Heti hírlevél - 2017. november 23.

Szerző: Prókai Csaba | 2017. november 23.

Tovább, tovább, tovább! Hovatovább?
 
A Ciszterci Rend Nagy Lajos Gimnáziumban 2017. november 23-án megtartott egész napos rendezvényen a megye végzős, illetve végzés előtt álló középiskolás diákjait várták a szervezők. A megnyitót követően a nagyszámú érdeklődő a díszteremben előadásokat hallgathatott meg a pályaorientációról, az érettségi utáni szakképzési és felsőoktatási továbbtanulási lehetőségekről, irányokról, képzési formákról és típusokról, a pontszámításról, a felvétel folyamatáról, valamint a munkaerőpiaci igényekről. Ugyanitt délután egyetemi prezentációkra került sor.
 
HÍREK
 
Ünnepi marketing tippek kisvállalkozásoknak
 
A kamara szakmai partnere és önkéntes tagja a Marketing Soul Kft. időről időre jelentkezik innovatív ötleteivel, szolgáltatásaival. Egyik projektjükben blog bejegyzéseken keresztül segítik ügyfeleiket és az őket követő vállalkozásokat.
 
Új Brikettüzem és munkahely Mecsekjánosiban
 
Novemberben kezdi meg működését a Mecsekjánosiban létrehozott új brikettüzem, amely elsősorban exportra termel, de Komló városát is ellátja brikettel. Az új üzem várja szakképzett munkatársak – segédmunka, targoncavezető, könnyűgépkezelő, gépszerelő (gyártási hibák ellenőrzése és javítása), karbantartó, – jelentkezését, azonnali munkakezdéssel.
 
Nyitott állások a gépipari cégeknél
 
2017. november 16-án a Dél-Dunántúli Gépipari Klaszter (menedzsment szerve: PBKIK) részt vett a pécsi Állásbörzén, ahol a 26 termelő régiós gépipari tagvállalkozás állásajánaltaival várta a munkakeresőket.
 
Éves egyeztetés a Kamarák nemzetközi tevékenységéről
 
Éves külgazdasági értekezletét tartotta a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Visegrádon a területi kamarák külgazdasági területen dolgozó munkatársainak, vegyeskamarák és tagozatok titkárainak részvételével.
 
A Rati épületének tervezője vehette át a Pro Architectura díjat
 
Önkéntes tagunk a RATI Kft. termelési, logisztikai és innovációs központját 2012. szeptemberében adták át. Tervezéséért és megvalósításáért vehetett át Pro Architectura díjat Prof. Dr. habil Kistelegdi István a Parlamentben rendezett ünnepségen, adta hírül a Komlói Újság Online.
 
REFREsh fókuszcsoport találkozó és workshop
 
A programon -melyre Komlón, a József Attila Városi Könyvtár és Muzeális Gyűjteményben került sor- az előzetesen együttműködésre felkért ipari, kreatív ipari szereplők vettek részt. A találkozó témája a projekt megismerése, valamint a régió elemzése volt.
 
Új együttműködési lehetőségek Szarajevó Kantonnal
 
Együttműködési megállapodást írt alá a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara, valamint a Magyar-Horvát Tagozat elnöke a boszniai Szarajevó Kanton Gazdasági kamarájával 2017. november 21-én Pécsett. Mindhárom intézmény érdekelt abban, hogy a két térség vállalkozói érdemi együttműködést folytassanak, és a kamarák minél hatékonyabban támogathassák Baranya megye és Szarajevó Kanton gazdasági szereplőit és üzleti kapcsolataik fejlesztését.
 
Heti jogász 45-46. hét
 
Munkahelyi ellenőrzés távmunka esetén
 
Az országban egyedülálló példa az energiahatékonyságra
 
Üzleti terv készítése modern megoldásokkal diákoknak
 
RENDEZVÉNYEK
 
Tájékoztató fórum - munkaügy, adózás, pályázatírás
 
2017. november 29-30.
 
Az Első Magyar Könyvelő és Pályázatíró Kft. szervezésében tematikus tájékoztató fórumok kerülnek megrendezésre a kiskereskedelemmel és vendéglátással, szálláshely-szolgáltatással foglalkozó cégek számára.
 
Fehéroroszország üzleti szemléletben
 
2017. november 30.
 
Magyar-belorusz gazdasági fórum és üzletember találkozó kerül megrendezésre a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében.
 
A kamara saját szervezésû és ajánlott rendezvényein hasznos információkat, üzleti partnereket találhat.
További rendezvények
 
 
PÁLYÁZATOK
 
Az alábbi hivatkozáson a már korábban kiírásra került pályázatok között böngészhet.
Korábban megjelent pályázatok