Üdvözöljük a

Magyar Kézműves Remek 2018 | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Magyar Kézműves Remek 2018

Szerző: Erdős-Pohli Krisztina | 2018. április 4.

Kiírásra került a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara pályázati felhívása a magyar kézművesség értékeinek és mestereinek elismerésére.

A kétfordulós pályázat célja a minőségi kézműipari termékek bemutatása, a hazai és külföldi fogyasztók orientálása, a magyar termékek jó hírének öregbítése/javítása, a magyar kézműiparban a hagyományőrző vállalkozói kultúra elmélyítése, a kézműves szakma rangjának emelése, a magyar kézművesség turisztikai kínálatának gazdagítása, anépi kézműves mesterségek hagyományainak továbbéltetése.

 

Olyan termékekkel lehet pályázni, melyek kézműipari tevékenység keretében (építőiparban; fémiparban; faiparban; ruházat, textil- és bőriparban; élelmiszeriparban; üveg-, - papír-, kerámia- és egyéb iparban) készültek.

 

Pályázati kategóriák:

 

Művészi kézműipar

 • Tradícionális kézműipar - népi mesterségek, népi iparművészet
 • Iparművészeti kézműipar - művészi kézműipar

Kézműipar

 • Mai kézműipar
 • Gazstronómiai kézműipar - kézműves élelmiszerek, italok

A sikeres pályázat előfeltétele a „MAGYAR KÉZMŰVES REMEK elismerő cím elnyerésére” című 5 oldalas pályázati adatlap kitöltése és elektronikus beküldése 2018. augusztus 3-ig, valamint a nevezési díj megfizetése. A második fordulóba tovább jutott pályázatot tartalmazó teljes dokumentációt egy kinyomtatott példányban a pályaművel együtt kell majd 2018. szeptember hónapban leadni.

 

Nevezési díj:

 • a területi kereskedelmi és iparkamarák tagjainak a kamarai önkéntes tagdíj

  megfizetésével, illetve pártoló tagoknak: ingyenes
 • a területi kereskedelmi és iparkamaráknál kötelezően regisztrált

  pályázóknak: 5.000 Ft + áfa
 • további pályázóknak: 10.000 Ft + áfa


Az eredményhirdetésre a 2018. évi Magyar Kézműves Remek kiállításon kerül sor 2018. szeptember 26-28-án. A kiállítás a „EuroSkills” verseny kísérőrendezvényeként, - várhatóan nagyszámú hazai és külföldi érdeklődő számára - lesz megtekinthető a Hungexpo területén három napon át.

 

Bővebbb információért keressék a  Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Közgazdasági Igazgatóságán Kovács Judit, szakreferenst, a Kézműipari Kollégium titkárát – telefon: 474-5191; fax: 474-5197, e-mail cím: kovacs.judit@mkik.hu.

Kiíró: Magyar Kereskedelmi és Iparkamara
Beadási határidő: 2018. 08. 03.