EUROSTARS konzultációs nap a KKV-k nemzetközi együttműködéséért

Szerző: Hamar László | 2017. május 12.

A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal 2017. május 31-én 10 és 13 óra között Konzultációs Napot szervez az érdeklődők számára a EUROSTARS-program idei második pályázati fordulójához kapcsolódóan. A tapasztalatcsere és együtt gondolkodás azért is fontos, mert a pályázat nemzetközi beadási határidejéig, 2017. szeptember 14. 20 óráig még több hónap van hátra.

A EUROSTARS-program az Európai Bizottság és több tagállam közös programja. Kifejezetten ezt célozza, hogy  a kutató-fejlesztő KKV-k nemzetközi együttműködésben megvalósuló projektjeit ösztönözze, azokat innovatívabbá, piacképesebbé tegye. A rendezvény célja, hogy a EUROSTARS Program iránt érdeklődők és a pályázatot benyújtó intézmények részletes, naprakész tájékoztatást kapjanak a pályázati feltételrendszerről, az EUROSTARS Program megújult elektronikus pályázati felületének gyakorlati használatáról, a bírálati folyamatról és a finanszírozási háttérről, valamint hasznos tippeket kapjanak a korábbi sikeres pályázói tapasztalatok bemutatásával. Bővebb információk a program honlapján (https://www.eurostars-eureka.eu/), illetve az NKFI Hivatal honlapján (http://nkfih.gov.hu/nemzetkozi-tevekenyseg/eurostars) olvashatók. A konzultációra elsősorban a szeptemberi határidőre pályázatot benyújtani tervező intézményeket várjuk, de a rendezvény nyitott a program egésze iránt érdeklődők számára is.

 

A nemzetközi beadási határidőhöz kapcsolódóan további hasznos információk a nemzetközi EUROSTARS-honlapon érhetők el: https://www.eurostars-eureka.eu/content/eurostars-2017-cut-offs

 

Hasznos tippek a sikeres EUROSTARS-pályázáshoz a www.eurostars-eureka.eu/improve-your-horizon2020-eurostars-application weblapon találhatók.

 

A hazai konzultációs nap időpontja: 2017. május 31. 10 és 13 óra között
Helyszín: a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal 230. terme (1077 Budapest, Kéthly Anna tér 1., II. emelet).

PROGRAM

09.30 – 10.00 Regisztráció
   
10.00 – 10.10 Köszöntő
  Csuzdi Szonja EUREKA/EUROSTARS High Level Representative (HLR), főosztályvezető
Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal, Nemzetközi Kapcsolatok Főosztálya
   
10.10 - 11.10 A Eurostars Program tudnivalói és elektronikus pályázati felülete
  Mészáros Gergely EUREKA/EUROSTARS Nemzeti Projekt Koordinátor (NPC)
Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal, Nemzetközi Kapcsolatok Főosztálya
   
11.10 - 11.30 A EUROSTARS Program egy sikeres pályázó szemével
  Dr. Bágyi István pályázati igazgató, TargetEx Kft.
   
  Kérdések és válaszok, személyes konzultációs lehetőség

 

A rendezvényre itt lehet regisztrálni.

Helyszín: Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal 230. terme (1077 Budapest, Kéthly Anna tér 1., II. emelet).
Időpont: 2017. 05. 31. 10:00 - 2017. 05. 31. 13:00