Üdvözöljük a

A gazdasági szereplők közreműködése a duális képzés fejlesztésében | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

A gazdasági szereplők közreműködése a duális képzés fejlesztésében

2015. június 8.

altA Pécsi Tudományegyetem konzorciumi partnereként a Pécs-Baranyai Gazdaságfejlesztő és Szolgáltató Nkft. kapott megbízást arra, hogy az egyetem által elnyert „A gépészeti és informatikai ágazatok duális és moduláris képzéseinek kialakítása a Pécsi Tudományegyetemen” pályázat során a vállalkozók véleményét megfogalmazzák és átadják az egyetem képzésfejlesztésért felelős szakembereinek.

A képzésfejlesztési monitoring bizottságba meghívást kapott Kleisz Zoltán a megyei fejlesztési és képzési bizottság elnöke, Várszegi Gyula a kamara szakképzési alelnöke, a Dél-Dunántúli Gépipari Klaszter (dr. Hüse István, Csirke Balázs) és a Magyar Környezettechnológiai Gyártó és Fejlesztő Klaszter (Seres László) képviselői, Kiss Tibor (Biokom) és Zalay Buda (ITSH) cégvezetők, valamint a Türr István Képző és Kutató Intézet képviselője.  A bizottság munkáját Dr. Jarjabka Ákos és dr. Göndöcs István szakértő segíti, az ő irányításukkal véleményezik majd az egyetem által készítendő anyagot.

 

Dr. Bachmann Bálint, a műszaki kar dékánja mellett dr. Kvasznica Zoltán általános és stratégiai, Dolgosné Kovács Anita dr. oktatási dékánhelyettes is részt vett az első megbeszélésen, melyen dr. Síkfői Tamás, a kamara titkára is megjelent. A tényleges feladatok és hatáskörök tisztázása után megkezdődött az érdemi munka. A patinás képzési intézmény láthatóan számít a gazdasági élet szereplőinek javító szándékú véleményére, a vállalkozások pedig bíznak abban, hogy az egyetemről kikerülő mérnökök helyben találhatnak munkát elsősorban azoknál a magyar tulajdonú vállalkozásoknál, melyek nagyon várják a mielőbb rendelkezésre álló új munkaerőt.

 

A gazdasági szakemberek nem beleszólást kértek a képzésbe, hanem az üzleti életre még jobban felkészített fiatalokat várnak a duális képzés eredményeként, ehhez adnak javaslatokat és szempontokat a műszaki kar vezetésének és oktatóinak.

A TÁMOP pályázat az ősz folyamán zárul majd.