Heti hírlevél - 2017. március 30.

Szerző: Erdős-Pohli Krisztina | 2017. március 30.

Már csak 11 nap a Humán Konferenciáig - Pécs

Úgy tűnik, idén is teltházas rendezvényt szervez a PBKIK Humán Klubja, összefogva az IFKA csapatával. Ne maradjon le a jelentkezésről! Tovább

HÍREK

Adatmódosítás és hozzájárulás március végéig

A 2017. évi 5000 Ft-os kamarai hozzájárulás megfizetésének határideje: 2017. március 31. Kamarai hozzájárulását az alábbi bankszámlára várjuk: MKB 10300002 - 24617019 - 70073285

Online kurzus a körforgásos gazdaságról

Márciusban ingyenes online kurzus indult a körforgásos gazdaságról, amely cégek és szakemberek számára nyújt betekintést a körforgásos gazdaság működésébe, valamint segít feltárni az abban rejlő üzleti és innovációs lehetőségeket.

Az InformaTitka

Honnan indult az informatika? Hová tart? Kik irányítják a trendeket? Hogyan lehet javunkra fordítani ezt az elképesztő fejlődést?

Ahol jó munkavédelmisnek lenni

A munkavédelmi klub kihelyezett ülését a Lafarge Cement Magyarország Kft. királyegyházi cementgyárában tartotta meg, a gyáriak meghívására és a klubtagok megelégedettségére.

Tudta? Nem tudtuk. Most már tudjuk?

Médiafuturulógusok jóslatai "az vagy, amit megosztasz - csinálj bármit, csak maradj online" ma még nincs is olyan munkakör, amiben öt év múlva dolgozni fogunk. Remek előadásoknak voltak részesei a kamara üzletasszony klubjának tagjai és meghívott vendégei március 29-én.

Adóellenőrzések valós idejű forgalmi adatok alapján

A NAV informatikai háttérfejlesztéseinek legjelentősebb és leglátványosabb eredménye az online pénztárgépek és az EKAER-rendszer bevezetése. Az adóellenőrzések területén bekövetkezett paradigmaváltás következtében az adó- és vámhatóságok már messze tovább képesek látni az adatok egyszerű begyűjtésénél és a múltban történt gazdasági események feltárásánál.

Megkezdődött a kilépő igazolások országos munkaügyi célvizsgálata

Ezek a javasolt ösztöndíjas szakmák a 2018/2019. tanévre

Heti jogász - Szerződéskötés telefonon?

RENDEZVÉNYEK

Szakmák éjjel-nappal

2017.április 21.

A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara Mohácsi Elnöksége április 21-én Mohácson, helyi vállalkozások részvételével interaktív szakmabemutató rendezvényt szervez.

Nemzetközi Kontaktnapok 2017 - Ukrajna

2017.április 20-21.

A Kárpátaljai Kereskedelmi és Iparkamara rendezésében nemzetközi üzletember találkozót tartanak Ungváron.

Üzleti fórum és B2B találkozó a környezeti fenntarthatóságról

2017.május 8.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium környezeti fenntarthatósággal foglalkozó üzleti fórumot szervez "Nordic Green Light: Hungary and the Nordic countries promoting green economy" címmel.

A kamara saját szervezésű rendezvényein hasznos információkat, ajánlott rendezvényein pedig üzleti partnereket találhat. További rendezvények

PÁLYÁZATOK

Munkahelyi képzések támogatása mikro, kis és középvállalatok munkavállalói számára (VEKOP-8.5.3-17)

A felhívás célja, hogy az alkalmazottak foglalkoztathatóságának, a munkavállalók munkahelyi készségeinek és kompetenciáinak javítása révén növekedjen a vállalkozások versenyképessége, a mikro, kis és középvállalatokra vonatkozó képzéselérési arány tovább javuljon, és a támogatás ösztönözze a foglalkoztatókat munkavállalóik tudásának folyamatos fejlesztésére.

Kis- és középvállalkozások ipari digitalizációhoz (IPAR 4.0) kapcsolódó fejlesztéseinek támogatása (GINOP-1.2.8-17)

A felhívás olyan kkv-kat támogat, amelyek a GINOP-1.1.3-16 projekt keretében kerülnek azonosításra, amelyek számára elérhető cél és szükséges irány a termelési folyamatok automatizálása, a különböző CPPS (Cyber-Physical Production System, kiberfizikai gyártási rendszerek) megoldások alkalmazása. Az azonosított és minősített ipari kkv-k számára technológiai rendszereinek, termelési és irányítási, vezérlési rendszereinek stb. megújításához nyújt finanszírozási forrást.

Munkahelyi képzések támogatása nagyvállalatok munkavállalói számára” (GINOP-6.1.5-17)

A felhívás célja a nagyvállalatok munkavállalóinak szóló képzések finanszírozásának támogatása, ezáltal segítve az alkalmazottak foglalkoztathatóságát, továbbá a munkavállalók munkahelyi készségeinek és kompetenciáinak javítása révén növekszik a vállalkozások versenyképessége. Az igényelhető támogatás 10-100 millió Ft.

Korábban megjelent pályázatok

Üzleti partnerközvetítés · Széchenyi kártya · Mobiltelefon flotta · Iparjogvédelmi tanácsadás · Szakmai utánpótlás

Várjuk a ddg@pbkik.hu e-mail címre a vállalkozásával kapcsolatos híreket (évfordulók, változások, beruházások, eredmények, díjak stb.), sajtóközleményeket!

További hírek, információk a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara honlapján!