Üdvözöljük a

3D-ben tátjuk a szánkat és 360 fokban nézzük a focimeccset | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

3D-ben tátjuk a szánkat és 360 fokban nézzük a focimeccset

Szerző: Hamar László | 2016. december 5.

altMi lenne, ha a helyszíni mérnöki felmérés, a geodézia, a BIM modell, a homlokzatok bemutatásához szükséges prezentáció mind egyszerre és egy helyen készülne?

Új kamarai tagvállalkozásunk, a GreyPixel Workshop  olyan eszközöket és megoldásokat használ, melyek forradalmasítják az építészet, a felújítás, a logisztikai áttelepítés, a műemlékvédelem és ki tudja hány szakterület eddigi működési alapelveit, radikálisan leegyszerűsíti a szükséges időt, azonnal szerkeszthető elektronikus tervezést és beavatkozást tesz lehetővé, a korábbi költségek töredékéért. És eddig csak az előnyök egy részéről beszéltünk.

 

A nagysűrűségű felmérés ott jeleskedik igazán, ahol a hagyományos módszerek nehezen, vagy egyáltalán nem hoznak eredményt. A rendszer segít feltárni és megérteni bonyolult rendszereket, hogy olyan helyeken tervezhessen kiegészítéseket és átalakításokat, ahol ez eddig elképzelhetetlen volt. Lehet ez egy összetett gépészeti feladat, hiányosan, eddig csak papíron dokumentált régi üzem vagy egy nehezen megközelíthető építmény. Ma a drónok és szoftverek világában nincs lehetetlen.

 

Most pedig jöjjenek a látható tények. Első példa a Tettye, ahol néhány órás munkával elkészült a romokról egy 3D lézerszkennelt anyag. Hab a tortán, hogy a valódi színeket is megjelenítették a munkát bemutató filmen.

 

A vállalkozás hatalmas adatmennyiséget képet gyorsan és hatékonyan a felhasználók rendelkezésére bocsátani – érdemes átfutni referencia kiadványukat, mi mindenre kínálnak mérnöki megoldást és szolgáltatást.

 

A technológia elképesztő gyorsasággal fejlődik, a pécsi szakemberek két másik példára hívták fel a figyelmet:

Kamaránk 2014-ben foglalkozott először a DesignPécs keretében a 3D lehetőségeivel,

illetve mini tréning keretében ismertettük meg az érdeklődőkkel a 3D nyomtatás elméletét és lehetőségeit.

 

Reméljük, hogy a fenti információk nem csak érdekesek, hanem hasznosak is voltak. Hamarosan folytatjuk további vállalkozások bemutatását önkéntes tagjaink közül.