Üdvözöljük a

A gépipar belülről (3) | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

A gépipar belülről (3)

Szerző: Hamar László | 2014. június 2.

altA "Gépipar INDOORS avagy hogyan legyünk beszállítók a gépiparban" rendhagyó képzésnek bizonyult a kamara történetében – amilyen nehézkesnek tűnt a kétszer négyórás képzés meghirdetése, annyira kedvező visszajelzések  érkeztek a résztvevőktől. A kamarai képzésen  résztvevők véleménye nemcsak a szervezők, de a későbbi jelentkezők számára is fontos.

 A leghosszabb értékelés egyik előző beszámolónkban már megjelent, egy közgazdász hallgató már a következő képzésről szóló értesítést is kérte dicsérő értékelésében.

Az alábbi vélemények érkeztek a képzéssel kapcsolatban.

 

A gépipari képzésen teljesen kívülállóként vettem részt, a cégem semmilyen formában nem kapcsolódik ezen területhez. Úgy gondoltam, hogy akár egy számomra idegen területről is kaphatok inspirációkat, tanulhatok. Így is lett. 

Jó volt belelátni, hogy a folyamatosan változó üzleti világban egy szervezet miként és milyen módon tud rugalmas lenni, hogy tud alkalmazkodni az új piaci igényekhez. Megmutatta, hogy az érték és a küldetés minden helyzetben igazodási pontként szolgál, amelyet felhasználva a munkatársak jobban elfogadják a változásokat, hamar és pontosan cselekednek. Látszik, hogy ezáltal erős vállalati kultúra alakul ki, összetartó csapat jön létre, hiszen közös a cél és az értékrend.

Izgalmas volt látni egy termék születését, az ötlettől egészen a megvalósításig. Annak hátterét, hogy az egyetemen oktatók hihetetlen magas tudással adják át mindezt a leendő generációnak.

A közhiedelemmel szemben a képzés után úgy gondolom, hogy nem az ötlet az érték, hanem a megvalósítás során megszerzett egyedi és korábban nagy valószínűséggel nem létezett tudás!

Köszönöm a lehetőséget!

Magusics Vica (Hungarian Artroom)

 

A gépiparban dolgozom, a képzés mégis hasznos volt számomra, mert bővültek ismereteim a gyártmánytervezéssel kapcsolatban és a gyakorlatban is megismerhettem egy sikeres vállalkozás vállalattá alakulásának folyamatát.

Gyuricza Attila (Strauss Metal Kft.)

 

Én is gépiparban dolgozom, a képzés mégis hasznos volt számomra, mert sikerült feleleveníteni a régen tanultakat. Illetve új ismeretekkel gazdagodtam a gyakorlatban is.
Rácz Péter (Balance-Technik Bt.)

 

Gazdaság, képzés, gépipar címmel kezdeményezett képzési forma első alkalommal meghozta az eredményt. Elméleti előadás jól tükrözte, hogy mekkora távolság van az elmélet, gyakorlat között. Piller Tibor előadásából jól tükröződik, hogy nem létezik elmélet nélkül gyakorlati megoldás. Itt utalok DUÁLIS képzés fontosságára. Összességében jól előkészített, felvezetett, tartalmas 2x4 órás képzésben volt részünk.

Németh Jenő (műszaki oktató, gépi fémforgácsoló iparos)