Üdvözöljük a

Heti hírlevél - 2017. november 16. | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Heti hírlevél - 2017. november 16.

Szerző: Prókai Csaba | 2017. november 16.

A szakmák legnagyobb ünnepe a mesteravató
 
Ismét Mesterek ünnepének adott helyet a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara. Autószerelő, kereskedő, pincér, szakács, vízvezeték-szerelő és karosszérialakatos szakmákban sikeresen vizsgázók vehették át mesterleveleiket.
 
HÍREK
 
Tovább egyszerűsödik a K+F adókedvezmények igénybevétele
 
Az intenzív K+F tevékenységet végző vállalkozások számára a következő adóévtől kezdődően tovább egyszerűsödik az adókedvezmény igénybevételét megalapozó minősítés beszerzése. A K+F tevékenység minősítésének lehetőségei egy új, további eljárással bővülnek.
 
Átütő újdonságok – csak régen voltunk-e kiválóak?
 
Működik-e ma is a magyar agy, és milyen támogatási lehetőségei vannak az újító elméknek? Miért ad pénzt innovatív termékek, szolgáltatások kifejlesztésére egy befektető, a magyar állam vagy az Európai Unió? Az ipari termelés, a kapcsolódó szolgáltatások vagy a hétköznapi fogyasztó számára is érthető, és lehetőleg pénzügyileg megtérülő kiválóságot keresik, ami ráadásul jól kommunikálható.
Kiragadva egyet a számos pénzcsapból: az EU által biztosított „KKV Eszköz” forrásainak megnyitására törekszik a szakember, Dobay Balázs (D-Lab).
 
Ütős együttműködés
 
A Pécsi Kereskedelmi Központot – a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara székházát – működtető 100%-os kamarai tulajdonú PBGSZ NKft. a napokban kötött szerződést a Hungaro Energy Kft-vel, kihasználva a liberalizált árampiac nyújtotta lehetőséget. A szerződés értelmében a kereskedelmi központ villamos energia ellátást 2018-tól a pécsi székhelyű vállalkozás végzi.
 
Sikeresen lezajlott a Gazek Safety Expert zuhanásbiztonsági nyílt napja
 
A nyílt nap keretén belül a vidéki városok közül elsőként Pécsett mutatta be a Gazek Safety Expert az országban egyedülálló Mobil Oktatóeszközét.
 
Pályaválasztási kiállítás 2017.
 
A mai napon ért véget a Baranya Megyei Kormányhivatal pályaválasztási rendezvénysorozata, aminek első helyszíne a Dél-Dunántúli Regionális Könyvtár és Tudásközpont volt. A kiállításon a megye szinte valamennyi középiskolája felvonult, akik látványos bemutatókkal, vetélkedőkkel, ételkóstolókkal várták a pályaválasztás előtt álló általános iskolásokat.
A következő héten Mohácson, Szigetváron és Siklóson folytatódik a rendezvénysorozat.
 
Együtt a HR sikerekért
 
A kamara a Jobcapital Kft-vel közösen vett részt állásbörzén , ahol a megye humánerőforrás keresletének és kínálatának egymásra találását segítették, a vállalkozások humánerőforrás problémáira próbáltak megoldást találni.
 
Mennyiért számolható el számla nélkül az üzemanyagköltség - 2017 decemberében
 
Heti jogász 43-44. hét
 
Kötelező szabadságra küldeni a munkavállalót
 
Számlaküldés: elég-e csak e-mailben vagy postázni is kell?
 
Kiküldött munkavállalók Magyarországon: a fogadó munkáltató kötelezettségei
 
RENDEZVÉNYEK
 
Építsd a jövőd!
 
2017. november 20.
 
A Pécsi SZC Pollack Mihály Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma "Építsd a jövőd!" elnevezésű pályaválasztási nyílt napot szervez.
 
HAUNI Nyílt Nap újra!
 
2017. november 25.
 
A program keretében az érdeklődők betekintést nyerhetnek a gyár működésébe, szervezett gyárlátogatáson vehetnek részt és a pályaválasztás előtt álló diákok ki is próbálhatják az általunk gyakorlat keretében oktatott szakmák mesterfogásait.
 
A közlekedés jövője – ágazati üzletember-találkozó Zágrábban
 
2017. november 29.
 
Magyar József Horvátországba akkreditált magyar nagykövet kezdeményezésére 2017. november 29-én, Zágrábban a Horvát Gazdasági Kamarával együttműködve közlekedési tematikájú üzletember-találkozót rendeznek a visegrádi országok vállalatainak részvételével. Jelentkezési határidő november 20!
 
Munkavédelem: Új jogszabály az egyéni védőeszközökre vonatkozóan
 
2017. december 7.
 
2018. április 21-én lép életbe az új egyéni védőeszköz jogszabály, mely az egyéni védőeszközök kereskedői, forgalmazói, importőrei számára is tartalmaz előírásokat.
 
A kamara saját szervezésû és ajánlott rendezvényein hasznos információkat, üzleti partnereket találhat.

 

További rendezvények
 
PÁLYÁZATOK
 
KKV-k versenyképességének növelése adaptív technológiai innováció révén
 
Megjelent a GINOP-2.1.8-17 kódszámú pályázat, melynek célja a termelő szektor avagy a háttérbe szorult feldolgozóipar támogatása Európai Uniós forrásból.
 
Korábban megjelent pályázatok
 
KamarAAkadémia
 
Képezze magát, munkatársait! Legyen vállalkozása még versenyképesebb!
 
Szimulációs projektmenedzsment képzés
 
Hallotta már róla? Tanult már róla? Alkalmazni is próbálta már, de mégsem az igazi? Ódorné Kovács Ildikó az Odoor Consulting szakértője egyszerűen, hatékonyan a gyakorlatban mutatja be a projektek előkészítésének, tervezésének, követésének és értékelésének módszertanát.
          
Üzleti Kommunikáció – Ügyfélszolgálati kommunikáció
 
Tudta, hogy egy vállalkozás életében az egyik legfontosabb és legnehezebb szerep az ügyfelekkel foglalkozó munkatársaknak jut? Hogy mik a nehézségek, mi mindenre kell figyelni, ugyanakkor mi a szépsége ennek a feladatnak és, hogy mi a titok? A Forlong Bt. trénerei, Héder Sándor és Sipos Tünde megosztják a résztvevőkkel.
 
Ismerje meg teljes képzési kínálatunkat!


Üzleti partnerközvetítés · Széchenyi kártya · Mobiltelefon flotta vállalkozásoknak · Iparjogvédelmi tanácsadás · Szakmai utánpótlás
 
Várjuk a ddg@pbkik.hu e-mail címre a vállalkozásával kapcsolatos híreket (évfordulók, változások, beruházások, eredmények, díjak stb.), sajtóközleményeket!