat magyarországi régióban összesen tizenegy, lakó- és kereskedelmi ingatlanokat tartalmazó csomag értékesítésére kerül sor. A kampányban szereplő ingatlanok becsült piaci értéke meghaladja az 5 milliárd forintot. A promóció különlegessége, hogy a 3-12 ingatlant tartalmazó, havonta meghirdetett csomagokra a vásárlási lehetőség mindössze 30 napig él, és nincs hivatalos kikiáltási ár.
 
Ki halaszthatja az áfabevallást, ha nem fizet időben a vevő?
 
Munkarend, munkaidő-beosztás, munkáltatói tevékenység
 
Heti jogász 11. hét
 
 
RENDEZVÉNYEK
 
Fiatal vállalkozások üzleti piactere / EEN speed business meeting - Üzletépítési technikák
 
2017. 03. 28.
 
Fiatal vállalkozások üzleti piactere / EEN speed business meeting - Üzletépítési technikák konferencia célja a kapcsolatépítés, egymásnak való bemutatkozás, valamint a gyakorlati bevezetés az üzleti megbeszélések világába. Üzleti ötlet eladása és saját tevékenységek reklámozása és üzletépítési technikák és ismeretek elsajátítása.
 
XI. Pécsi Pénzügyi Napok
 
2017. 03. 30.
 
A kétnapos rendezvény plenáris ülésein a monetáris és a fiskális rendszer aktuális kérdéseit vizsgálják a szakemberek a magyar adórendszer és bankrendszer aspektusából.
 
 
 
Maradj a sikerig és azon túl is! Szakmai együttgondolkodás a munkaerő megtartásáról
 
2017. 04. 11.
 
A szervezetek, vállalatok azzal szembesültek, hogy 2016 közepére szinte kiürült a magyar munkaerőpiac. A vállalkozásvezetők és a HR szakemberek azzal is szembesültek, hogy nem tudnak munkatársakat toborozni. Ezzel párhuzamosan elindult egy olyan tendencia, hogy cégeik munkatársait más vállalatok „csábítják” el. Megnőtt a fluktuáció a munkaerő piacon, hiszen mindenkinek fontos, hogy a szaktudásáért, idejéért minél magasabb árat és megbecsülést kapjon. A tavalyi nagy sikerű rendezvény után a PBKIK Humán Klub az IFKA Iparfejlesztési Nonprofit Kft-vel együttműködve 2017. április 11-én tartja a II. dél-dunántúli regionális humán erőforrás konferenciát.
 
További rendezvények
 
A kamara saját szervezésű rendezvényein hasznos információkat, ajánlott rendezvényein pedig üzleti partnereket találhat.
 
PÁLYÁZATOK
 
Turisztikailag frekventált térségek integrált termék- és szolgáltatás fejlesztése (GINOP-7.1.9-17 pályázat)
 
A cél a turisztikailag frekventált térségek fejlesztése, melynek révén megvalósulnak a hiánypótló térségi működést lehetővé tévő beruházások, ugyanakkor kiszűrhetők a párhuzamos fejlesztési elképzelések.
 
Magyar Formatervezési Díj pályázat
 
A Magyar Formatervezési Díj pályázatot a nemzetgazdasági miniszter - a Magyar Formatervezési Tanács közreműködésével - immár 38. alkalommal hirdeti meg. A pályázatra tervezők, gyártók, megrendelők jelentkezését egyaránt várják!
 
Újabb nemzetközi IKT pályázat nyílt
 
A Horizon 2020 alprogramja, az Industrial Leadership pályázati felhívásának célja, hogy a kis-, közép-, valamint startup vállalkozásokat támogatási lehetőséghez juttassa, elősegítve ezzel az új piacok megnyitásának, az infokommunikációs technikai koncepcióknak a megvalósítását.
 
InnoEnergy
 
Fontos a vállalkozásának a fenntartható energiagazdálkodás és ehhez kapcsolódóan innovatív üzleti ötlete is van? Tegye próbára termékét vagy szolgáltatását az Innoenergy pályázatán, ahol befektetőkre tehet szert és tanácsoadáson is részt vehet!
 
Korábban megjelent pályázatok
 
 
Üzleti partnerközvetítés · Széchenyi kártya · Mobiltelefon flotta · Iparjogvédelmi tanácsadás · Szakmai utánpótlás
 
Várjuk a ddg@pbkik.hu e-mail címre a vállalkozásával kapcsolatos híreket (évfordulók, változások, beruházások, eredmények, díjak stb.), sajtóközleményeket!
 
További hírek, információk a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara honlapján!
 
 
Adatkezelés · Várjuk véleményét, észrevételeit