Üdvözöljük a

A JobDeveloper projekt befejezése | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

A JobDeveloper projekt befejezése

Szerző: Rozs Eszter | 2018. augusztus 14.

Az EU által támogatott, nemzetközi „ JobDeveloper“ projekt  2015 és 2018 között kidolgozott egy certifikált programot, melynek célja, hogy mentorok segítségével támogassák a fiatal munkanélkülieket, hogy visszatérjenek, vagy belépjenek a munkaerőpiacra, mindezt úgy, hogy figyelembe veszik az egyéni kompetenciáikat, a helyi munkaerőpiaci és piaci viszonyokat, és segítik a résztvevőket az önfoglalkoztatóvá válásban.

A projektpartnerek, köztük a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara 2018. június 6-án egy konferencia keretein belül értékelték a program eredményeit és a jövőbeli felhasználási lehetőségeit.

 

Egyéni fejlesztési terv minden munkakereső számára

 

A projekt keretében 55 mentor, úgynevezett "Job-Developer" oktatott és támogatott 70 fiatalt Bulgáriából, Magyarországról, Görögországból, Spanyolországból és Litvániából, azzal a céllal, hogy  – az adott ország lehetőségeinek függvényében – saját üzleti ötleteket hozzanak létre szolgáltatások vagy termékek formájában. Így több mint 100 új szolgáltatás jött létre.

 

A kutatók 20 példa alapján tesztelték a piacképességet a bulgáriai Gabrovo régióban.  A régió legnépszerűbb szolgáltatói az elektromos installációval foglalkozók, a gyógynövény-gyógyászati tanácsadók és kertészeti segítséget nyújtók voltak. "A mentorálás során minden fiatal számára hosszú távú személyes fejlesztési tervet dolgoztunk ki" - mondta Dr. Martin Kröll, a projekt menedzsere.

 

A Job-Developer certifikált programja

 

A Job-Developer három eszközt használ: a tehetség diagnózist, amellyel képesek a munkakeresők egyéni erősségeik fejlesztésére; a foglalkoztatási radart, amely elemzi a helyi foglalkoztatási környezet lehetőségeit; valamint a szakértői meghallgatást, amely kapcsolatot teremt a jelentkező és a sikeres – szektor-specifikus kapcsolati hálóval rendelkező - vállalkozók között.  A cél az volt, hogy személyes fejlesztési terv kerüljön kidolgozásra a fiatalok számára a bevont szakértők segítségével. Az alapfogalmak a "Minipreneure" szervezetből származnak (SHS Alapítvány, Saarbrücken); melyeket a kutatók a részt vevő országok egyedi igényeihez igazították, és értékelték.

 

Az angol, valamint német nyelvű certifikált projekt öt – a projektből fejlesztett - önképző modulból áll. A Job-Developer képzés lehetővé teszi a résztvevők számára a tehetségdiagnózis, a foglalkoztatási radar és a szakértők meghallgatás megszervezését és megvalósítását.

 

 

Három eszköz értékelése a megvalósíthatósági tanulmány által

 

A megvalósíthatósági tanulmány arra engedett következtetni, hogy a fiatalok egyéni erősségei felismerhetők a tehetségdiagnózissal. Ezen kívül, az eszköz növeli a pályázók önbizalmát, és kiindulópontot nyújt a pályaválasztási tanácsadáshoz. Mindazonáltal a JobDeveloper rámutatott arra, hogy igen nehéz feladat a fiatalok kibontható kompetenciáinak felismerése a tesztek segítségével. Más ellenállások is lehetségesek, ha az IT által támogatott tesztek túl magas beszerzési költségeket jelentenek, illetve ha a túl sok tehetséggondozási koncepció összehangolása nem lehetséges.

 

A résztvevők úgy tekintenek a foglalkoztatási radarra, mint strukturált és kreatív módszerre a piac fejlődésének átláthatóbbá tételéhez és a foglalkoztatási potenciál felismeréséhez. Mindazonáltal a fiatalok rámutatnak arra, hogy plágizálás fordulhat elő, mivel a metódussal az üzleti koncepcióikat nyilvánosságra hozzák, más résztvevőknek és szakértőknek is bemutatják.  Emellett a piackutatás interjúinak elemzése szervezeti kihívás a nagy mennyiségű adat miatt.

 

A résztvevők felismerték a szakértői meghallgatásban rejlő lehetőségeket, különösen a szakemberekkel való közvetlen kapcsolatfelvételben, akik inspirálták, motiválták, és ösztönözték őket, hogy szakmai fejlődésüket bemutassák.  "Ez az elem segít megszüntetni az oktatási rendszer és a munkaerőpiac követelményei közötti szakadékot" - következtetett Martin Kröll.

Azonban problémák fordulhatnak elő a gyakorlati megvalósításban, mert a szakértőket nem egyszerű elérni, vagy nem tudnak megfelelően kommunikálni a résztvevőkkel.

 

Konferencia Bochumban

 

A szakképzett munkavállalók hiánya ellenére a fiatalok munkanélkülisége és a tartós munkanélküliség is kihívást jelent Németországban. Így a gazdaság, a tudomány és a szociális szektor szereplői három kérdést tárgyaltak meg a konferencián: Hogyan lehet fenntartható a Job-Developer koncepció? Hogyan lehet az azonosított ellenállásokat kezelni? Milyen módon tudnak a Job-Developer és más hozzá hasonló kezdeményezések együttműködni és tanulni egymástól a munkanélküliség leküzdése érdekében?

Az EU-tagállamokból származó projektcsapat tagjai bemutatták az eredményeket.   Emellett szakértők is részt  vettek a konferencián: Prof. Dr. Peter Hartz, aki a munkaerő-piaci reformok kialakításával kapcsolatos következtetéseket vitatta meg a közönséggel, Dominik Schad, a Recklinghausen munkaügyi központ vezetője, valamint Joachim Wolff, a Nürnbergi Foglalkoztatási Kutatóintézet, Heinrich Bär, valamint a "Ausbildungsbrücke" Lüneburgi koordinátora. A szervezők a média képviselői t is szívesen látták a rendezvényen.

 

 

Kapcsolat

 

Dr. Martin Kröll

Institut für Arbeitswissenschaft

Ruhr-Universität Bochum

Tel.: 0234 32 23293

E-Mail: martin.kroell@rub.de

 

Információk a projektről

 

A project weboldala

 

Konferncia programja