Üdvözöljük a

A Belső Piaci Harmonizációs Hivatal névváltozása | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

A Belső Piaci Harmonizációs Hivatal névváltozása

Szerző: Gelencsér Lajosné | 2016. június 2.

A Belső Piaci Harmonizációs Hivatal neve – a közösségi védjegyről szóló 207/2009/EK tanácsi rendelet és a közösségi védjegyről szóló 40/94/EK tanácsi rendelet végrehajtásáról szóló 2868/95/EK bizottsági rendelet módosításáról, valamint a Belső Piaci Harmonizációs Hivatalnak (védjegyek és formatervezési minták) fizetendő díjakról szóló 2869/95/EK bizottsági rendelet hatályon kívül helyezéséről szóló, az Európai Parlament és a Tanács 2015/2424 EU rendelete alapján - hivatalosan Európai Unió Szellemi Tulajdonjogi Hivatala (EUIPO) névre változott.

2016. március 23. napjától a „közösségi védjegy” kifejezés helyébe az „európai uniós védjegy” kifejezés lépett.

Az elektronikus kommunikáció tekintetében március 23-tól a hivatali e-mail címek name.surname@euipo.europa.eu címre változnak, azonban a jelenlegi e-mail címek, name.surname@oami.europa.eu még hónapokon keresztül új e-mail címekkel együtt párhuzamosan használhatók.

Március 23. napjától az EUIPO honlapja, az e-business alkalmazások, a díj kalkulátorok, és az online eszközök címe is frissítésre kerül. A jelenlegi www.oami.europa.eu honlap címe automatikusan átirányításra kerül az új www.euipo.europa.eu címre.

További információért kérjük, hogy keresse fel az EUIPO web section oldalát.