Üdvözöljük a

Indoklás | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Indoklás

Szerző: KP| | 2008. december 3.

Szigetvár egyik legnagyobb vonzereje - történelmi múltja és épített kulturális öröksége mellett - a kiváló minőségű gyógyvíz, ezért is volt már közel ötven éve város egyik leghőbb vágya a gyógyfürdő megépítése, amely építési munkálatai végül ez év szeptemberében fejeződtek be. A három éven át tartó – nem mindig probléma mentes - építkezés eredményeként Szigetvár város szívében  impozáns, létesítmény nőtt ki.

A gyógyfürdő hét medencével, számos gyógyszolgáltatással és vendéglátó szolgáltatásokkal várja vendégeit. Az 1,2 milliárd Ft-os beruházás a helyi önkormányzat finanszírozásában, a Sziget-Víz Kft. által felvett hitelből és a Széchenyi terv pályázaton nyert összegből valósult meg. Emellett a 1475 m2-es szigetvári Tanuszoda a  Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium támogatásával - úgynevezett PPP-program (a közszféra és a magánszféra együttműködésén alapuló projekt) keretében valósult meg.

A szigetvári fejlesztések, - a vár, a gyógyfürdő a rehabilitációra szakosodó kórház, a szőlő kultúra fejlődése és számos más attrakció – egyre tudatosabban és szervesen illeszkednek a Pécs fejlesztési pólus stratégia megvalósításába. A cég éppen az e célra létrejött, a kamara által kezdeményezett, Szigetvári Idegenforgalmi Klaszter alapító tagja.