Üdvözöljük a

Díj az Európai Vállalkozások Ösztönzéséért | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Kamarai rendezvények

<< 2019 Szeptember >>
KeSzeCsüSzoVa
      1
2345678
9101112131415
16
17
1819202122
23242526272829
30      

Díj az Európai Vállalkozások Ösztönzéséért

Szerző: Nagy Eszter | 2016. április 10.

A „Díj az Európai Vállalkozások Ösztönzéséért” pályázat Európa-szerte felkutatja és elismeri a vállalkozók ösztönzésére irányuló projekteket, bemutatja a legjobb gyakorlatokat, valamint bátorítja a potenciális vállalkozókat. A díj elsődleges célja olyan vállalkozói, nonprofit, önkormányzati vagy állami szintű kezdeményezések elismerése, amelyek a vállalkozók ösztönzésére, inspirálására és tevékenységük segítésére irányulnak.

A Díj hat kategóriában nyerhető el:
 
• A vállalkozói kedv ösztönzése
Olyan nemzeti, regionális vagy helyi szintű kezdeményezések számára nyújt elismerést, amelyek a fiatalok és a nők körében népszerűsítik a vállalkozóitevékenységet, gondolkodásmódot.
 
• A vállalkozói ismeretek növelése
Olyan országos, regionális és helyi szintű kezdeményezések számára nyújt elismerést, amelyek a vállalkozói vagy vezetői ismeretek elterjesztésére, valamint javítására irányulnak.
 
• Az üzleti környezet fejlesztése
Elismerésben részesíti azokat az országos, regionális vagy helyi szintű innovatív intézkedéseket, amelyek előmozdítják a vállalkozások indulását és növekedését, egyszerűsítik az adminisztratív eljárásokat és a „Gondolkozz először kicsiben” elvet alkalmazzák a kis- és középvállalkozások érdekében.
 
• A vállalkozások külpiacra lépésének elősegítése
Olyan kezdeményezések számára nyújt elismerést, amelyek elősegítik a kis-és középvállalkozások külpiaci tevékenységét, nemzetközi versenyképességének javítását, valamint arra ösztönzik a vállalkozásokat, hogy jobban profitáljanak az Európai Unión belüli és kívüli piacok által kínált lehetőségekből.
 
• A zöldgazdaság ösztönzése
Olyan országos, regionális és helyi szintű intézkedések és kezdeményezések számára nyújt elismerést, amelyek támogatják a kis- és középvállalkozások részvételét a zöldgazdaságban, javítják a környezeti erőforrásokkal való hatékony gazdálkodásukat, például a környezetvédelmi ismeretek növelése, vagy a finanszírozás által.
 
• Vállalkozás a társadalmi esélyegyenlőségért
Hatóságok, valamint olyan országos, regionális vagy helyi kezdeményezések számára nyújt elismerést, amelyek a kis- és középvállalkozások társadalmi szerepvállalását hangsúlyozzák. Ebben a kategóriában a hátrányos helyzetűek, például munkanélküliek, különösen a tartósan munkanélküliek, bevándorlók, mozgáskorlátozottak, vagy etnikai kisebbségből származók vállalkozási erőfeszítéseit is díjazzák.
 
A Díjra való nevezés két kiválasztási szakaszban zajlik: nemzeti és európai szinten. Az európai fordulóba két projektet juttat tovább a magyarországi szakmai zsűri. Az Európai Zsűri Fődíját – amelynek díjazottja bármely kategóriából kikerülhet – az a pályázat nyeri el, amely Európa legkreatívabb és leginspirálóbb vállalkozóikezdeményezésének bizonyul.
Az ünnepélyes eredményhirdetésre 2016 novemberében kerül sor Pozsonyban.
 
A pályázatok beküldésének határideje: 2016. május 15.
 
A Díjjal és a nevezéssel kapcsolatos további információkat az alábbi honlapokon találja:
 
További felvilágosítás a nemzeti kapcsolattartótól kérhető:
Rigó Fanni
Nemzetgazdasági Minisztérium
Honvéd utca 13-15.
H-1055 Budapest
Email: kkvdij@ngm.gov.hu
Tel: +36 1 795 -9875
 
Kormos Beáta
Nemzetgazdasági Minisztérium
Honvéd utca 13-15.
H-1055 Budapest
Email: kkvdij@ngm.gov.hu
Tel: +36 1 795-9972
 
Az Európai Bizottság kezdeményezése, Belső Piaci, Ipar-, Vállalkozás- és Kkv-politikai Főigazgatóság
Kiíró: Európai Bizottság - Belső Piaci, Ipar-, Vállalkozás- és Kkv-politikai Főigazgatóság
Közzététel időpontja: 2016. 03. 29.
Beadási határidő: 2016. 05. 15.