Üdvözöljük a

A kamara, a Prezi és az innováció | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

A kamara, a Prezi és az innováció

Szerző: Hamar László | 2013. március 18.

PreziNagy érdeklődés övezte a kamara által kiírt Prezi pályázatot, az eredményhirdetést követően jövő héten indul a képzés, melyen húsz szervezet képviselői vesznek részt.

A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara a Nemzetgazdasági Minisztérium és a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara támogatásával több innovatív kezdeményezést indított útjára a közelmúltban.

 
Az innováció vizuális megjelenítésének segítése érdekében lehetett pályázni a magyar PREZI cég világhíressé vált prezentációs szoftverének használatára. A Prezi sikerét jól mutatja, hogy a start-up vállalkozás olyan léptékű fejlődésen ment keresztül az elmúlt években, hogy egymilliárd felhasználó elérését tervezik az elkövetkező években.
 
A kamara a vállalkozások, szervezetek innovatív termékeinek újszerű bemutatásához ad gyakorlati segítséget: a nyertes pályázók nem csak a Prezi Pro licenc egyéves díjmentes használatát kapják meg, hanem egy nyolcórás képzés részesei lehetnek, melynek során elsajátíthatják a szoftver használatának alapjait, példákat láthatnak ennek alkalmazására és felismerhetik a kreativitás gyakorlati hasznát a saját anyag elkészítése során.
 
A programban 10 szoftver licenc átadását tervezték pályázat keretében a Dél-Dunántúlon működő mikro, kis-és középvállalkozások számára, Meglepetésként és örömként érkezett a hír: a Prezi, felismerve a kezdeményezés innovációs értékét, díjmentesen biztosít ugyanennyi licencet, így összesen 15 vállalkozás és 5 szervezet kap lehetőséget a szoftver használatára és a képzésre, melyet önkéntes kamarai tagjaink, külső tanácsadók tartanak.
 
Az elkészült bemutatkozó anyagok nem csak a saját honlapokra kerülnek fel, hanem a kamara által működtetett egyéb médiafelületekre is.
 
Az ötlet továbbgondolása pedig oda vezetett, hogy a Prezi termékét választották a régió innovációs kapacitásait egy modern látványvilágú, angol felirattal ellátott kisfilm kiegészítő eszközéül. A filmet elkészülte után feltöltik a legnépszerűbb videomegosztó csatornákra, elküldik a kamara nemzetközi partnereinek, Enterprise Europe Network partnereknek és a fejlesztési ügynökségeknek.
 
A Prezi egy zoom segítségével működő prezentációs eszköz, melyben diaképek helyett egy digitális vásznon elhelyezett információs térképet lehet végigjárni. A Prezi.com legismertebb terméke az ingyenesen használható online szerkesztőfelület.
A cég kínálatában szerepel még az eszköz asztali, offline változata (Prezi Desktop), a prezentációk valós idejű, közös szerkesztését, bemutatását lehetővé tevő alkalmazás (Prezi Meeting), valamint a Prezi Viewer (iPad alkalmazás), melynek segítségével a prezik bárhol bemutathatóak internet kapcsolat nélkül is.
 
Prezi tanácsadóink
Keresnyei János
Creamotiv Kft.
RPT-Innoteq Kft.
Gilincsek Szabolcs
 
Nyertes vállalkozások
Geochem Kft.
Kresz & Fiedler Kft.
Lakics Kft.
Dél-Dunántúli Ökoturizmus Klaszter
Hungarian Artroom
Jáde Trade Kft.
Lunartis Kft.
Platán MT Kft.
TOXINFO Kft.
Antigualla Kft.
Kar-Gon Invest Kft.
Dél-Dunántúli Kulturális Ipari Klaszter.
SZITE Kristály Kft.
PROSIS Kft.
Strauss Metal Kft.
 
Egyéb szervezetek
Mohácsi Polgármesteri Hivatal
Bólyi Polgármesteri Hivatal
Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft.
Pécsi Városfejlesztési Zrt.
PBKIK