Üdvözöljük a

Heti hírlevél - 2017. november 30. | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Heti hírlevél - 2017. november 30.

Szerző: Prókai Csaba | 2017. november 30.

Készüljön 2018-ra! - Kiállítások, konferenciák, üzletember találkozók
 
A jövő évi nemzetközi rendezvények színes kínálatát már most érdemes szemrevételezni, hogy elegendő idő álljon rendelkezésünkre kiválasztani, mikor, hol, milyen potenciális üzleti partnerekkel, vásárlói körrel ismertessük meg termékeinket, szolgáltatásainkat.
 
HÍREK
 
A fiatalok jövőjéért, a jövő szakembereiért
 
A pályaorientációs munka egyik legnehezebb feladata, hogy hogyan lehet a diákok számára a legtöbb információt, ismeretet, tudást a számukra legérdekesebb módon, interaktív módszerekkel átadni.
 
Novemberi beszámoló: Job Developer
 
A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara 2017. november 27-én tartotta meg a Job Developer Foglalkoztatási Radar rendezvény második megvalósítási fázisát, melyen közel harminc 18 éven felüli fiatal vett részt.
 
Mechatronikai képzés indul a PTE-n!
 
Mérnökök és technikusok részére indítja a PTE Műszaki és Informatikai Kara az alkalmazott mechatronikai szakmérnök/szakember két féléves képzését 2018. februárjától.        
 
Megjelent a szakmaszerkezeti döntés a 2018/19-es tanévre
 
Milyen szakképesítéseket indíthatnak a szakképző iskolák Baranyában? Melyik szakmákat lehet tanulmányi ösztöndíjjal tanulni?
 
Jótanácsok a karácsonyi vásárláshoz
 
A karácsony az ajándékozás időszaka. De bármilyen ajándékról legyen is szó, akár boltból, akár webáruházból választunk, gondosan és tudatosan tegyük azt, éppen azért, hogy elkerüljük azokat a kellemetlenségeket, amelyek egy vásárlás során esetleg érhetnek bennünket. Egy kis odafigyeléssel, utánajárással nem fogunk csalódni a kiválasztott ajándékban, ehhez ad egy kis segítséget a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara mellett működő Baranya Megyei Békéltető Testület honlapján.
 
Bankszünnap
 
Üzleti és technológiai együttműködési igények - Enterprise Europe Network (48. hét)
 
Decemberben kell dönteni az eváról
 
Saját gépkocsival történő munkába járás
 
Belföldi kiküldetés saját autóval
 
Heti jogász 47. hét
 
RENDEZVÉNYEK
 
MEX Roadshow
 
2017. december 1.
 
Ajánljuk figyelmébe a PBKIK együttműködő partnerének az Eximbank Zrt.-nek rendezvényét, a MEX Roadshow-t. A fórumon információkkal szolgálnak az exportpiac aktuális helyzetéről, tapasztalatokkal és hasznos tippekkel segítik a piacbővítést, illetve beszámolnak a kedvezményes hitel- és biztosítási lehetőségekről.
 
Természetes és mesterséges - fotó és audiovizuális kiállítás
 
2017. december 4. - 2018. január 6.
 
Természetes és mesterséges címmel nyílik Fritz Norbert fotó és audiovizuális kiállítása a Nana Bistro&Barban 2017. december 4-én 18 órakor.
 
Nyitott Egyetem: Egy újszövetségi Kantikum az orgonapadról
 
2017. december 5.
 
A 650. évfordulóját ünneplő Pécsi Tudományegyetem Nyitott Egyetem című programsorozatának következő előadására december 5-én kerül sor.
 
Fókuszban a női vállalkozók - nemzetközi üzletember találkozó
 
2017. december 15.
 
Az Enterprise Europe Network szervezésében kerül megrendezésre a Női Vállalkozók Első Nemzetközi Konferenciája Bosznia-Hercegovinában.
 
Nemzetközi Borturisztikai Konferencia és Kiállítás Budapesten
 
2018. április 10.
 
Budapest először ad otthon a borturizmus legnagyobb presztízzsel bíró nemzetközi eseményének, az International Wine Tourism Conference, Exhibition & Workshop (IWINETC) konferenciasorozat tizedik, jubileumi rendezvényének 2018. április 10-12. között. A háromnapos rendezvény két konferencianapból és egy egésznapos workshopból áll.
 
A kamara saját szervezésû és ajánlott rendezvényein hasznos információkat, üzleti partnereket találhat.
További rendezvények
 
PÁLYÁZATOK
 
XXVI. Innovációs Nagydíj felhívás
 
A Magyar Innovációs Alapítvány - a Magyar Innovációs Szövetséggel közösen - a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal főtámogatásával, a Földművelésügyi Minisztériummal, a Nemzetgazdasági Minisztériummal, a Nemzeti Fejlesztési Minisztériummal és a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalával együttműködve – 26. alkalommal hirdeti meg a Magyar Innovációs Nagydíj pályázatot.
 
MVM EDISON Light UP! 2017
 
Minden baranyai KKV, vállalkozó és akár egyetemi hallgató jelentkezését is várják az energiatudatosság és kreatív innováció jegyében meghirdetett pályázat és startup versenyre.
 
Kreatív ipar támogatása minden mennyiségben 2.4
 
Az Enterpise Europe Network nemzetközi vállalkozásfejlesztési hálózat Kreatívipari Szektorcsoportjának megjelent ez évi legfrissebb összegzése a jelenleg elérhető, kreatív ipari pályázati, támogatási és nemzetközi üzleti partnerkeresési lehetőségekről.
 
Projektmenedzsert keresünk
 
A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara pályázatot hirdet projektmenedzser munkakör betöltésére. Fő feladata a Kamara által menedzselt projektekben történő szakmai közreműködés, a projektekkel kapcsolatos operatív tevékenység elvégzése, a projektek rendezvényeinek menedzselése.
 
Korábban megjelent pályázatok