Üdvözöljük a

Családbarát munkahelyek kialakításának és fejlesztésének támogatása | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Családbarát munkahelyek kialakításának és fejlesztésének támogatása

Szerző: Erdős-Pohli Krisztina | 2018. április 12.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma Család- és Ifjúságügyi Államtitkársága megbízásából az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő nyílt pályázatot hirdet családbarát munkahelyek kialakításának és fejlesztésének támogatására.

A pályázat célja olyan családbarát munkahelyek kialakítását és fejlesztését megvalósító munkahelyi családbarát programok támogatása, melyek elősegítik a munka és magánélet összeegyeztetését, a családi, magánéleti és munkahelyi kötelezettségek összehangolását.


A pályázat segítséget kíván nyújtani az élet két kiemelt fontosságú területén: a családi élet és az alkotó munka minél finomabb összehangolásában. A családi élet és a munkahelyi feladatok összeegyeztetése alapvető érdeke a munkaadóknak, hiszen kiegyensúlyozott munkaerővel jóval hatékonyabban lehet dolgozni; a munkavállalóknak, mivel családi életük és munkájuk harmonikusabbá, életük kiegyensúlyozottabbá válik; s közvetetten az egész társadalomnak - hiszen a gyarapodó családok és az értékteremtő munka a nemzet két legfontosabb erőforrása.


Mindezek szellemében a pályázat támogatni kívánja azokat a családbarát munkahelyi gyakorlatokat és politikákat, a munka és családi élet összehangolását elősegítő intézkedéseket és fejlesztéseket, melyek hozzájárulnak e cél hatékony megvalósulásához. A pályázat nyertesei jogosulttá válnak a „Családbarát Munkahely” cím használatára is a támogatási szerződésben meghatározott feltételek szerint.

 

A pályázatok benyújtásának határideje: 2018. június 30.  23.59 óra

 

A pályázaton legfeljebb 5 000 000 Ft vissza nem térítendő támogatás igényelhető igényelhető, de a Támogató fenntartja magának a jogot, hogy bizonyos esetekben a nyertes pályázók számára nem biztosít támogatást csak a „Családbarát Munkahely” cím használatát teszi lehetővé.

 

Kiíró: Emberi Erőforrások Minisztériuma
Beadási határidő: 2018. 06. 30.
Kapcsolódó anyagok: