Üdvözöljük a

Vállalkozóvá válás támogatása - NFSZ | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Kamarai rendezvények

<< 2020 Július >>
KeSzeCsüSzoVa
  12345
678910
11
12
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Vállalkozóvá válás támogatása - NFSZ

Szerző: Erdős-Pohli Krisztina | 2014. április 22.

A Baranya Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja nyílt pályázatot hirdet vállalkozóvá válást elősegítő támogatás igénybevételére.

 

 

 

A támogatás célja a legalább egy hónapja nyilvántartott álláskeresők, illetve rehabilitációs járadékban vagy ellátásban részesülő személyek vállalkozói készségének, hajlandóságának előmozdítása, saját vállalkozás, illetve vállalkozói tevékenység beindítására való ösztönzése.

 

A támogatás mértéke:

 

1. Legfeljebb 2 millió Ft vissza nem térítendő tőkejuttatás – pályázat alapján –, amely nem haladhatja meg az összes beruházási költség nettó értékének 80%-át, vagy az általános forgalmi adót (ÁFA) is tartalmazó érték 80%-át, amennyiben a támogatottnak a támogatásból finanszírozott beszerzése kapcsán ÁFA levonási joga nincs.

A támogatás az ÁFA levonási joggal rendelkező pályázók esetében a beruházás nettó (ÁFA nélküli) költségéhez igényelhető, az ÁFA levonási joggal nem rendelkező pályázók esetében az ÁFA összegét is tartalmazó beruházás költségéhez igényelhető.

(A munkaügyi központ kisebb összegű támogatást is megítélhet.)

2. Legfeljebb 6 hónap időtartamra, havonta a kötelező legkisebb munkabér összegéig terjedő vissza nem térítendő támogatás – kérelembenyújtás alapján. A kérelem benyújtásakor hatályos minimálbér az irányadó a támogatás megállapításánál.

A 2. pontban szereplő támogatási forma csak a tőkejuttatásos támogatással együtt igényelhető!


 
A pályázati felhívásban foglaltaknak megfelelően készített pályázatokat 1 eredeti példányban, valamennyi oldalt aláírva, a kötelező mellékletekkel felszerelve, összefűzve, kizárólag postai úton lehet benyújtani, melyet tértivevénnyel feladott küldeményként kell továbbítani a következő címre:

Baranya Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja
Befektetés Ösztönzési és Szolgáltatási Osztály
7621 Pécs, Király u. 46.

 

Amennyiben a pályázó a 6 havi kötelező legkisebb munkabér összegéig terjedő vissza nem térítendő támogatást is igényli, úgy az erre vonatkozó kérelmet a hozzá tartozó adatlapokkal és nyilatkozatokkal együtt a tőkejuttatás támogatására benyújtott pályázatához mellékelve, azzal együtt, egy borítékban postázza a munkaügyi központ címére.

 

 

A benyújtás időpontjának a küldeményen szereplő – a pályázó által igazolható - postára adás dátuma számít.  A benyújtás határideje: 2014. május 9.

 

A részletes pályázati felhívást az alábbi linken találja:

Pályázat

 

 

 

 

 

Kiíró: Baranya Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja
Beadási határidő: 2014. 05. 09.