Üdvözöljük a

3D robot és az iskolai innováció | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

3D robot és az iskolai innováció

Szerző: Hamar László | 2014. november 3.

altKamaránk a közelmúltban tartott nagysikerű 3D képzésén számos terület merült fel, ahol a 3D nyomtatás úttörő változásokat hozhat. Friss hír: az EU útjára indította "Poppy" robotot, az iskolai innováció fejlesztéséért.

 

 

 

A Poppy-t Franciaországban fejlesztette ki az Inria Flowers csapata, amely számítógépes és robotmodelleket készít az emberek fejlődési folyamatainak megértése céljából. Dr Pierre-Yves Oudeyer számítástechnikai és informatikai EKT „Starting Grant” ösztöndíjas elmondta: „Egyelőre nincs sok tapasztalatunk arról, hogy a 3D-nyomtatási technológia és annak a számítástechnikával való összekapcsolása milyen előnyökkel járna az iskolai oktatásban. Poppy platformunkkal lehetőséget kínálunk az iskolák és a tanárok számára, hogy olyan területeken fejlesszék a diákok kreativitását, mint a mechanika, a számítástechnika, az elektronika és a 3D-nyomtatás”.

 

Építs saját robotot!

Poppy teste 3D-nyomtatással készült, viselkedését pedig ingyenesen hozzáférhető szoftver irányítja. Ez azt jelenti, hogy a felhasználók gyorsan és könnyen tervezhetnek alkatrészeket, illetve maguk programozhatják robotjuk viselkedését. Dr Oudeyer tisztázza: „Mind a hardver, mind a szoftver nyílt forráskódú. Nem egyetlen emberformájú Poppy robot van, hanem annyi, ahány felhasználó. Ez nagyon vonzóvá teszi, mivel egy tisztán technikai eszközből igazi közösségi platform lett”. A könnyen hozzáférhető, nyílt forráskódú hardver és szoftver a felhasználók számára megkönnyíti első saját robotjuk megépítését. Poppy az Arduino platformmal is kompatibilis, ami lehetővé teszi a robot összekapcsolását más elektronikus eszközökkel – többek között intelligens öltözékekkel, lámpákkal, szenzorokkal vagy hangszerekkel.

A részletes sajtóközlemény magyarul elolvasható itt.