Üdvözöljük a

3D a Dunántúlon | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

3D a Dunántúlon

Szerző: Hamar László | 2014. október 9.

altTovábbra is kiemelt érdeklődés kiséri a kamara mini-duális képzéseit: a 3D nyomtatás elméletét és gyakorlatát összefoglaló tréningre Kaposvárról, Veszprémből, sőt Győrből is érkeztek résztvevők.

A DesignHét Pécs keretében megrendezett tréning elméleti részében Orosz Norbert, a technológiát évek óta gyakorló és szolgáltató Rpt-Innoteq kft. ügyvezetője, valamint Háber István a PTE PMMIK Műszaki Informatika Tanszékének oktatója tartotta. A 3D nyomtatás történeti vonalának áttekintése mellett felvázolták a technológia fejlődését, műszaki paramétereit, a felhasználás lehetséges módjait, a nyomtatáshoz szükséges szoftverek és a felhasznált alapanyagok minőségéről és használhatóságát is bemutatták.

 

A képzés második részében volt lehetőség kérdés-felelet formában választ kapni az egyedi felhasználási lehetőségekhez, az előnyök-hátrányok áttekintéséhez.

 

Az elhangzott előadások vázlata később lesz elérhető honlapunkon - megszólaltatjuk majd a résztvevőket is, hogy elmondhassák tapasztalatukat a képzésről.

 

A mini-duális képzési sorozat természetesen folytatódik a kamarában, melynek témájáról és időpontjáról beszámolunk.

 

Kedvcsinálónak itt lehet megtekinteni a 3D nyomtatás egyik kisfilmjét.