Üdvözöljük a

Heti hírlevél - 2017. október 5. | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Heti hírlevél - 2017. október 5.

Szerző: Prókai Csaba | 2017. október 4.

Amit a GDPR-ról tudni kell - Ingyenes konferencia

 

Óriási meglepetés érheti azokat a vállalatokat, amelyek félvállról veszik a hamarosan hatályba lépő új uniós adatvédelmi változásokat, amelyek jelentős jogi és technikai feltételeket is támasztanak.
Bár a jogalkotó két év átmeneti időt adott a felkészülésre – ami nemsokára lejár -, mégis sokan lehetnek olyanok, akiket meglepetés érhet, ha később a törvény lesújt rájuk, mivel most nem is gondolják, hogy a jogszabály hatálya alá tartoznak, így nem is foglalkoznak ezzel a kérdéssel.
A témában ingyenes konferenciát szervez a kamara 2017. október 27-én.

 

HÍREK

 

Alkoss csodát! – DesignPécs 2017

 

A hétvégi családi kikapcsolódához is ideálisak a DesignPécs programjai. Alkoss csodát! – ez a szlogenje az idei, immár 5. DesignPécs rendezvénynek, amely mintegy 10 napon át (szept. 29. – okt. 8. között) mindenki előtt nyitva áll, hogy tényleg megszülessen benne vagy általa a csoda.
Már a hivatalos megnyitón is olyan hatalmas volt az érdeklődés, hogy egy gombostűt sem lehetett leejteni a Nana Bistro & Barban, ez is azt jelzi, hogy mekkora igény van a városban rejlő design potenciál megmutatására.

 

Tudás, tapasztalat, generációváltás

 

Szeptember 28-án megtartotta első rendes ülését a kamara Senior Klubja, melynek célja, hogy a több évtizedes gyakorlat és tudás, mellyel a klubtagok rendelkeznek, a baranyai gazdaság segítségére lehessen.

 

Új energiák, új projektek a kamaránál

 

Megjelent a Dél-Dunántúli Gazdaság legújabb száma, melyben bemutatásra kerültnek az elkövetkező időszak fő projektjei, melyek célja a helyi gazdaság fejlesztése új módszertanok és tőke segítségével.

 

Mentesség az innovációs hozzájárulási kötelezettség alól

 

A kis- és középvállalkozások, valamint a mikro-vállalkozások több adónem esetében mentesülnek - nagyságrendjükből fakadóan – a bevallási és befizetési kötelezettség alól. Egyik ilyen adónem az innovációs hozzájárulás, mivel a vonatkozó jogszabály szerint nem tartozik e törvény hatálya alá a kis- és középvállalkozásokról, fejlődésük támogatásáról szóló törvény szerint kis- vagy mikro-vállalkozásnak minősülő gazdasági társaság.

 

Mennyiért számolható el számla nélkül az üzemanyagköltség - 2017 októberében

 

Mikor tilos a munkavállalói felmondás?

 

RENDEZVÉNYEK

 

Design4Enterprise

 

2017. október 17.

Workshopot tart Pécsett a RINA Consulting a Politecnico Di Milanoval közösen az új termékekhez, szolgáltatásokhoz kapcsolódó tervezés-központú fejlesztés, innováció és design kapcsán. Az esemény szervezője kamaránk pártoló tagja, a Kreatív Ipari Klaszter (KIKK) Egyesület.

 

Pénz, de honnan? - Új pénz- és tőkeszerzési lehetőségek kkv-knak

 

2017. október 19.

Ismét Pécsett a Pénz, de honnan? roadshow. Ezúttal is az aktuális pénzhez, tőkéhez, kedvező finanszírozási lehetőségekről adnak bőséges, exkluzív információkat a térség kis- és középvállalati döntéshozóinak.

Amit a GDPR-ról tudni kell - Ingyenes konferencia

 

2017. október 27.

Óriási meglepetés érheti azokat a vállalatokat, amelyek félvállról veszik a hamarosan hatályba lépő új uniós adatvédelmi változásokat, amelyek jelentős jogi és technikai feltételeket is támasztanak. Bár a jogalkotó két év átmeneti időt adott a felkészülésre – ami nemsokára lejár -, mégis sokan lehetnek olyanok, akiket meglepetés érhet, ha később a törvény lesújt rájuk, mivel most nem is gondolják, hogy a jogszabály hatálya alá tartoznak, így nem is foglalkoznak ezzel a kérdéssel.

 

A kamara saját szervezésû rendezvényein hasznos információkat, ajánlott rendezvényein pedig üzleti partnereket találhat.

 

További rendezvények

 

Üzleti partnerközvetítés · Széchenyi kártya · Mobiltelefon flotta · Iparjogvédelmi tanácsadás · Szakmai utánpótlás

 

Várjuk a ddg@pbkik.hu e-mail címre a vállalkozásával kapcsolatos híreket (évfordulók, változások, beruházások, eredmények, díjak stb.), sajtóközleményeket!

 

További hírek, információk a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara honlapján!

 

Adatkezelés · Várjuk véleményét, észrevételeit· Leiratkozas