Üdvözöljük a

Villanyszerelők, figyelem! Napelemszerelő-képzés indul | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Villanyszerelők, figyelem! Napelemszerelő-képzés indul

Szerző: Pázmándi Marietta | 2018. február 13.
Cimkék: képzés

Pécsett egyedülálló napelemszerelő-képzés indul önkéntes kamarai tagunknál, az EU-Solar Zrt.-nél. Az iparág és a piac eddig nem látott mértékben fejlődik hazánkban, óriási igényt teremtve olyan szakemberek, vállalkozások munkájára, melyek rendelkeznek a megfelelő végzettséggel, szakmai felkészültséggel, infrastruktúrával a napelemrendszerek telepítési, karbantartási, szervizelési feladatait illetően.

A napenergia-hasznosítás előnyei ma már mindenki számára ismertek. Rohamosan nő a lakosság és a nagybefektetők körében azok száma, akik nem csak felismerik a kiváló lehetőséget, hanem meg is hozzák a döntést, s megrendelik a napelemes rendszerek telepítését.

 

Az iparág és a piac eddig nem látott mértékben fejlődik hazánkban, óriási igényt teremtve olyan szakemberek, vállalkozások munkájára, melyek rendelkeznek a megfelelő végzettséggel, szakmai felkészültséggel, infrastruktúrával a napelemrendszerek telepítési, karbantartási, szervizelési feladatait illetően.

 

Ezt a kiemelt munkaerőpiaci igényt kívánja önkéntes kamarai tagunk, az EU-Solar Zrt. kielégíteni. Fő profilja a napelemes rendszerek forgalmazása (42 MW), telepítése, az elektromosautó-infrastruktúra kiépítése, s mint a Growatt inverterek kizárólagos magyarországi forgalmazója építi ki országos szervizhálózatát.

 

Szakmai felkészültségét felnőttképző intézményként (nyilvántartásba vételi szám: E-001625/2017) kívánja megosztani, s a szakmai végzettséget megszerző hallgatói számára igény esetén folyamatos kivitelezési munkamegbízásokat közvetít az ország minden területén.

 

 

Van vállalkozásában villanyszerelő? Ne maradjon le, csak egy képzés és haszonélvezőjévé válik a napelemes piacnak!

 

Következő, áprilisban induló képzésük a

 

Kis teljesítményű szolár villamos erőművek telepítője, karbantartója

 

elnevezésű, E-001625/2017/B001 nyilvántartásba-vételi számú, az SzPk-00152-16-06 3 07 2/1 programkövetelmény alapján államilag engedélyezett, 120 órás egyéb szakmai képzés, melynek moduljai a következők:

  • Megújuló energetikai, szerelési alapismeretek
  • Szolár telepítési, szerelési ismeretek
  • Szolár rendszerek felügyelete, karbantartása

A képzés célcsoportja elsősorban olyan villanyszerelői vagy elektromos gép-és készülékszerelői végzettséggel rendelkezők, akik profilbővítéssel kívánnak egy dinamikusan fejlődő piac részeseivé válni.

Akár alkalmazottként akár vállalkozóként gondolkodik, mindenképpen nyer, mert a napelemszerelői végzettséggel rendelkező munkaerőből belföldön és külföldön egyaránt óriási hiány van. Telepítési munkák sora várja a kiképzett szakembereket!

 

A képzési kínálatban azok is találnak megfelelőt, akik villanyszerelő végzettség hiányában szeretnének a napelemszerelő csapat hasznos tagjai lenni (pl. ácsok, ipari alpinisták, értékesítők).

 

További információk:

EU-Solar Zrt.

7622 Pécs, Siklósi út 2.

telefonszám: +36 20 467 3333

e-mail: oktatas@eu-solar.hu

Helyszín: EU-Solar Zrt. - 7622 Pécs, Siklósi út 2.
Kapcsolódó anyagok: