Üdvözöljük a

Fiatalbarát díj 2014. - Az Év Fiatalbarát Önkormányzata és Vállalata | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Fiatalbarát díj 2014. - Az Év Fiatalbarát Önkormányzata és Vállalata

Szerző: Nagy Eszter | 2014. november 18.

A Nemzeti Agrárszaktanácsadási Képzési és Vidékfejlesztési Intézet pályázatot hirdet a Vidékünk Jövője Program keretében. A program céljai között szerepel a vidékről történő elvándorlás megállítása, a fiatalok számára a helyben maradásra és a tanulmányok után a hazatérésre ösztönző feltételek kialakítása, valamint a képzett, világlátott fiatalok vidékre költözésének segítése. Az akció kiemelt célja az is, hogy a vidéki élet meghatározó szereplőit bevonja, ezért a vidéki önkormányzatok és vállalkozások számára olyan versenyt hirdet, amelyben megmutathatják, ők milyen erőfeszítéseket tesznek azért, hogy a fiatalokat segítsék a vidéken való boldogulásban.

A pályázat célja:


A pályázók által a korábbi években indított olyan, a fiatalok igényeire épülő, közösségi, közéleti részvételt elősegítő mintaértékű kezdeményezések, saját intézkedések, szolgáltatásfejlesztések bemutatása, amely segíti a helyi társadalom szolidaritásának növekedését, valamint erősíti az ifjúsági korosztályok szülőföldhöz/lakóhelyhez való kötődését.

 

Pályázati kategóriák:

  • Az Év Fiatalbarát Önkormányzata
  • Az Év Fiatalbarát Vállalata

Pályázók köre:

  • települési önkormányzatok (kivéve fővárosi önkormányzatok)
  • vállalkozások (kivéve fővárosi telephelyű vállalkozások)

A pályázat szempontjai:


Az Év Fiatalbarát Önkormányzata pályázat esetében:

  • saját mintaértékű intézkedések, szolgáltatások bemutatása (kiemelten tehetséggondozás, fiatalok vissza- és/vagy betelepedését elősegítő intézkedések bemutatása)
  • a helyi fiatalokat munkához segítő vagy vállalkozói készségüket fejlesztő önálló programok és eddigi eredményeinek bemutatása
  • egyéb mintaértékű, a településen megvalósuló kezdeményezés bemutatása, amely elősegítei a fiatalok helyben maradását.

 

A pályázat során előnyt jelent a megvalósított program számszerűsített eredményeinek bemutatása (például vállalkozóvá vált fiatalok száma, ösztöndíjban részesített fiatalok száma, stb.)

 

Az Év Fiatalbarát Vállalata pályázat esetében:
A fiatal munkavállalók vidéken maradását ösztönző és segítő önálló vállalati program bemutatása.


Az elbírálásnál előnyt jelent, ha számszerűsíteni tudja a fiatal (16-29 éves) munkavállalóinak arányát a vállalkozáson belül, vagy bemutat egyéb olyan vállalati intézkedést/programot, amely segíti a fiatalok helyi munkavállalását, helyben maradását (például családbarát intézkedések, fiatalok képzési lehetőségeinek segítése).

 


A legjobb alkotásokat egy jó gyakorlat gyűjteményben kívánjuk megjelentetni. A nyertesek egy éven keresztül viselhetik az Év Fiatalbarát Önkormányzata és Vállalata címet. Mind az év fiatalbarát vállalkozása, mind az év fiatalbarát önkormányzata egyenként 500.000 Ft-os díjazásban részesül, melyet az adott vállalat / önkormányzat saját törekvéseinek, rövid- és hosszú távú terveinek, valamint fiatalbarát programjának a sajtóban történő bemutatására fordíthat.

 

A pályázat nyerteseit ünnepélyes díjátadó keretein belül hirdetik ki 2014. december 9-én a Nemzeti Vidéki Értékek Napján a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban.

 

A pályázatok formai és tartami bírálatáért a NAKVI-MNVH felelős.

 

A pályázat bíráló testületének tagjai:

Dr. Viski József - agrár-vidékfejlesztési programokért felelős helyettes államtitkár, az Irányító hatóság vezetője

Dr. Eperjesi Tamás - Nemzeti Agrárszaktanácsadási, Képzési és Vidékfejlesztési Intézet főigazgató-helyettese

Dr. Brandt Sára - MNVH Hálózati és Projektkoordinációs Igazgatóság igazgatója

 

A pályázat benyújtásának módja a pályázati űrlap hiánytalan kitöltése és a pályázat online feltöltése 2014. november 30-ig a www.videkunkjovoje.hu weboldalra.


A pályázati eljárás során hiánypótlásra nincs lehetőség!


További információ:


Petruska Emese
petruskae@nakvi.hu
Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat
Nemzeti Agrárszaktanácsadási, Képzési és Vidékfejlesztési Intézet
1223 Budapest, Park u. 2.
Tel: +36 1 362 8120

Kiíró: Nemzeti Agrárszaktanácsadási Képzési és Vidékfejlesztési Intézet
Közzététel időpontja: 2014. 11. 18.
Beadási határidő: 2014. 11. 30.