Indoklás

Szerző: KP| | 2008. december 3.

dr. Kállai Sándor.

Indoklás:

Közel egy évtizede aktívan vesz részt a Kamara testületeinek munkájában.  A tagvállalkozásokat az ipari tagozat elnökeként és a kisvállalkozási bizottság tagjaként segíti.

 

Neumann Ádám.

Indoklás:  

A Baranya megyei Építőipari Egyesülés elnök-igazgatójaként, több évtizedes szakmai munkájával segítette a baranyai építőipari vállalkozások munkáját. Nevéhez fűződik többek között a megyei építőipari szimpóziumok szervezése.

 

Umheiser István.

Indoklás:

Kereskedelemfejlesztési Bizottságban hosszú évek óta tapasztalatával segíti a szakszerű kamarai munkát és jelentősen hozzájárul a kamarai szakmai anyagok és  állásfoglalások megalapozott kialakításához.

 

dr. Kovács Jenőné dr. Gemeiner Vera.

Indoklás:

Állami feladat átadásként 1999-ben alakult meg Baranya megyében a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara mellett működő Békéltető Testület. A fogyasztóvédelmi ügyeket tárgyaló testület működésének meghatározó szakmai személyisége volt, a kamara megbízásából részt vett a vonatkozó jogszabályok kidolgozásában, és a testület alapításának a kezdetétől, elnökként 2005-ig kiválóan irányította annak munkáját.

 

Tímár Lajos.

Indoklás:

Szakértelmével éveken át segítette a baranyai gazdaságfejlesztési folyamatokat, a kamara kezdeményezéseinek aktív résztvevője.  Jelenleg is szakmai munkájával segíti a Pécs Fejlesztési Pólus szervezési feladatait, harmonizálja a vállalkozások fejlesztési terveit a pólus stratégiával. Jelentős a forrás szervező munkája. Dolgozik a Pécs-Pólus gazdaságfejlesztési stratégia keretében a kistérségi energiakoncepciók kialakításában.  Részt vett az Új Magyarország (NFT2) program új prioritásainak megformálásában.

 

dr. Szekeres György.

Indoklás:

Dr. Szekeres György a Pécs- Pólus stratégia egészségipari pillérének kialakításában kiemelkedő aktivitást fejt ki, nemcsak hazai hanem nemzetközi szinten is. Példaszerű volt a régiós biotechnológiai cégek hálózatba szervezése, tevékenységük összehangolása terén végzett tevékenysége. Szekeres úr, a kamara innovációs bizottságában és a RIÜ-ben végzett munkájával tagjaink üzleti sikeréhez járul hozzá.