Heti hírlevél - 2017. március 9.

Szerző: Nagy Eszter | 2017. március 9.
 
Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara
 
2017. március 9.
Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara
 
A kamara Facebook oldala   A kamara LinkdIn profilja   Kamarai YouTube csatorna
 

Gazdasági hírek, események

 
 
Adatmódosítás és hozzájárulás március végéig
 
A 2017. évi 5000 Ft-os kamarai hozzájárulás megfizetésének határideje: 2017. március 31. Kamarai hozzájárulását az alábbi bankszámlára várjuk: MKB 10300002 - 24617019 - 70073285
 
Tovább  Olvassa el a teljes hírt!
 
 
HÍREK
 
Szeretne szakmája mesterévé válni? – Jelentkezzen most!
 
Mestercím megszerzésére a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara számos szakmában szervez felkészítő képzést és vizsgát 2017-ben is. A jelentkezéseket valamennyi - rendeletben kiadott - mesterszakma esetében 2017. március 31-ig várjuk!
 
Élelmiszeripari gép kerestetik
 
A Kubai Kereskedelmi Kamara olyan magyar vállalkozásokat keres, amelyek magyar technológián alapuló élelmiszeripari gépeket és gyártósorokat tudnak szállítani Kubába.
 
Az országos szakmai versenyek döntőjébe jutottak
 
2016/17-es tanév Szakma Kiváló Tanulója és Országos Szakmai Tanulmányi Versenyek válogató versenyei március végéig zajlanak az ország több pontján. A versenyzők között több baranyai tanuló is harcol a döntőbe jutásért. Azokban a szakmákban, melyekben a középdöntők már befejeződtek a www.szakmasztar.hu oldalon megtekinthető a továbbjutott tanulók névsora, az adatok folyamatosan frissülnek. 6 baranyai diák már a döntőben van, gratulálunk a továbbjutóknak!
 
Adótraffipax-előrejelzést indít a NAV
 
Rendszeresen nyilvánosságra hozza a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) az előre meghatározott ellenőrzési helyszíneket.
 
Heti jogász - Egyéni vállalkozás szüneteltetése
 
Az egyéni vállalkozásról szóló törvény 2017. január 1. napján hatályba lépett módosítása szerint az egyéni vállalkozásokat a korábbi 5 év helyett már csak 2 évig lehet szüneteltetni. Felmerül a kérdés: hogyan érinti ez ekkor már szüneteltet vállalkozásokat?
 
Pályázati pluszpontok akkreditált klasztertagok számára
 
Partnerszervezetünk, a szegedi Archenerg Klaszter (egyedül ők rendelkeznek Magyarországon nemzetközi 'Gold' minősítéssel) összeírta, hogy melyik GINOP pályázatban hány plusz pontot jelent értékeléskor, ha akkreditált klasztertag nyújtja be a pályázati kérelmet.
 
DDGK Ösztöndíj alapítása gépgyártás-technológiai technikusok számára
 
2017. február végén támogatási megállapodást írt alá a Dél-Dunántúli Gépipari Klaszter menedzsment szervezete (PBKIK gazdasági szervezete) a Zipernowsky Károly Műszaki Szakgimnáziumának Lőrincz Alapítványával és a KSZC Nagyatádi Ady Endre (Szak)Gimnázium és Szakközépiskolájának Pro Futuro Nagyatád Alapítványával.
 
 
RENDEZVÉNYEK
 
Nem maradunk adósok munkavédelem területén
 
2017. 03. 22.
 
A februárra tervezett munkavédelmi képzés nem marad el, a tervezett előadások más időpontban, a nyílt napok keretében lesznek megtartva - ez a rövid válaszunk minden érdeklődőnek, akik aggódásukat fejezték ki a praktikus, a gyakorlatban is használható képzések hiánya miatt. A március nyílt nap végleges programja már elkészült, de a további képzések során előnyben fogjuk részesíteni a könnyebben érthető és feldolgozható témákat.
 
Pályázatra felkészítő konzultáció: Horizont 2020 KKV Eszköz program, Fázis 2 - a Knowledge To Money Club keretében
 
2017. 03. 23.
 
Az Enterprise Europe Network tisztelettel meghívja Önt a 2017-es év második Knowledge To Money Club, Horizont 2020 - KKV Eszköz program Fázis 2 pályázatra felkészítő konzultációjára. A KKV Eszköz pályázati programon belül a magyar cégek sikerességének aránya alulmúlja az EU átlagát. A rendezvény célja a magyar pályázók hatékonyságának javítása!
 
Üzleti konferencia és B2B találkozó Szlovéniában – „Together in Africa”
 
2017. 03. 23.
 
A Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) és a szlovén Külügyminisztérium társszervezésében üzleti konferenciát tart „Together in Africa” címmel magyar és szlovén cégek számára.
 
 
 
Fiatal vállalkozások üzleti piactere / EEN speed business meeting - Üzletépítési technikák
 
2017. 03. 28.
 
Fiatal vállalkozások üzleti piactere / EEN speed business meeting - Üzletépítési technikák konferencia célja a kapcsolatépítés, egymásnak való bemutatkozás, valamint a gyakorlati bevezetés az üzleti megbeszélések világába. Üzleti ötlet eladása és saját tevékenységek reklámozása és üzletépítési technikák és ismeretek elsajátítása.
 
XI. Pécsi Pénzügyi Napok
 
2017. 03. 30.
 
A kétnapos rendezvény plenáris ülésein a monetáris és a fiskális rendszer aktuális kérdéseit vizsgálják a szakemberek a magyar adórendszer és bankrendszer aspektusából.
 
További rendezvények
 
 
 
A kamara saját szervezésű rendezvényein hasznos információkat, ajánlott rendezvényein pedig üzleti partnereket találhat.
 
 
PÁLYÁZATOK
 
Nemzetközi Kulturális Vezetői Program kulturális menedzsereknek
 
2017 nyarán Athénban Nemzetközi Kulturális Vezetői Programot (Cultural Diplomacy Platform ) rendeznek kulturális menedzserek számára. A képzésre 25 és 39 év közötti kulturális menedzserek jelentkezését várják.
 
InnoEnergy
 
Fontos a vállalkozásának a fenntartható energiagazdálkodás és ehhez kapcsolódóan innovatív üzleti ötlete is van? Tegye próbára termékét vagy szolgáltatását az Innoenergy pályázatán, ahol befektetőkre tehet szert és tanácsoadáson is részt vehet!
 
Munkahelymegőrző támogatás
 
Ismét pályázható az „Azonnal cselekszünk” program az átmeneti nehézséggel küzdő vállalkozások foglalkoztatási kapacitásának megőrzése érdekében.
 
Innovációs termékeket az export piacokra!
 
Megjelent a GINOP 2.1.6-16 Exportképes innovatív termékek fejlesztésének támogatása az innováció vezérelt exportbővítés érdekében című felhívás.
 
KREATÍV EURÓPA pályázati felhívás
 
A Kreatív Európa program (2014-2020), Média alprogramjának keretén belül írták ki az EACEA/20/2016: Egyedi projektek tartalomfejlesztésének támogatása pályázatot.
 
 
Üzleti partnerközvetítés · Széchenyi kártya · Mobiltelefon flotta · Iparjogvédelmi tanácsadás · Szakmai utánpótlás
 
Várjuk a ddg@pbkik.hu e-mail címre a vállalkozásával kapcsolatos híreket (évfordulók, változások, beruházások, eredmények, díjak stb.), sajtóközleményeket!
 
További hírek, információk a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara honlapján!
 
 
Adatkezelés · Várjuk véleményét, észrevételeit