Üdvözöljük a

Építőipari kivitelezők regisztációja | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Építőipari kivitelezők regisztációja

Az 1997. évi LXXVIII. építési törvény alapján 2010. január 31-e után kivitelezői tevékenységet csak azok a vállalkozások végezhetnek, akik a Magyar Kereskedelmi és Iparkamaránál vezetet On-Line Építőipari Kivitelezői Nyilvántartásba regisztrálták magukat.

A regisztráció részletes feltételeit a Tájékoztató a vállalkozó kivitelezői nyilvántartásba vételről dokumentum tartalmazza.

 

A regisztráció on-line is végrehajtható, az MKIK építésügyi regisztrációs iroda on-line regisztrációs felületén, ahol lehetőség van a regisztrációkor megadott adatok módosítására is.

 

A regisztrált vállalkozások a nyilvántartásba vételről határozatot kapnak. További igazolás, kivonat, másodlat – pl. külföldi munkavégzéshez – magyar, angol és német nyelven az MKIK-től igényelhető.

A regisztrált szervek adatai megtekinthetők az ON-LINE Építőipari Kivitelezői Nyilvántartásban.

 

Körbetartozás, ki nem fizetett számlák jellemezték az építőipart az elmúlt években. Sok kivitelező viszont addig sem jutott el, hogy számlát készítsen. Az ehhez szükséges – a műszaki teljesítést igazoló – iratot ugyanis a megrendelő vagy a megbízó vállalkozó nem írta alá. Ennek hiányában a bírósági út sem volt járható. A Teljesítésigazolási Szakértői Szerv létrehozása ezen kíván változtatni.