Üdvözöljük a

Indoklás - Életmű Díj | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Indoklás - Életmű Díj

2013. február 26.

Az Életmű Díj kitüntetettje Katona Lajos.

Katona Lajos pályakezdőként került az épülő beremendi cementgyárba, ahol 38 évig dolgozott végigjárva a szakmai ranglétrát, 1986-ban főmérnök, majd 1987-től nyugdíjba vonulásáig gyárigazgató volt. A csaknem négy évtizedes munkásságát  miniszteri elismerő oklevelekkel, Beremend  és Old község díszpolgári címmel, a Magyar cementiparért kitüntetéssel ismerték el.

Kamarai tagvállalkozás vezetőjeként és nyugdíjba vonulása után is számos területen vett részt aktívan a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara életében. Az Innovációs Bizottság elnökeként, a kamara alelnökeként legutóbb a Választási Bizottság elnökeként végzett elkötelezett munkát. Munkája elismeréseként 2006-ban a Baranya Gazdaságáért, 2010-ben a Siklós gazdaságáért kamarai díjat kapta.

 

Az Életmű Díj kitüntetettje Nagy Tibor.

Nagy Tibor 1968-tól volt a mohácsi Halászcsárda üzletvezetője, 1990-től pedig bérlője és üzemeltetője is. Az általa vezetett vendéglátóegység szakmai elismerésként és ajánlásként már megnyitása után megkapta a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség védnöki tábláját. Nagy Tibor munkássága során számtalan országos és helyi díjban és elismerésben részesült. A kezdetektől, azaz közel negyven éve foglalkozik tanulóképzéssel. Tagja a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének, Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetségnek, alapító tagja volt a Magyar Éttermi Szövetségnek, a Magyar Turizmus Egyesületnek, Mohácsi Fehérborút Egyesületnek. Nevéhez fűződik a haltöpörtyű és a Busópálinka eredeti recepttúrája. Nagy Tibor a kezdetektől tagja a kamarának, emellett a kamara Mohács Városi Elnökségének munkáját is több éven keresztül segítette tapasztalataival, javaslataival.