Üdvözöljük a

Heti hírlevél - 2017. november 2. | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Heti hírlevél - 2017. november 2.

Szerző: Prókai Csaba | 2017. november 1.

Szakmai együttműködés HR kérdésekben
 
A Baranya megyei vállalkozások fejlődésének, növekedésének egyik legfőbb akadálya a megfelelő munkaerő hiánya. A kamara igyekszik a problémát komplexen kezelni a pályaorientációtól a szakképzésig, az alkalmas emberek megtalálásáig
 
HÍREK
 
Őszi közgyűlés a Magyar – Horvát Tagozatnál
 
Október 24-én került sor a Magyar – Horvát Tagozat őszi közgyűlésére, melynek egyik legfőbb napirendi pontja az elnökség megválasztása. A Tagozat elnöke továbbra is Liszácz Mihály lesz, akinek munkáját Varga József és Szabó Gábor alelnökök segítik.
 
Eredményes volt az elnökség találkozója
 
Csütörtökön tartotta a kamara Siklós városi elnöksége soron következő ülését, melyen több fontos döntés is született.
 
PénzSztár verseny és az I-Dare projekt népszerűsítése
 
A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara az egyik fő támogatója a fiatalok játékos, pénzügyi és gazdasági ismeretekről szóló versenyének. Az online előselejtező összesítése után 19 megyében, Budapesten és három határon túli területen a legjobb 115 csapat mérte össze tudását.
 
A nyúlon túl? - Hol tartanak a szakács mesterjelöltek?
 
Ha a nyúlon nem is, de az 5 fogásos mestermenün mindenképp túl vannak. Az első vizsganapon a szárnyasok mellett a halak domináltak, mesterien tálalva.
 
Kereseti korlát a nyugdíj melletti munkavégzésnél
 
Kisokos az ekhóról
 
Mennyiért számolható el számla nélkül az üzemanyagköltség - 2017 novemberében
 
 
Rendezvények
 
Pályaválasztási kiállítás a Tudásközpontban
 
2017. november 14-17.
 
A Baranya Megyei Kormányhivatal 2017-ben is megszervezi pályaválasztási rendezvénysorozatát, mely idén szélesebb körű programkínálattal várja az érdeklődőket. A rendezvény pécsi állomásain a kamara is bemutatja pályaorientációs és humánerőforrás-fejlesztési tevékenységét.
 
Szakmai nap Mohácson
 
2017. november 7.
 
November 7.-n a mohácsi járási kormányhivatal foglalkoztatási osztályával közösen szakmai nap kerül megrendezésre Mohácson. A rendezvény témái: a foglalkoztatáshoz kapcsolódó aktuális támogatási lehetőségek, Ipar 4.0, virtualizáció és digitalizáció a KKV-k életében, interaktív szakmabemutató kiállítás.
 
 
A kamara saját szervezésû és ajánlott rendezvényein hasznos információkat, üzleti partnereket találhat.
További rendezvények
 
 
PÁLYÁZATOK
 
Női Innovátor Díj 2017
 
Az Európai Bizottság ötödik alkalommal hirdette meg a Női Innovátorok Díját, mellyel a kiváló és sikeresen piacosítható innovációk női alkotóit jutalmazza, ha ismer olyan baranyai céget, vállalkozót akire ráillik a leírás, esetleg Ön is közéjük tartozik ne habozzon jelentkezni!
 

Seed Money Facility pályázati lehetőség
 
A Seed Money Facility egyike azon közvetlen pénzügyi támogatási rendszereknek, amelyeket a Duna Transznacionális Program (DTP) támogat a stratégia célok eléréséhez, és amelyet közvetlenül a DTP Irányító Hatósága / Közös Titkársága vezet.
 
Korábban megjelent pályázatok
 
 
KamarAAkadémia
 
Képezze magát, munkatársait! Legyen vállakozása még versenyképesebb!
 
 
Vevőszerző reklámszövegek és a sikeres honlap titka
 
2017. november 14.
 
Hogyan szólítsuk meg a potenciális vevőinket? Mely szavakat, hogyan használjuk? Hogy jelenjünk meg az interneten? Szilágyi Tímea reklámszövegíró, marketing tanácsadó bevezeti a résztvevőket a jól megválasztott szavak és mondatok varázslatos világába.
 
Stratégia alkotás és üzleti terv készítés képzés
 
2017. november 21.
 
Mi a stratégia szerepe egy vállalkozás életében? Hogyan készítsünk üzleti tervet? Önnek van már? Rajnai Attila, a Rati Kft. ügyvezetője Önt is megismerteti azzal, hogy a mindennapi üzleti életben mi a haszna ezeknek.
          
 
Adatvédelmi Tisztviselő Képzés (DPO)
 
2017. november 16.
 
Adatvédelmi tisztviselő képzés során a szakértő tréner részletesen ismerteti az új európai adatvédelmi rendelet (GDPR) vonatkozó rendelkezéseit, esettanulmányokon keresztül bemutatja a gyakorlatot, illetve tanácsokat ad a résztvevők egyedi problémáinak megoldására, és folyamatos konzultációs lehetőséget biztosít.
 
 
Ismerje meg teljes képzési kínálatunkat!