Üdvözöljük a

A felkészült KKV-k könnyen forráshoz juthatnak – rendezvény ismertető | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

A felkészült KKV-k könnyen forráshoz juthatnak – rendezvény ismertető

Szerző: Erdős-Pohli Krisztina | 2014. október 15.

 Nagy volt az érdeklődés a pályázatokról és a finanszírozásról szóló október 10-ei rendezvényen. A résztvevők nem csak a várható pályázatokról és a pályázati rendszerről juthattak információhoz, hanem az MKB bank szekértő segítségével értesülhettek a pályázatok (elő-) finanszírozási lehetőségeiről is.

 

 

 

A program első fele a pályázatokról szólt:

 

Dr. Sitányi László (DDRFÜ) ismertette az új pályázati rendszer felépítését. Kiemelte, hogy az a jövőben csökkenni fognak az adminisztrációs terhek, pl.: bizonyos igazolásokat nem kell majd a pályázóknak benyújtaniuk, mivel a közreműködő szervek hozzáférést kapnak a hivatalos adatbázisokhoz.

 

Mlynarik Miklós (Tenderauditok Kft.) a gazdaságfejlesztési és innovációs forrásokat ismertette általánosságban, mivel a pontos kiírások még nem kerültek nyilvánosságra.

 

Rabb Szabolcs (PBKIK) a H2020 program keretében a KKV-k számára elérhető pályázati lehetőségeket mutatta be. Kiemelte, hogy ezen EU-s források elérése nagy kihívás egy kkv számára, viszont egy jól átgondolt projekttervvel és szakértők segítségével nem lehetetlen sikeresen pályázni.

 

A második részben a finanszírozásé volt a főszerep:

Angeli Krystyna (MKB Bank) bemutatta a vállalkozásoknak, hogy az MKB milyen finanszírozási lehetőségeket kínál számukra a fejlesztéseik és pályázataik finanszírozására.

 

Ez követően a résztvevők Kondrát Zsolt (MKB Bank) vezető elemző segítségével tájékozódhattak a jelenlegi gazdaságpolitikai folyamatokról és azok várható hatásairól.

 

A publikus előadásokat itt érheti el: